Skip to main content

Švedska priča o uspjehu postaje međunarodna

Datum: 15/03/2022

Author: Daniel Persson, Communication Manager Sverige

Kategorija: Careers & HR

Prevod: www.languagewire.com

U samo šest godina je napredovao u karijeri u JYSKu. Sada Reza Rahimi, District Manager za JYSK Švedska, kreće u nove izazove u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj.

Reza
Reza Rahimi, novi Retail Manager JYSKa u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj.

Nije prošlo mnogo otkako je prvi put zakoračio u JYSKovu prodavnicu. Ali je Reza Rahimi, 27, ostvarivao uspjehe gdje god se nalazio.

Kao Store Manager je dobio godišnju nagradu za vođenje prodavnice godine u cijeloj Švedskoj.

Kao District Manager je dobio sličnu nagradu za vođenje najbolje oblasti.

A, nakon što je nedavno završio program Retail Manager Trainee (RMT) u JYSKu, sada je spreman preuzeti poziciju kao Retail Manager u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj.

"Nevjerovatna prilika", kaže Reza Rahimi.

Velike ambicije

Svoju novu ulogu započet će 1. aprila 2022. i bit će smješten u Dublinu, gradu koji poznaje uglavnom po golf terenima, krajoliku i kulturi pubova.

"Veoma sam ponosan zbog ove prilike. U isto vrijeme ne mogu dočekati da upoznam svoje nove kolege i vidim kako će se sve odvijati."

Svi su u JYSKu Švedska primijetili da Reza ima velike ambicije. Ubrzo nakon što je započeo, istaknuo je da je njegov dugoročni cilj postati Country Manager prije nego navrši 30 – o tom cilju je ispričao čak i Johanu Sjödinu koji je švedski Country Manager. Također je nedavno naveden u švedskoj maloprodajnoj publikaciji kao državna zvijezda koja najviše obećava.

Sa samo tri godine do te prekretnice Reza kaže da je sazreo. Više ga ne motivira određena titula već da bude izvrstan u onome što radi.

"JYSK mi daje veliku odgovornost, ovdje u Irskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu. Tržište se širi i ima veliki potencijal. Nadam se da ću nastaviti rast unutar kompanije."

Reza
Reza Rahimi sa svojim kolegama u programu Retail Manager Trainee (RMT).

Spreman za uspjeh

Internim regrutovanjem švedski Country Manager gubi još jednog talenta zbog više pozicije u JYSKovom svijetu.

Johan Sjödin kaže da ne bi mogao biti ponosniji na svoj najnoviji izvoz iz Švedske.

"Mislim da su svi koji su susreli Rezu uvidjeli taj nivo potpune ambicije, uvjerenja i posvećenosti. On nikad nije sumnjao da će uspjeti i to se možda može činiti arogantnim, ali je to za njega sasvim prirodno."

Ne osjećate se ugroženo jer je rekao da želi vaš posao?

"Nimalo. To je u redu. Što ga više ljudi želi, to je bolji."

Johan Sjödin, koji je pobliže pratio Rezinu karijeru, je siguran da će on voditi JYSK u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj ka novim uspjesima.

"On vodi s takvom energijom i radošću dok sebe motivira i ostvaruje rezultate. Poput dinama je i siguran sam da će biti izvrstan u svojoj novoj ulozi."

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office