Skip to main content
Pripreme sa prvog online snimanja

Održan prvi godišnji Store manager sastanak u online varijanti

Datum: 15/10/2020

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: People , Strategy

Ovu godinu pamtićemo po puno promjena među kojima se najviše istaknula JYSKova spremnost za suočavanje sa izazovom prilagodbe novoj situaciji izazvanoj korona virusom.

Jedan od zahtjevnijih projekata bilo je organizovati tradicionalan SM sastanak koji je najvažnije okupljanje u godini. Kako je prioritet zaštititi zdravlje svih zaposlenih tradicionalno okupljanje u JYSK West Balkan državama odlučilo se organizovati u online varijanti. Pripreme su trajale sedmicama a sam proces snimanja i montaže materijala prilično je zahtjevan. Kako bi spremno ušli u novu finansijsku godinu, CMT je uz pomoć drugih kolega prihvatio izazov u podizanju ljestvice kako bi kolegama prenijeli i osigurali sve potrebne informacije, proslavili postignute rezultate i inspirisali i motivisali za osvajanje novih rekorda.

Upitali smo dvoje kolega kakvi su njihovi utisci nakon prvog online SM sastanka i šta im je bilo bolje a šta im je nedostajalo u odnosu na sastanke organizovane prethodnih godina.

Bojana SMT iz Dervente, kojoj je ovogodišnji SM sastanak bio prvi nije sakrivala svoje oduševljenje:“ Kao neko ko po prvi put prisustvuje velikom SM sastanku, imala sam jako velika očekivanja. Međutim, moja očekivanja su nadmašena. Dva dana su djelovala kao jedan, čemu je zaslužan sam tempo sastanka koji je, uprkos malim tehničkim smetnjama, iz perspektive učesnika  jako dobro izveden.  Fizička razdvojenost je bila u drugom planu, a sam sastanak je ostao u fokusu. Definitivno sam pristalica novih tokova i mislim da je ovo odlična polazna tačka i uzor za sve daljnje nadogradnje.“

Sa druge strane, Zoran Bajlo SM iz prodavnice u Livnu je podijelio kako mu je nedostajalo druženje sa kolegama u živo, a što se samog sastanka tiče kaže da je :“ Ovaj SM sastanak  svakako bio nešto novo i bio je odlično isplaniran i tempiran.“

Oboje kolega je naglasilo da im je nedostajala mogućnost „real time“ učestvovanja, ali da su tu District manageri odigrali ključnu ulogu posrednika. Još jedan uspješan sastanak je organizovan a ljestvica je visoko podignuta i kako Bojana kaže: “Ono što je pohvalno je da smo svi otišli sa sastanka noseći taj zajednički, pozitivan JYSK stav i dalje ga prenijeli na sve naše kolege.“

 

Latest news

New JYSK colleagues

Dobrodošli u JYSK – upoznajte troje novih kolega

15/10/2021 - Troje novih kolega upoznat će nas sa svojim iskustvima u prvim danima i sedmicama rada u JYSKu. Dobrodošli u tim, Majo iz Srbije, Miroslave iz Bugarske i Alannah iz Irske. 

JYSK celebrates 100 stores in Czech Republic

100 prodavnica u Češkoj Republici

08/10/2021 - JYSK na češkom tržištu posluje od 2003. godine, kada je u Pragu otvorena prva prodavnica. Kompanija je od tada brzo rasla i 30. septembra 2021. JYSK je proslavio otvaranje 100. prodavnice po redu.

JYSK

Kad je DÄNISCHES BETTENLAGER postao JYSK u Njemačkoj

30/09/2021 - Vjerovatno najveća transformacija kompanije na njemačkom maloprodajnom tržištu završena je 27. septembra 2021. Na taj dan je DÄNISCHES BETTENLAGER promijenio ime u JYSK.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office