Skip to main content

Širom svijeta: Nagrada za najboljeg poslodavca i EB kompaniju

Datum: 31/01/2023

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Kategorija: Awards , Careers & HR , People

Prevod: www.languagewire.com

Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

B2B je učestvovao na sajmu Xenia 2022. u Grčkoj

U novembru 2022. je JYSK B2B u Grčkoj učestvovao u jednom od vodećih okupljanja u hotelijerstvu u Grčkoj. Sajam Xenia je privukao 26.500 profesionalaca u hotelijerstvu, zbog čega je bio savršeno mjesto za izlaganje JYSKovih proizvoda i namještaja.

Tim je napravio izložbu JYSKovog namještaja kroz koju se šeta i koja posjetiocima pruža dojam hotela.

Cilj je bio predstaviti privlačan skandinavski prostor za boravak i spavanje.

Kolege učestvuju u Balatonskom maratonu u Mađarskoj

JYSK je bio glavni sponzor JYSKovog Balatonskog maratona koji se održao u novembru 2022.

JYSKovi zaposlenici su bili zastupljeni na svim udaljenostima, a mnogi su se pridružili kao navijači. JYSK Country Director, Sándor Szimeister, i HR Manager, Dóra Dvorácskó, započeli su sve udaljenosti za skoro 3.5000 trkača zvukom gajdi.

Pola Trabanta, Glavni ured Brabrand, Danska

Pola Trabanta se 6. decembra vozilo kroz JYSKov glavni ured prije dolaska na svoje konačno odredište u novom JYSKovom muzeju.

Priča o Trabantu podijeljenom na dva dijela seže do otvaranja kompanije DÄNISCHES BETTENLAGER u Istočnoj Njemačkoj. JYSKov osnivač Lars Larsen je na poklon dobio cijelog Trabanta, koji je sad izrezan napola kako bi stao u novi JYSKov muzej.

Zapravo, Trabant nije original, jer bi ga bilo šteta podijeliti napola. Umjesto toga je original Larsa Larsena pronašao novi dom kod drugog vlasnika, dok je 50-postotnog Trabanta u JYSKovom muzeju donirao JYSKov obožavatelj.

Pola Trabanta se vozi kroz JYSKov glavni ured Brabrand
Pola Trabanta se vozi kroz JYSKov glavni ured u Brabrandu i stiže na svoje konačno odredište u novom JYSKovom muzeju.

Događaji za spavanje za influencere u Poljskoj

JYSK Poljska je organizovao poseban događaj radi promocije proizvoda za spavanje i kako bi ojačao JYSKov imidž kao kompanije stručne za takve proizvode. U posebno uređenom prostoru su izloženi širok asortiman madraca, jorgana, posteljine te novi proizvodi za interijer.

Dva JYSKova menadžera prodavnice i trenera Akademije za spavanje su vodila posjetioce i odgovarala na sva pitanja koja bi mogli imati u vezi spavanja.

Sadržaj događaja je stigao do oko 800.000 pratilaca na aplikaciji Instagram.

Prikupljanje novca za djecu oboljelu od raka u Norveškoj

JYSK Norveška je sarađivao s Norveškim udruženjem za rak kod djece 2022. Saradnja je uključivala fudbalsku kampanju kojom se prikupljao novac za djecu oboljelu od raka. JYSK Norveška planira ponovo učestvovati u istoj kampanji sljedeći put.

Trenutno, JYSK Norveška sarađuje i s Norveškim udruženjem za rak kod djece. Ovog puta saradnja uključuje marketinšku kampanju pod nazivom “Golden Dreams” (Zlatni snovi) u Norveškoj.

Kampanja uključuje promociju proizvoda za spavanje u kategoriji GOLD. Za svaki jastuk prodan u određenom razdoblju, JYSK donira 10 NOK nevladinoj organizaciji. Kampanja će se voditi tokom nekoliko razdoblja u 106 JYSKovih prodavnica u Norveškoj 2023. Prva kampanja će početi sredinom februara.

Prikupljanje novca za djecu oboljelu od raka u Norveškoj
JYSK Norveška prikuplja novac za djecu oboljelu od raka putem fudbalske kampanje.


Kolege istrčale utrku na stazi u Azugi u Rumuniji

20 kolega je učestvovalo u utrci na stazi u Azugi čiji je sponzor JYSK. To je takmičenje u trčanju po stazi koje se održava u jesen u prekrasnom odmaralištu na planini u Rumuniji. Učesnici su testirali svoju izdržljivost dok su uživali u slikovitom okruženju.

Drugu godinu zaredom je JYSK bio glavni sponzor događaja koji je povezao više od 700 zaljubljenika u planine i sport. Takmičenje je uključivalo tri trke sa značajnim razlikama u uzvišenju: 13 km, 20 km, 31 km i Sorica Sunset Vertical, što je noćna utrka s usponom od 2000 m.

JYSK je Najbolji poslodavac 2023. u Mađarskoj i Grčkoj

JYSK Mađarska i JYSK Grčka su dobili priznanje za Najboljeg poslodavca 2023.

Program Top Employers Institute (Institut za najbolje poslodavce) certificira organizacije na osnovu učešća i rezultata njihove ankete o najboljim praksama za ljudske resurse. Ova anketa obuhvaća šest domena ljudskih resursa koje se sastoje od 20 tema uključujući Ljudsku strategiju, Radno okruženje, Pribavljanje talenata, Učenje, Diverzitet, Ravnopravnost i inkluziju, Dobrobit i mnoge druge.  

JYSK Mađarska je najbolji poslodavac 2023.
JYSK Mađarska slavi što je Najbolji poslodavac 2023.


Nagradu Career Company 2023 dobiva JYSK, Švedska

Kompanija Karrärföretagen je JYSK Švedska nazvala "Career Company 2023".

Nagrada se dodjeljuje poslodavcima koji nude jedinstvene mogućnosti za karijeru i rast.

U izbor za Career Companies 2023. su uključene sve kompanije i organizacije u Švedskoj i pregledao ih je stručni panel kompanije Karrärföretagen, kojeg čine stručnjaci u ljudskim resursima, webu, savjetovanju za karijeru, društvenim mrežama i marketingu.

JYSK Švedska je Career Company 2023
JYSK Švedska je dobio nagradu kao Career Company 2023.

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office