Skip to main content

Širom svijeta: Sportovi, renoviranja i podrška djeci

Datum: 14/07/2022

Author: Johanne Sandal Nissen, Communications Coordinator, JYSK

Kategorija: Sustainability , Expansion , Logistics , People

Prevod: www.languagewire.com

Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Norveški kolege pružaju podršku istraživanju raka kod djece

Norveški kolege iz sve 103 JYSKove prodavnice su 6. maja došli na posao u fudbalskim dresovima u sklopu kampanje #FotballTrøyeFredag. Pridružili su se i Norwegian Head Office i Customer Service Center, kao što se može vidjeti na fotografiji ispod.

Inicijativa je dio udruženja NGO Norwegian Childhood Cancer Society, u kojem se ljude potiče da doniraju novac i podignu svijest nošenjem majica. Ideja povezana s fudbalom je da svako dijete treba imati mogućnost igrati i zabavljati se.

JYSK Norveška planira ponovo učestvovati sljedeće godine.

JYSKovi zaposlenici

JYSK Rumunija osvaja državno prvenstvo u fudbalu

JYSK je prvi put sudjelovao u Državnim korporacijskim fudbalskim prvenstvima u Rumuniji. Nakon gotovo dva mjeseca i devet igara, jedan od dva tima iz JYSKa je osvojio kup FIFCO lige. Pobijedili su u finalu s rezultatom 5 naprema 3 nakon nekoliko teških utakmica.

JYSKovi zaposlenici

JYSK u Ukrajini donira lokalno

JYSK u Ukrajini je fokusiran na lokalno doniranje još otkako je rat počeo. Na primjer, JYSKova prodavnica u Buči je obližnjoj školi donirala 10 % profita zarađenog u sedmici ponovnog otvaranja na početku juna. I prodavnica i škola su djelomično uništene tokom okupacije grada.

U ukrajinskom gradu Lavovu je također 16. juna otvorena nova JYSKova prodavnica. U sklopu otvorenja je JYSK odlučio donirati opremu lokalnoj dječjoj bolnici u kojoj se liječe ukrajinska djeca oboljela od raka.

JYSKova prodavnica
Prilikom ponovnog otvaranja prodavnice, Store Manager Igor Krasutskiy je presjekao vrpcu zajedno s danskim ambasadorom u Ukrajini Oleom Egbergom Mikkelsenom.

JYSK Njemačka učestvuje u novom sponzorstvu rukometa u parasportu

Na početku juna je JYSK u Njemačkoj objavio novo sponzorstvo s ligom “Glücksliga” (bosanski: Liga sreće), kojoj je cilj stvoriti zabavnu rukometnu zajednicu za djecu s invaliditetom.

Angažman je dio većeg sponzorskog projekta iz JYSKa Njemačka pod nazivom “Strong Teams” čiji je cilj podrška parasportu u Njemačkoj

JYSKovo sponzorstvo

Distributivni centar Ecser utovara svoj prvi kamion

Još u martu je distributivni centar u Ecseru u Mađarskoj mogao s tortom slaviti isporuku prvih proizvoda u DC.

DC je 7. juna mogao ponovo slaviti uz tortu jer je utovaren prvi kamion JYSKovih proizvoda za JYSKovu prodavnicu u Budimpešti.

Torta

Slovenija donira proizvode za spavanje za djecu

“JYSK bedtime story” je projekat u JYSKu Slovenija, u kojem JYSK planira pomoći u opremanju sedam odmarališta za djecu.

U sklopu ovog plana je nedavno izvršena druga donacija za Mojca Youth Camp jer je JYSK donirao nove proizvode za spavanje za 10 odmarališta.

Mojca Youth Camp služi kao odmaralište za djecu iz ugroženih porodica, ustanova za zbrinjavanje ili kao lječilište. Svake godine oko 1500 djece posjeti kamp, i oni sada mogu lijepo spavati uz pomoć JYSKa.

JYSKovo sponzorstvo

Renoviranje glavnog ureda u Danskoj se nastavlja

Od ljeta 2020. se odvija veliko proširenje u JYSKovom glavnom uredu u Danskoj. Osim proširivanja ureda s dvije nove zgrade, grade se i nova kantina i recepcija. Prve sedmice u maju su uredi i sobe za sastanke u dvije nove zgrade bili spremni za upotrebu, dok se ostatak još uvijek renovira.

Na slici ispod je kran od 27 metara koji podiže novo stubište za recepciju, što se desilo krajem juna.

Glavni ured

JYSK predstavlja vrtni namještaj

Ugledni časopis za stil življenja u Bosni i Hercegovini je održao događaj na kojem je JYSK pozvan da predstavi naš vrtni namještaj. Prisutni su mogli pogledati JYSKov namještaj pod sloganom „Doživite ljeto za pamćenje..“

Događaj su prenosili masovni mediji kao i influenseri koji su kreirali oko 800 objava na društvenim medijima.

JYSKovi proizvodi
Autori fotografije: Sanela Babić, Elvir Pandžić i Enida Kajević

JYSK se još jednom pridružujue trci Wings for Life

JYSK Runner’s Club u Poljskoj se pridružio trci Wings for Life World Run 8. maja u gradu Poznanju. Ove godine je učestvovalo preko 40 JYSKovih trkača, koji su JYSK plasirali među najzastupljenije kompanije u Poljskoj i ostatku svijeta. Svaka naknada za učešće ide direktno za pronalazak lijeka za povredu leđne moždine. JYSKov trkaći tim je zajednički istrčao 610 kilometara.

Pogledajte video sa trke ispod.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office