Skip to main content
Kolege iz trgovie u Puli

Odrekli se financijske nagrade i obnovili dvije sobe u Stambenoj zajednici

Datum: 22/12/2021

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: CSR , People

Zaposleni u JYSK prodavnici iz Pule osvojili nagradu na internom konkursu pa je odlučili donirati.

Kako bi obilježili otvaranje 50. prodavnice u Hrvatskoj, JYSK je organizirao interno takmičenje na kojem je pobjedu odnio tim Store managerice Snježane Anđelović iz pulske prodavnice u Hrvatskoj koji je odlučio svoju nagradu nesebično podijeliti s onima kojima je potrebna pomoć.

Ovaj tim se odrekao svoje financijske nagrade kako bi osvojenim sredstvima opremio dvije spavaće sobe pulske stambene zajednice kojim upravlja Udruženje Institut Pula.

JYSK tim iz Pule

Ova neprofitna i nevladina organizacija, osim što beskućnicima i drugim korisnicima osigurava mjesto gdje uvijek mogu dobiti topli obrok ili obaviti ličnu higijenu, korisnike potiče na kreativnost, povratak u zajednicu te pripremu za povratak na tržište rada. 

„Sobe koje ste nam poklonili mnogim će ljudima biti veliki blagoslov, jer sobe i prostor koji imaju u stambenoj zajednici  postaju njihov novi dom, tako da sam zaista duboko zahvalna, iskreno ste me obradovali i cijeli tim udruženja Institut Pula, baš kao i svi ljudi koji već danas žive kod nas vam se od srca zahvaljuju.“, izjavila je predsjednica Udruženja Institut Pula, Varja Bastiančić.

 U dogovoru s predsjednicom udruženja, tim iz JYSK prodavnice u Puli osigurao je namještaj, opremu za spavanje i druge potrepštine i tako u prostor donio djelić istinske praznične atmosfere.

JYSK tim iz Pule

„Jako sam ponosan na cijeli tim koji je nakon ostvarene pobjede u sklopu internog takmičenja dao prijedlog da osvojenu nagradu preusmjeri onima kojima je to potrebnije. Zajednički su odlučili da će to biti njihovi sugrađani koji su na žalost bez sopstvenog krova nad glavom. To jako puno govori o vrijednostima JYSKovih zaposlenih.“, rekao je  Ante Ivić, District Manager.

Da bi akcija bila potpuna JYSKovi zaposleni su se ponudili da montiraju sav namještaj i na taj način osiguraju da svi korisnici stambene zajednice dočekaju praznike u ugodnom okruženju.

Kolegice iz trgovine s doniranim artiklima

„Davanjem činimo dobro djelo i činimo život ljepšim, a ovim ljudima zaista treba toplo mjesto na kojem se mogu skloniti s ceste i od hladnoće. Uvijek se trudimo doprinijeti na lokalnom nivou kada imamo za to priliku. Nadam se da je naša donacija ovim skromnim ljudima donijela barem dio veselja koliko je nama.“, zaključila je Snježana Anđelović, Store managerica JYSK Pula.

Namještena soba

Latest news

Lars Larsen

JYSK sjećanja: Sretan rođendan, Lars Larsen!

05/08/2022 - U ovom specijalnom izdanju JYSK sjećanja slavimo našeg osnivača Larsa Larsena.

Ventsislav talks about the future of Logistics

Ventsislav govori o budućnosti logistike

27/07/2022 - Prije godinu dana je Ventsislav Chavdarov počeo raditi kao Logistic Manager u Distributivnom centru Božurište (DCB). Od tada su implementirana dva nova važna projekta u DCB-u.

Talent akademija JBA

JYSK talent akademija – ulaganje u nadarene

24/07/2022 - JYSK BiH svojim je talentima pružio nove mogućnosti i osigurao uspješan završetak prve generacije polaznika Talent akademije.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office