Skip to main content
Konferencija za medije

Predstavljen novi društveno odgovorni projekat – JYSK priča za laku noć

Datum: 15/09/2021

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: CSR , People

Na održanoj konferenciji za medije u utorak 07.09.2021. na Pohorju (Slovenija),  JYSK je predstavio novi društveno odgovorni projekat „JYSK priča za laku noć“ kojem je cilj opremanje sedam slovenskih odmarališta proizvodima za spavanje. Prva donacija realizovana je u Domu Miloša Zidanška gdje je dopremljeno 70 madraca vrhunskog kvaliteta.

Partner projekta je nevladina, dobrovoljna i neprofitna organizacija Zveza prijeteljev mladine Slovenije koja porodicama već decenijama osigurava ljetna i zimska organizovana putovanja u odmaralištima širom Slovenije.

Zašto je projekt započeo donacijom Domu Miloša Zidanška pojasnio je Ivan Protega, Retail manager za Sloveniju i Srbiju  JYSKa: „ Sinergija i briga o lokalnoj zajednici naš je način poslovanja. Zato sa posebnim entuzijazmom razvijamo društveno odgovorne projekte, a posebno nas vesele oni u koje su uključena djeca i koji su dugoročni. Ugodne i vesele boravke u odmaralištima pamtimo i stvaramo sjećanja za cijeli život, a naša ideja projekta „JYSK priča za laku noć“ upravo to omogućava.“

Prezentacija projekta

Organizacija kojoj je cilj unapređenje kvaliteta života

Zveza prijatelja mladine Slovenije svojim je istraživanjima procijenila da čak polovina djece u Sloveniji ostaje kod kuće u vrijeme školskih praznika i baš zato smatraju da je potreba za organizovanim putovanjima sve veća. Ova organizacija svojim programima obuhvata djecu čiji roditelji nemaju mogućnost voditi djecu na ljetovanje/zimovanje – što zbog vremenskog ili finansijskog ograničenja, a poseban trud ulažu u omogućavanje ljetovanja i zimovanja djeci iz socijalno ugroženih porodica i djeci sa posebnim potrebama koji u dječjim odmaralištima Zveze imaju besplatan boravak.

Donacija dušeka

Dom Miloša Zidanška na Pohorju – dom kojem je uručena prva donacija

Godišnje više od 6.000 djece u dobi od 6 do 17 posjeti ovo odmaralište čiji se pojedini dijelovi namještaja i oprema za spavanje nisu zamijenili od otvaranja 1988. godine. Dom ima 16 soba sa 70 kreveta na kojima su desetak godina stari proizvodi za spavanje.  Budući da JYSK vjeruje da odmor počinje dobrim snom, svi su kreveti opremljeni novim madracima visokog kvaliteta koji će djeci osigurati miran san i snagu za sve aktivnosti i stvaranje divnih uspomena.

 

 

 

Latest news

Julia Rhodos

Lokalni angažman povećava B2B prodaju u Grčkoj

19/10/2021 - JYSK Grčka vrlo je uspješan u B2B prodaji (eng. Business to Business). Tajna tog uspjeha su jaka lokalna prisutnost i saradnja.

JYSK team Poland & West Balkan

Ultrabalaton trka 2021. – timski duh i kolegijalnost prije svega

18/10/2021 - Ultrabalaton trka 2021. i kolegijalnost u JYSKu imaju nešto zajedničko. 12 trkača koji su svojim sportskim duhom pokazali šta znači biti kolega u JYSKu.

New JYSK colleagues

Dobrodošli u JYSK – upoznajte troje novih kolega

15/10/2021 - Troje novih kolega upoznat će nas sa svojim iskustvima u prvim danima i sedmicama rada u JYSKu. Dobrodošli u tim, Majo iz Srbije, Miroslave iz Bugarske i Alannah iz Irske. 

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office