Skip to main content
Pripreme sa prvog online snimanja

Održan prvi godišnji Store manager sastanak u online varijanti

Datum: 15/10/2020

Author: Zvjezdana Novak, Communications manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: People , Strategy

Ovu godinu pamtićemo po puno promjena među kojima se najviše istaknula JYSKova spremnost za suočavanje sa izazovom prilagodbe novoj situaciji izazvanoj korona virusom.

Jedan od zahtjevnijih projekata bilo je organizovati tradicionalan SM sastanak koji je najvažnije okupljanje u godini. Kako je prioritet zaštititi zdravlje svih zaposlenih tradicionalno okupljanje u JYSK West Balkan državama odlučilo se organizovati u online varijanti. Pripreme su trajale sedmicama a sam proces snimanja i montaže materijala prilično je zahtjevan. Kako bi spremno ušli u novu finansijsku godinu, CMT je uz pomoć drugih kolega prihvatio izazov u podizanju ljestvice kako bi kolegama prenijeli i osigurali sve potrebne informacije, proslavili postignute rezultate i inspirisali i motivisali za osvajanje novih rekorda.

Upitali smo dvoje kolega kakvi su njihovi utisci nakon prvog online SM sastanka i šta im je bilo bolje a šta im je nedostajalo u odnosu na sastanke organizovane prethodnih godina.

Bojana SMT iz Dervente, kojoj je ovogodišnji SM sastanak bio prvi nije sakrivala svoje oduševljenje:“ Kao neko ko po prvi put prisustvuje velikom SM sastanku, imala sam jako velika očekivanja. Međutim, moja očekivanja su nadmašena. Dva dana su djelovala kao jedan, čemu je zaslužan sam tempo sastanka koji je, uprkos malim tehničkim smetnjama, iz perspektive učesnika  jako dobro izveden.  Fizička razdvojenost je bila u drugom planu, a sam sastanak je ostao u fokusu. Definitivno sam pristalica novih tokova i mislim da je ovo odlična polazna tačka i uzor za sve daljnje nadogradnje.“

Sa druge strane, Zoran Bajlo SM iz prodavnice u Livnu je podijelio kako mu je nedostajalo druženje sa kolegama u živo, a što se samog sastanka tiče kaže da je :“ Ovaj SM sastanak  svakako bio nešto novo i bio je odlično isplaniran i tempiran.“

Oboje kolega je naglasilo da im je nedostajala mogućnost „real time“ učestvovanja, ali da su tu District manageri odigrali ključnu ulogu posrednika. Još jedan uspješan sastanak je organizovan a ljestvica je visoko podignuta i kako Bojana kaže: “Ono što je pohvalno je da smo svi otišli sa sastanka noseći taj zajednički, pozitivan JYSK stav i dalje ga prenijeli na sve naše kolege.“

 

Latest news

Cotton. Photo Credit: BCI/Khaula Jamil

JYSK se obavezuje na korištenje održivijeg pamuka

25/01/2021 - Do kraja 2024. sav pamuk koji se nabavlja za JYSKove tekstilne proizvode bit će recikliran ili proizveden na održiviji način.

PLACE ME

Polica koju je dizajnirala JYSKova pripravnica uskoro u prodavnicama

21/01/2021 - Polica PLACE ME koja će biti raspoloživa u prodavnicama od kraja januara ima posebnu priču: dizajnirala ju je JYSKova pripravnica.

Schleswig

Jedan dan u JYSKu tokom korone (januar 2021.)

18/01/2021 - Dok su u mnogim državama zatvorene brojne prodavnice, radni dan izgleda drugačije nego što je izgledao prije pandemije koronavirusa.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office