Skip to main content

Od 0 do 50 prodavnica u Grčkoj za samo 7 godina

Datum:

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Expansion , Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

Grčka
Tim na otvorenju u Ptolemaidi.

23. juna JYSK Grčka je otvorio 50. prodavnicu u zemlji.

Samo dva dana prije nego što su Dimitrios Gkoltsios i njegov tim stigli u Ptolemaidu, grad na sjeveru Grčke, doživjeli su neugodno iznenađenje.

Dimitrios
Dimitrios Gkoltsios, Store Manager (menadžer prodavnice) u Kateriniju, Grčka. Također je bio odgovoran za otvorenje u Ptolemaidi.

Bili su tamo da pripreme i otvore 50. prodavnicu u Grčkoj, ali je podrum prodavnice bio potpuno poplavljen, što znači da su skoro sav namještaj i madraci bili uništeni.

Ipak, uz veliku vremensku stisku, grčki je tim uspio predstaviti prikladno opremljenu i lijepo uređenu JYSKovu prodavnicu s dobro obučenim zaposlenicima na otvorenju 23. juna. To je samo jedan primjer toga kako je timski duh i naporan rad u JYSKu Grčka doveo do otvaranja 50 prodavnica u samo 7 godina. Sve to otkako je naš pokojni osnivač JYSKa, Lars Larsen, učestvorao u otvaranju prve prodavnice u Ateni u septembru 2015.

“Moj tim i ja osjećamo zadovoljstvo i ponos što smo uspjeli otvoriti 50. JYSKovu prodavnicu u Grčkoj. Mi nismo samo otvorili prodavnicu. Mi smo za kupce u Ptoelmaidi otvorili vrata u svijet kvalitetnih proizvoda po povoljnim cijenama”, kaže Dimitrios, koji je Store Manager u Kateriniju, ali se odazvao izazovu da otvori prodavnicu u Ptolemaidi.

Sljedeći cilj je 75 prodavnica

Općenito, JYSK Grčka je na dobrom putu uz rast prodaje i broja kupaca. Brzi rast na 50 prodavnica nije kraj misije za JYSK Grčku. Sljedeći cilj je 75 prodavnica.

“Želimo pokriti sve veće gradove i stvoriti punu mrežu u Ateni. U isto vrijeme, postoje neka velika ostrva i turistička područja u kontinentalnom dijelu Grčke u kojima bi mogli otvoriti JYSKovu prodavnicu. Nastavit ćemo se kretati sjajnim putem kojim smo krenuli zahvaljujući izvrsnom radu svih zaposlenika, od prodavnice preko ureda do distributivnog centra”, kaže Sandor Szimeiszter, Country Manager (regionalni menadžer) JYSKa Grčka.

Grafika 50 prodavnica u Grčkoj

Latest news

JYSK Farum with new strategy poster

Dodatni sprat i riječi dolaze u novu JYSK kuću (JYSK House)

- U sve prodavnice, distributivne centre i urede stiže novi važni element. 

JYSK Family day

JYSKov dan za druženje i zabavu – brojni zaposleni i njihove porodice uživali su u JYSK Family dayu

- Lijepo vrijeme, ukusna hrana i igre za sve generacije obilježile su ovogodišnji JYSK Family day, u kojem su širom Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije uživali brojni JYSKovi zaposleni i njihove porodice.

Maja Andrić

Majin put od Rukovoditeljice prodavnice do B2B Sales Consultanta za Bosnu i Hercegovinu

- Maja Andrić, B2B Sales Consultant za JYSK Bosnu i Hercegovinu, u JYSKu je počela raditi u januaru 2019. kao Rukovoditeljica prodavnice u Trebinju. Pet godina kasnije, i dalje svakodnevno komunicira sa kupcima – ali ovaj put su to poslovni subjekti, kojima predstavlja brojne prednosti saradnje sa JYSKovim B2B odjeljenjem.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office