Skip to main content
PLACE ME

Polica koju je dizajnirala JYSKova pripravnica uskoro u prodavnicama

Datum: 21/01/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Product Assortment

Polica PLACE ME koja će biti raspoloživa u prodavnicama od kraja januara ima posebnu priču: dizajnirala ju je JYSKova pripravnica.

Camilla
Camilla Randrup Sejr ima 23 godine i dolazi iz Herninga u Danskoj.

Nacrt i ideja bivše pripravnice sad je postala polica koju je moguće kupiti u JYSKovim prodavnicama u mnogim državama. 23-godišnja Camilla Randrup Sejr je bila pripravnica u odjelu Range & Design (Asortiman i dizajn) u JYSKu u proljeće 2019. Tu je dizajnirala različit namještaj, a jedan od tih dizajna je sad i realiziran.

Krajem januara će polica PLACE ME biti na prodaju u JYSKovim prodavnicama, a tu praktičnu policu s površinom od plavog laminata je dizajnirala Camilla tokom svog pripravništva. Raduje se što će vidjeti policu u prodavnicama.

"To je sjajan dodatak mojoj biografiji. Mislim da ću se osjećati pomalo i ponosno kad je vidim u prodavnicama. Naravno da sam se nadala da će se dizajn realizirati, ali nisam htjela imati previsoka očekivanja", kaže Camilla.

4 sedmice od ideje do proizvodnje

Pripravništvo je bilo dio Camilline izobrazbe kao dizajnera namještaja u VIA Designu u Herningu u Danskoj. Tokom pripravništva je dobila nekoliko polaznih tačaka i inspirativnih fotografija, nakon čega je mogla slobodno razvijati svoju kreativnost.

Nakon što je dobila povratne informacije od kolega u odjelu, dizajn je bio spreman i zapravo nije potrajalo duže od četiri sedmice od prve zamisli do ugovora o proizvodnji.

"Bio je to sjajan projekt, pri čemu sam ja učestvovala u cjelokupnom procesu. Imala sam sastanke s dobavljačem na kojima smo dogovarali sve detalje, kao što su spojevi i slično", objašnjava Camilla.

Jednostavno i funkcionalno

Nacrt
Jedan od nacrta police iz procesa dizajniranja

Zbog situacije s koronom, završna isporuka je odgađana nekoliko puta, ali sad je polica konačno spremna. Polica je drvena ploča s površinom od laminata u boji petroleja i čeličnim potpornjem srebrne boje.

Polica je prikladna za sve prostorije, bez obzira da li je riječ o kuhinji, dnevnoj sobi ili kancelariji, a to je bila i originalna zamisao police.

"Nastojali smo zadržati jednostavnost, tako da bude prikladna za različite objekte. Osim toga, ukrasili smo je bojom laminata. Mislim da je polica sjajna i nešto što definitivno želim imati u svojoj kući", kaže Camilla.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office