Skip to main content

Skandinavski inputi za Kanadu

Datum: 23/03/2018

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Franchise , Strategy

John H. Jacobsen
John H. Jacobsen je odgovoran za prodaju i širenje JYSK franšiznog rada u Kanadi.

Tokom šest sedmica, John H. Jacobsen iz JYSK Kanada bio je dio JYSK Nordic-a. Kući se vratio sa mnogo novih inputa i inspiracije.

Od 23. januara do 2. marta, među zaposlenicima u glavnom uredu u Brabrandu, u Danskoj, bio je i 29-godišnjak John H. Jacobsen. Učestvovao je u svakodnevnom poslovanju kako bi više naučio o JYSK Nordic-u.

John je odgovoran za prodaju i širenje JYSK franšiznog rada u Kanadi sa 62 prodavnice raširene širom druge najveće zemlje u svijetu. Tokom njegove posjete Danskoj, pokupio je dosta inputa koje je mogao iskoristiti u Kanadi.

"Želim zaista zahvaliti svim odjelima na njihovom gostoprimstvu. Bilo je divno upoznati svakoga od vas i svi ste me jako lijepo ugostili."

"Zadnji put kada sam bio u Danskoj na dužem boravku bilo je u 2014. i od tada se mnogo toga promijenilo. Veoma sam impresioniran povećanim fokusom na kvalitet i velikim planovima za jedinstveno trgovanje kao i za koncept trgovina 3.0, koji je zaista sjajan. U tome zasigurno postoji dosta nadahnuća," kaže John.

Naročito zbog skandinavskog dizajna koji je postao veoma popularan u Kanadi.

"Naš fokus je bio na isporuci izvrsne skandinavske ponude svakome u području spavanja i svakodnevnog života, a kao rezultat toga naše prodavnice i naš asortiman postaje mnogo više skandinavski," objašnjava John.

Impresioniran internacionalizacijom

U sklopu svog boravka u Danskoj, John je posjetio i radio u brojnim prodavnicama i učestvovao na brojnim sastancima i događajima u Brabrandu.

Tokom prvog dana svoje posjete učestvovao je na sastanku Country Manager-a (menadžera za državu), a pri kraju svoje posjete učestvovao je u strateškoj raspravi po pitanju JYSK strategije za narednu financijsku godinu.

Oba ta sastanka, kao i drugi sastanci na kojima je učestvovao, dali su Johnu stvarno dobar pregled o tome koliko je JYSK postao internacionalan.

John H. Jacobsen
Tokom šest sedmica, John H. Jacobsen iz JYSK Kanada bio je dio JYSK Nordic-a. Kući se vratio sa mnogo novih inputa i inspiracije.


"Mislim da je impresivno to koliko je JYSK postala internacionalna organizacija i kako dobro planirate i komunicirate da biste osigurali da se svi međusobno razumiju širom različitih zemalja", kaže John.

Nadalje, on izražava svoju zahvalnost svim sjajnim ljudima koje je upoznao tokom svog boravka.

"Zaista želim zahvaliti svim odjelima na njihovom gostoprimstvu. Bilo je divno upoznati se sa svima i svugdje su me veoma lijepo ugostili," kaže John.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office