Skip to main content
Spain 100 stores

Španija se pridružuje klubu od 100 prodavnica

Datum:

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Expansion

Prevod: www.languagewire.com

Španija je JYSKova deveta zemlja koja je dostigla 100 prodavnica. Prekretnica je proslavljena 31. augusta 2022.

Posljednjeg dana finansijske godine 2021.-22., JYSK Španija je dostigao magičnu prekretnicu od 100 prodavnica.

Stoga se JYSK Španija pridružio rastućem klubu JYSKovih zemalja s više od 100 prodavnica kao deveti po redu. Nizozemska je 2020. postala šesta zemlja, slijedila ju je Rumunija kao sedma u junu 2021., a Češka Republika je postala osma zemlja u septembru 2021.

Mikael Nielsen (Executive Vice President Retail) me je jednom posavjetovao da ako želimo povećati informiranost o brendu u Španiji, trebamo samo otvoriti prodavnice i nastaviti s tim. Svako otvaranje i ponovno otvaranje ima uticaj i prilika je za razgovor o JYSKu.
- Carlos Haba Ariza | Country Manager JYSK Španija i Portugal

Otvaranje se održalo u gradu El Puerto de Santa Maria u južnozapadnom dijelu zemlje. Store Manager José Luis Medina Ruiz i njegov tim su bili ponosni što imaju oznaku "100" u svojoj prodavnici.

“Ponosni smo što ovu prekretnicu dijelimo sa svojim kupcima; to im šalje poruku da je JYSK tu da ostane i ponudi nove promjene za njihove domove. Prvi dan je bio jedinstven – mnogo posla, ali je vrijedilo. Znali smo da će sav trud biti nagrađen i to tako što su naši kupci odlično dočekali velike rasprodaje”, kaže José.

Otvaranje u Španiji
Bio je to prometan prvi dan u gradu El Puerto de Santa Maria u Španiji.

Ubrzan tempo širenja

Carlos
Carlos Haba Ariza, Country Manager za JYSK Španija i Portugal.

U završenoj finansijskoj godini je Španija poduzela ogroman korak prema 100 prodavnica s 20 otvaranja prodavnica. A za Carlosa Habu Arizu koji je Country Manager za JYSK Španija i Portugal je to važna prekretnica.

“Naravno, vrlo sam sretan, ali također već razmišljam o dostizanju 200 prodavnica. Ako sve bude išlo dobro, za skoro tri godine ćemo to dostići. Mikael Nielsen (Executive Vice President Retail) me je jednom posavjetovao da ako želimo povećati informiranost o brendu u Španiji, trebamo samo otvoriti prodavnice i nastaviti s tim. Svako otvaranje i ponovno otvaranje ima uticaj i prilika je za razgovor o JYSKu”, kaže Carlos.

Krajnji cilj za Carlosa i špansku i portugalsku organizaciju je 300 prodavnica u Španiji i 80 u Portugalu, koji trenutno ima 21 prodavnicu. Ali širenje se, naravno, treba izvesti na stabilan način.

“Otvoriti još prodavnica je više ili manje jednostavno, ali je teško pripremiti kanal, održati dobro poslovanje u prodavnicama i očuvati angažman sa ovakvim ubrzavanjem. Trebamo to učiniti pametno i nikako ne naštetiti širenju”, kaže Carlos.

Latest news

JYSK Farum with new strategy poster

Dodatni sprat i riječi dolaze u novu JYSK kuću (JYSK House)

- U sve prodavnice, distributivne centre i urede stiže novi važni element. 

JYSK Family day

JYSKov dan za druženje i zabavu – brojni zaposleni i njihove porodice uživali su u JYSK Family dayu

- Lijepo vrijeme, ukusna hrana i igre za sve generacije obilježile su ovogodišnji JYSK Family day, u kojem su širom Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije uživali brojni JYSKovi zaposleni i njihove porodice.

Maja Andrić

Majin put od Rukovoditeljice prodavnice do B2B Sales Consultanta za Bosnu i Hercegovinu

- Maja Andrić, B2B Sales Consultant za JYSK Bosnu i Hercegovinu, u JYSKu je počela raditi u januaru 2019. kao Rukovoditeljica prodavnice u Trebinju. Pet godina kasnije, i dalje svakodnevno komunicira sa kupcima – ali ovaj put su to poslovni subjekti, kojima predstavlja brojne prednosti saradnje sa JYSKovim B2B odjeljenjem.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office