Skip to main content

Širom svijeta: Grčka osvaja Business Champions Award (Nagrada za poslovne šampione), a Španija i Portugal dosežu 150 prodavnica

Datum: 22/09/2023

Author: Laura Glintborg Mouritsen, Student Help, Communications

Kategorija: Awards , Expansion , People , Sustainability

Prevod: www.languagewire.com

Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.


JYSK Grčka osvaja Business Champions Award

JYSK Grčka je dobio priznanje Greek Business Champions Award za svoje finansijske rezultate proteklih godina.

Nagradu je primio Country Director, Sandor Szimeiszter, koji se zahvalio timu JYSK Grčka sljedećim riječima:

“Ovo priznanje ističe izvanredne doprinose našeg nevjerovatnog tima i njihovu posvećenost izvrsnosti. Ovo postignuće nas inspirira da nastavimo pružati odlične proizvode i izvanredno iskustvo kupovine za naše kupce.”

Širom svijeta: Grčka osvaja nagradu za poslovanje
Sandor Szimeiszter (u sredini), Country Director JYSKa Grčka, Mađarska i Austrija s nagradom.

Medonosne pčele su se uselile u JYSKov glavni ured u Danskoj

Ovog ljeta je Glavni ured dočekao nove stanovnike kada su se dvije porodice medonosnih pčela uselile u svoje košnice. U svakoj košnici radi zajednica od približno 10.000 pčela, a njihov zlatni, slatki med bit će sljedećeg ljeta spreman za uživanje u kuhinji.

Osim uvođenja medonosnih pčela, Glavni ured je poduzeo i druge inicijative za doprinos bioraznolikosti u lokalnom području. Ove inicijative uključuju biljni vrt, pokrivanje krovova zgrada sedumima i sadnju različitog drveća, grmova i divljeg cvijeća.

Širom svijeta: Medonosne pčele u Glavnom uredu u Danskoj
Širom svijeta: Zeleni krovovi zgrada
Pokrov od seduma na krovovima zgrada

JYSK Slovenija je pomogao s donacijama i radnom snagom tokom teških poplava

Početkom augusta 2023. je Slovenija iskusila obilne padavine koje su dovele do teških poplava. Prvog dana prirodne katastrofe je JYSK Slovenija poduzeo radnje organizirajući donacije stvari za spavanje koje su poslane teško pogođenim područjima Medvode i Menge. JYSK Slovenija je također pomogao na terenu i gdje god je bilo potrebno.

Širom svijeta: Pomaganje Sloveniji tokom poplava
JYSKovi kolege u Sloveniji

150 JYSKovih prodavnica u Španiji i Portugalu

JYSK Španija i Portugal je finansijske 2022.-2023. godine dosegao važnu prekretnicu s ukupno 150 prodavnica spojenih u organizaciji zemalja. Protekle dvije godine su dale velik broj otvaranja prodavnica u dvije zemlje. Međutim, JYSK Španija i Portugal se tu ne namjerava zaustaviti.

Carlos Haba Ariza, Country Director JYSKa Španija i Portugal, zajedno sa svojim kolegama u obje zemlje, postavio je za novi cilj osnivanje 300 prodavnica u Španiji i 80 u Portugalu.

“Otvoriti još prodavnica je više ili manje jednostavno, ali je teško pripremiti kanal, održati dobro poslovanje u našim prodavnicama i zadržati visok angažman tokom ovakovog ubrzanja. Trebamo to učiniti pametno i nikako ne naštetiti širenju”, rekao je Carlos ranije.

Širom svijeta: Španija i Portugal dosežu 150 prodavnica
JYSKovi kolege slave 150 prodavnica u Španiji i Portugalu

“JYSK for my green city” (JYSK za moj zeleni grad) je posjetio Istru u Hrvatskoj

Prvi školski dan u Osnovnoj školi Marčana u Istri u Hrvatskoj je ove godine počeo malo drugačije jer je JYSK nastavio svoj projekat “JYSK for my green city”.

Učenici, nastavnici i JYSKovi kolege su udružili snage kako bi ovaj projekat postao stvarnost. Uredili su prostore škole na otvorenom uključujući i kutak za druženje učenika. “JYSK for my green city” je potpuno za spajanje ljudi i stvaranje svijesti o okolišu u lokalnoj zajednici.

Sada, zahvaljujući novom mediteranskom vrtu, učenici i zaposlenici u školi mogu uživati u vlastitoj zelenoj oazi u svom dvorištu. JYSK je ovaj projekat podržao s biljkama, vrtnim klupama i udobnim vrećama za sjedenje kako bi stvorio opuštajući prostor u kome svi mogu uživati. 

Širom svijeta: JYSK za moj zeleni grad u HrvatskojŠirom svijeta: JYSK za moj zeleni grad u Hrvatskoj

 

Latest news

Three colleagues from JYSK stores ready to share their favourite new products.

Omiljeni proizvodi troje kolega iz prodavnice

29/04/2024 - Troje kolega iz JYSKovih prodavnica je ponovo spremno da priča o svojim apsolutno omiljenim proizvodima iz novog asortimana.

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office