Skip to main content
JYSK dekoracije

U jednoj od najizazovnijih godina JYSK BiH postigao rekordne rezultate

Datum: 26/11/2020

Author: Zvjezdana Novak, Communications manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: Attractive Stores , Sales Growth

Iako je za većinu maloprodaje 2020. bila izazovna, mnogi građani BiH odlučili su kupovati u skandinavskom trgovačkom lancu JYSK. Kako bi poboljšali kvalitet svakodnevnog života u svojim domovima, upustili su se u uređenja interijera ali i eksterijera.

Odlukom Štaba civilne zaštite, zbog korona virusa, sve JYSK prodavnice u proljeće su bile zatvorene. To je predstavljalo velik izazov, kako finansijski tako i logistički, jer je JYSK u tom periodu zabilježio velik porast online narudžbi. Međutim, ponovnim otvaranjem i tokom ljeta kupci su se vratili u prodavnice.

Kao rezultat, JYSK BiH postigao je fantastične rezultate sa prometom od 56.605.983 BAM i EBIT-om od 8.084.584 BAM, što je povećanje prometa za 4,4 posto i EBIT-a za 22,3 posto, u odnosu na prethodnu finansijsku godinu.

 “Prije svega zahvalila bih se svim našim zaposlenima. Odradili su fantastičan posao uprkos izazovnim okolnostima i neizvjesnosti situacije. Prioritet nam je bio prije svega obezbjediti sigurnost našim kupcima i zaposlenima. Ali, ono što je u ovom trenutku najbitnije je pažljivo upravljanje raspoloživim resursima jer treba gledati dugoročno i nastaviti rasti kroz ulaganje u preuređenja postojećih prodavnica kako bismo našim kupcima omogućili inspirativniji doživljaj kupovine, otvaranja novih prodavnica te kontinuirano ulaganje u zaposlene u sklopu razvojnih programa.”, izjavila je Vesna Kukić Lončarić, Country manager za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju.

Tokom prošle finansijske godine, najveći rast prodaje i pozitivni rezultati zabilježeni su na kategorijama namještaja, baštenskog namještaja te dekoracijama, što uz proizvode iz segmenta za spavanje čini okosnicu JYSKovog poslovanja. Ali, ono što je postalo još važnije za JYSK su napori kompanije da postane održivija.

 “JYSK je uvijek bio usmjeren na odgovorno poslovanje. Tokom protekle finansijske godine preduzeli smo neke značajne korake, uključujući novi i održiviji dizajn ambalaže, definisali datum prelaska na drvo sa 100% FSC certifikatom, uveli niz dodatnih proizvoda izrađenih od recikliranih materijala i postali član BCI (Better cotton initiative). Međutim, puno je toga još pred nama.”, kaže Vesna Kukić Lončarić

Pozitivan rezultat JYSKa BiH dio je uspješne JYSK priče na globalnom nivou, koji posluje u više od 2.900 prodavnica u 51 državi svijeta sa rekordnim rezultatom od od 4,1 milijarde EUR ukupnog prometa i zaradom od 489 miliona EUR prije oporezivanja.

JYSK je otvorio svoju prvu prodavnicu u Bosni i Hercegovini 2010. godine, a danas posluje sa 25 prodavnica te ima 172 zaposlenih.

Rezultat JYSK BiH za 2019/2020

  • Promet:56.605.983 BAM
  • U 2019/2020 u odnosu na finansijsku godinu ranije rast prometa za 4,4 %
  • EBIT:8.084.584 BAM
  • U 2019/2020 u odnosu na finansijsku godinu ranije porast EBITa za 22,3 %

O JYSKu BiH

  • JYSK u BiH posluje od 2010.
  • Tokom 2019/2020 finansijske godine, JYSK je u BiH otvorio 1 novu prodavnicu
  • JYSK u BiH ima ukupno 25 prodavnica i 172 zaposlenih

 

Latest news

PLACE ME

Polica koju je dizajnirala JYSKova pripravnica uskoro u prodavnicama

21/01/2021 - Polica PLACE ME koja će biti raspoloživa u prodavnicama od kraja januara ima posebnu priču: dizajnirala ju je JYSKova pripravnica.

Schleswig

Jedan dan u JYSKu tokom korone (januar 2021.)

18/01/2021 - Dok su u mnogim državama zatvorene brojne prodavnice, radni dan izgleda drugačije nego što je izgledao prije pandemije koronavirusa.

JYSK store front

Novo ime za skoro 1000 prodavnica u Njemačkoj

14/01/2021 - Tokom jeseni 2021. sve prodavnice u Njemačkoj će promijeniti ime iz DÄNISCHES BETTENLAGER u JYSK.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office