Skip to main content

Skoro 200 osoba je gledalo prvi JYSK LIVE PR događaj

Datum: 26/03/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Product Assortment

Ovog marta je JYSK održao svoj prvi internetski PR događaj. Skoro 200 influensera i novinara iz 11 evropskih zemalja je uživo gledalo događaj koji je bio fokusiran na najnovije trendove u JYSKu i JYSKovo zalaganje za održivost.

Kad ne možete raditi ono što inače radite, jednostavno morate smisliti novo rješenje. Taj stav se očitovao na mnoge različite načine u JYSKu tokom prošle godine, a isti je slučaj i s JYSK LIVE događajem.

JYSK obično svakih šest mjeseci okupi novinare i influensere za PR događaj, gdje demonstriramo nove proizvode i govorimo o razvoju unutar JYSKa. Prošle godine to nije bilo moguće, i zato je smišljen prvi JYSK LIVE događaj.

Prijenos događaja uživo bio je u utorak 16. marta iz studija u predgrađu Åbyhøj u Danskoj. Događaj je trajao 45 minuta za danske učesnike ujutro i 45 minuta za međunarodne goste poslijepodne. Sve u svemu, online je učestvovalo skoro 200 influensera i novinara.

"Događaj je dobar način privlačenja pozornosti influensera i novinara na JYSK. To je već pomoglo da dobijemo dodatni publicitet, a nadamo se da će rezultirati rastom prodaje u prodavnicama i putem interneta", kaže Communications & PR Manager (menadžer za komunikacije i odnose sa javnošću) Martin Fyn Aamand, koji je moderirao događaj.

Trendovi, stilovi i održivost

Tokom događaja, Range & Design Manager (menadžer asortimana i dizajna) Rikke Blæsild govorila je o trendovima za nadolazeću sezonu vanjskog namještaja, Sustainability Manager (menadžer za održivost) Sam Harrington dotaknuo se JYSKovih zalaganja za održivost, a Range & Design (koordinator asortimana i dizajna) Line Skaaning Lindskov je predstavila stilove za vanjska područja.

"Dobili smo veoma pozitivne povratne informacije od učesnika, tako da mogu reći da je događaj polučio veliki uspjeh. Sad znamo da smo u slučaju potrebe u stanju organizirati sjajan online događaj. Ali se nadam da će kasnije tokom ove godine biti moguće organizirati i fizički događaj", kaže Martin.

Ako ste zainteresirani, možete pogledati cijeli događaj u nastavku. Događaj je dostupan samo na engleskom jeziku bez titlova.

Latest news

JYSK LIVE

Skoro 200 osoba je gledalo prvi JYSK LIVE PR događaj

26/03/2021 - Ovog marta je JYSK održao svoj prvi internetski PR događaj. Skoro 200 influensera i novinara iz 11 evropskih zemalja je uživo gledalo događaj koji je bio fokusiran na najnovije trendove u JYSKu i JYSKovo zalaganje za održivost.

Award

JYSK Rusija dobija nagradu Best New Retailer

25/03/2021 - Uprkos pandemiji koronavirusa, JYSK se 2020. godine proširio i na Rusiju. Sad je proširenje na Rusiju nagrađeno nagradom Best New Retailer.

XL otvorenje

U Sarajevu otvorena prva XL prodavnica u West Balkan regionu

24/03/2021 - JYSK XL prodavnica, početkom marta otvorila je svoja vrata za kupce u BiH

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office