Skip to main content

Tri pitanja za kolegu

Datum: 09/04/2018

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Kategorija: People

Da imate priliku pitati kolegu iz druge zemlje tri pitanja, šta biste pitali?

tri pitanja
Tomislav Ilijaš iz Hrvatske (lijevo) pita Pasquale de Boera (desno) iz Nizozemske tri pitanja.


Tomislav Ilijaš, Store Manager (voditelj prodavnice) u Zagrebu u Hrvatskoj odlučio je da pošalje svoja pitanja u Nizozemsku, gdje je Pasquale de Boer Store Manager u Amsterdamu od 1. oktobra 2017.

Tomislav: "Koji je Vaš najveći uspjeh od kada ste postali Store Manager u JYSK-u?"

Pasquale: Tri godine sam bio Store Manager u prodavnici Den Helder prije nego što sam otišao u Amsterdam Noord, gdje sam danas Store Manager. Prodavnica u Den Helderu nije poslovala dobro kada sam počeo raditi tamo kao Store Manager (voditelj prodavnice), ali smo ja i moje kolege za tri godine uspjeli od nje načiniti treću najbolju prodavnicu u regionu u pogledu prometa i prezentacije prodavnice." 

Tomislav: Da li je istina da u Nizozemskoj ima bicikala više nego cjelokupnog stanovništva? Da li vi vozite bicikl do posla?"

Pasquale: Istina je da u Nizozemskoj ima mnogo bicikala. Možete se bez problema kretati na biciklu. Lako je i brzo ćete stići do svog odredišta, naročito u velikim gradovima. Povrh svega toga, to je dobro za vaše zdravlje i jeftin način prijevoza.
Stanujem na udaljenosti od 40 minuta vožnje automobilom do prodavnice tako da ne idem na posao biciklom.
 

Tomislav: Planiram posjetiti Amsterdam u bliskoj budućnosti, možete li mi preporučiti neka odlična mjesta za posjetiti?”

Pasquale: Mnogo je stvari koje možete raditi u Amsterdamu. Možete otići do Madam Tussaud, muzej voštanih figura slavnih ličnosti iz cijelog svijeta, ili možete posjetiti kuću Anne Frank, spomenik u znak sjećanju na Annu Frank (poznata po dnevniku koji je napisala u Drugom svjetskom ratu). Takođe možete krenuti u obilazak krstarenjem brodicom po kanalu duž raznih znamenitosti u gradu. Na brodici je vodič koji vam govori o historiji Amsterdama. 

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenika

19/03/2024 - JYSK Italija je 26. septembra pokrenuo prvi program District Manager Trainee (DMT) u Glavnom uredu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi na aluminiju i kontejnerskom prostoru

08/03/2024 - Nove inicijative proizvodnje i pakovanja smanjuju upotrebu aluminija i potrebni transportni prostor.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office