Skip to main content

Širom svijeta: Ukrajina ponovo otvara prodavnicu nakon raketnog napada, a Mađarska predstavlja najmanju JYSKovu prodavnicu do sada

Datum: 20/06/2023

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Kategorija: Awards , Careers & HR , People , Product Assortment

Prevod: www.languagewire.com

Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti. 

Renovirana JYSKova prodavnica se ponovo otvara u Ukrajini godinu dana nakon raketnog napada 

Prije godinu dana je trgovački centar Riviera Shopping Centre pogođen u raketnom napadu. U trgovačkom centru, koji je smješten u gradu Fontanka u regiji Odesa, nalazi se i JYSKova prodavnica koja je znatno oštećena u napadu. 

U četvrtak 11. maja 2023., kada su se JYSKova prodavnica i ostatak trgovačkog centra ponovo otvorili nakon opsežne adaptacije, JYSKovi zaposlenici su ponovo unutra mogli dočekati kupce. 

"Simbolična je okolnost da tačno jednu godinu nakon razornog raketnog napada možemo ponovo otvoriti u potpunosti ponovo izgrađenu JYSKovu prodavnicu u trgovačkom centru Riviera Shopping Centre u Odesi. S ovim ponovnim otvaranjem vraćamo se na 85 otvorenih prodavnica, što je bio broj prije rata", kaže Ievgenii Ivanytsia, Country Director JYSK Ukrajina. 

Ponovno otvaranje bombardirane prodavnice u Ukrajini


Najmanja JYSKova prodavnica na svijetu otvorena u Mađarskoj 

Dosad najmanja JYSKova prodavnica otvorena je u Budimpešti u Mađarskoj. Sada je dio porodične igraonice MiniPolisz gdje se djeca mogu igrati u umanjenom, ali potpuno izgrađenom gradu. 

"Mini grad" je dizajniran za djecu od 3 do 12 godina, a svrha je da se igraju i učestvuju u kupovini, prijevozu, kozmetičkoj njezi ili nečemu sličnom. Uz JYSKovu pomoć sada mogu isprobati unutrašnje uređenje i urediti prostoriju prema vlastitim idejama.  

Najmanja JYSKova prodavnica do sada


JYSK Irska i JYSK Poljska primaju nagrade Best Employer (Najbolji poslodavac) 

JYSKu Irska je dodijeljena titula za jednog od najboljih irskih poslodavaca. 

“JYSK Irska se razvio od jedne do 20 prodavnica počevši svoje putovanje u najhaotičnijim vremenima virusa COVID-19. Znamo da smo najbolji, ali je vidljivost i primijećenost zbog postignuća, svih novih radnih mjesta, stabilnosti u sutrašnjici za naše postojeće i potencijalne zaposlenike ključna. Stajati među divovima od ukupno 150 kompanija u različitim granama je nešto na što smo zaista ponosni i na čemu se nećemo zaustaviti! Ova titula je samo početak”, kaže Anastasiia Kruta, HR Manager u JYSKu Irska & UK. 

Najbolji poslodavac u Irskoj


Još jednom je JYSK Poljska postavljen na podij Forbesovog rangiranja za najboljeg poslodavca godine, zauzevši drugo mjesto u maloprodajnoj industriji. 

“Veliki je ponos i radost biti na ovom podiju. Imamo gotovo 300 stacioniranih prodavnica širom Poljske, online prodavnicu i ogromni distributivni centar. Sve je to popraćeno velikom predanošću hiljada zaposlenih”, kaže Sylwia Filimon, Communications and PR Manager u JYSKu Poljska. 

Najbolji poslodavci 2023. u Poljskoj je lista 300 kompanija koje djeluju u Poljskoj i koje su nagrađene titulom najboljeg poslodavca za izvanredna postignuća u području ljudskih resursa. Osnova studije je lista od približno 1900 brendova koji zapošljavaju najmanje 250 zaposlenika u Poljskoj. 

Najbolji poslodavac u Poljskoj


JYSK poziva novinare da pogledaju njegov baštenski asortiman u Poljskoj i Rumuniji 

JYSK Garden Party (JYSKova vrtna zabava) u Poljskoj je bio jedinstven promotivni događaj tokom kojeg je predstavljen ovosezonski baštenski asortiman. Događaj je osmišljen da bude inspiracija za kućne zone odmora ili sastanke u vrtovima, na balkonima i terasama. 

Kao nešto novo, JYSK Poljska je pozvao kreatore online sadržaja izvana kao i grupu JYSKovih zaposlenih – JYSKovih ambasadora. 

JYSK Rumunija je također predstavio novi baštenski asortiman tokom događaja na kojem je prisustvovalo preko 60 novinara, blogera i influencera.  

Događaj se održao pod motom "Bring on the Good Times" (Stvorite dobra vremena) u Ambasadi Danske u Rumuniji i predstavio je najnovije proizvode za vrt i dva trenda 2023., BELONGING i RELEASE. 

Ambasador Kraljevine Danske u Rumuniji, g. Uffe A. Balslev, dočekao je goste i potaknuo ih da otkriju novi JYSKov baštenski asortiman. 

JYSK Švedska otvara svoj novi glavni ured 

Dana 25. maja je prerezana plava vrpca i službeno je otvoren novi glavni ured JYSKa Švedska u Arlövu. Ured je potpuno renoviran i proširen i sada je gotovo dvaput veći nego prije. 

“Iščekivali smo i čeznuli za ovim danom. Sada imamo glavni ured koji je i elegantan i optimalan za potrebe organizacije”, kaže Johan Sjödin, Country Director JYSKa Švedska i Finska. 

Švedska otvara svoj novi glavni ured


JYSKovi zaposlenici se okupljaju za fudbalske turnire u Rumuniji i Danskoj 

154 JYSKova zaposlenika koji vole fudbal je prisustvovalo prvom izdanju međunarodnog prvenstva u fudbalu JYSKa Rumunija, koje je u maju organizovano u Bukureštu. 

Dva dana su kolege iz cijele zemlje igrali 48 utakmica i postigli skoro 500 golova dok su ih s tribina bodrile njihove porodice i prijatelji.  

Više od 300 zaposlenika, njihovih porodica i dobavljača iz cijele Danske se također okupilo na slobodni dan kako bi prisustvovali godišnjem JYSKovom maloprodajnom prvenstvu u Danskoj. 

To je bio dan ispunjen pobjedničkim načinom razmišljanja, radošću i zajedništvom. 

Fudbalski događaj u Danskoj


Zaposlenici iz JYSKa Poljska učestvuju u trci Wings for Life World Run  

U nedjelju 7. maja 2023. je rekordan broj od 101 osobe iz JYSKovog trkačkog kluba u Poljskoj trčao u Poznanu tokom trke Wings for Life World Run. 

JYSKovi trkači su uspjeli zauzeti 51. mjesto među 14.682 tima u svijetu zajednički pokrivši 1405 kilometara. Ukupna udaljenost će također utjecati na koliko kvadratnih metara će se zasaditi nova šuma. 

Sadnja šume će se odvijati u jesen 2023. na lokaciji koju su odabrali učesnici trke. 

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office