Skip to main content
Spain 100 stores

Španija se pridružuje klubu od 100 prodavnica

Datum: 09/09/2022

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Expansion

Prevod: www.languagewire.com

Španija je JYSKova deveta zemlja koja je dostigla 100 prodavnica. Prekretnica je proslavljena 31. augusta 2022.

Posljednjeg dana finansijske godine 2021.-22., JYSK Španija je dostigao magičnu prekretnicu od 100 prodavnica.

Stoga se JYSK Španija pridružio rastućem klubu JYSKovih zemalja s više od 100 prodavnica kao deveti po redu. Nizozemska je 2020. postala šesta zemlja, slijedila ju je Rumunija kao sedma u junu 2021., a Češka Republika je postala osma zemlja u septembru 2021.

Mikael Nielsen (Executive Vice President Retail) me je jednom posavjetovao da ako želimo povećati informiranost o brendu u Španiji, trebamo samo otvoriti prodavnice i nastaviti s tim. Svako otvaranje i ponovno otvaranje ima uticaj i prilika je za razgovor o JYSKu.
- Carlos Haba Ariza | Country Manager JYSK Španija i Portugal

Otvaranje se održalo u gradu El Puerto de Santa Maria u južnozapadnom dijelu zemlje. Store Manager José Luis Medina Ruiz i njegov tim su bili ponosni što imaju oznaku "100" u svojoj prodavnici.

“Ponosni smo što ovu prekretnicu dijelimo sa svojim kupcima; to im šalje poruku da je JYSK tu da ostane i ponudi nove promjene za njihove domove. Prvi dan je bio jedinstven – mnogo posla, ali je vrijedilo. Znali smo da će sav trud biti nagrađen i to tako što su naši kupci odlično dočekali velike rasprodaje”, kaže José.

Otvaranje u Španiji
Bio je to prometan prvi dan u gradu El Puerto de Santa Maria u Španiji.

Ubrzan tempo širenja

Carlos
Carlos Haba Ariza, Country Manager za JYSK Španija i Portugal.

U završenoj finansijskoj godini je Španija poduzela ogroman korak prema 100 prodavnica s 20 otvaranja prodavnica. A za Carlosa Habu Arizu koji je Country Manager za JYSK Španija i Portugal je to važna prekretnica.

“Naravno, vrlo sam sretan, ali također već razmišljam o dostizanju 200 prodavnica. Ako sve bude išlo dobro, za skoro tri godine ćemo to dostići. Mikael Nielsen (Executive Vice President Retail) me je jednom posavjetovao da ako želimo povećati informiranost o brendu u Španiji, trebamo samo otvoriti prodavnice i nastaviti s tim. Svako otvaranje i ponovno otvaranje ima uticaj i prilika je za razgovor o JYSKu”, kaže Carlos.

Krajnji cilj za Carlosa i špansku i portugalsku organizaciju je 300 prodavnica u Španiji i 80 u Portugalu, koji trenutno ima 21 prodavnicu. Ali širenje se, naravno, treba izvesti na stabilan način.

“Otvoriti još prodavnica je više ili manje jednostavno, ali je teško pripremiti kanal, održati dobro poslovanje u prodavnicama i očuvati angažman sa ovakvim ubrzavanjem. Trebamo to učiniti pametno i nikako ne naštetiti širenju”, kaže Carlos.

Latest news

Team store 50 outside the store

Belgija je dosegla prekretnicu od 50 prodavnica

06/10/2022 - U aprilu 2017. je JYSK otvorio svoje prve dvije prodavnice u Belgiji s ciljem dosezanja 50 prodavnica. Samo pet godina kasnije je vrijeme za postavljanje novog cilja jer se 50. prodavnica upravo otvorila u gradu Bilzenu.

Bring Dedication campaign results

“Bring Dedication” (Donesite posvećenost) je dospjela do više od 53 miliona ljudi

29/09/2022 - Kampanja Bring Dedication (Donesite posvećenost) je dospjela do više od 53 miliona ljudi i dobila preko 25.000 registracija na stranici kampanje.

Development tim - Danijela i Sanja

ŽENSKE SNAGE U SVIJETU GRAĐEVINE

28/09/2022 - Kako izgleda rad u Development odjeljenju punom izazova i dinamike?

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office