Skip to main content

Od 0 do 50 prodavnica u Grčkoj za samo 7 godina

Datum: 06/07/2022

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Expansion , Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

Grčka
Tim na otvorenju u Ptolemaidi.

23. juna JYSK Grčka je otvorio 50. prodavnicu u zemlji.

Samo dva dana prije nego što su Dimitrios Gkoltsios i njegov tim stigli u Ptolemaidu, grad na sjeveru Grčke, doživjeli su neugodno iznenađenje.

Dimitrios
Dimitrios Gkoltsios, Store Manager (menadžer prodavnice) u Kateriniju, Grčka. Također je bio odgovoran za otvorenje u Ptolemaidi.

Bili su tamo da pripreme i otvore 50. prodavnicu u Grčkoj, ali je podrum prodavnice bio potpuno poplavljen, što znači da su skoro sav namještaj i madraci bili uništeni.

Ipak, uz veliku vremensku stisku, grčki je tim uspio predstaviti prikladno opremljenu i lijepo uređenu JYSKovu prodavnicu s dobro obučenim zaposlenicima na otvorenju 23. juna. To je samo jedan primjer toga kako je timski duh i naporan rad u JYSKu Grčka doveo do otvaranja 50 prodavnica u samo 7 godina. Sve to otkako je naš pokojni osnivač JYSKa, Lars Larsen, učestvorao u otvaranju prve prodavnice u Ateni u septembru 2015.

“Moj tim i ja osjećamo zadovoljstvo i ponos što smo uspjeli otvoriti 50. JYSKovu prodavnicu u Grčkoj. Mi nismo samo otvorili prodavnicu. Mi smo za kupce u Ptoelmaidi otvorili vrata u svijet kvalitetnih proizvoda po povoljnim cijenama”, kaže Dimitrios, koji je Store Manager u Kateriniju, ali se odazvao izazovu da otvori prodavnicu u Ptolemaidi.

Sljedeći cilj je 75 prodavnica

Općenito, JYSK Grčka je na dobrom putu uz rast prodaje i broja kupaca. Brzi rast na 50 prodavnica nije kraj misije za JYSK Grčku. Sljedeći cilj je 75 prodavnica.

“Želimo pokriti sve veće gradove i stvoriti punu mrežu u Ateni. U isto vrijeme, postoje neka velika ostrva i turistička područja u kontinentalnom dijelu Grčke u kojima bi mogli otvoriti JYSKovu prodavnicu. Nastavit ćemo se kretati sjajnim putem kojim smo krenuli zahvaljujući izvrsnom radu svih zaposlenika, od prodavnice preko ureda do distributivnog centra”, kaže Sandor Szimeiszter, Country Manager (regionalni menadžer) JYSKa Grčka.

Grafika 50 prodavnica u Grčkoj

Latest news

Spain

Španija i Poljska otvaraju većinu novih prodavnica

28/09/2023 - Ove finansijske godine nijedna zemlja nije otvorila više prodavnica od Španije i Poljske.

Camelia and Gabriela are ready for the Paralympic Games in Paris

Camelia i Gabriela su spremne za paraolimpijadu

26/09/2023 - Paraolimpijske igre u Parizu počinju za manje od godinu dana, a JYSK se susreo s nekim sportašicama i sportašima koji se pripremaju za Igre.

Around the world: JYSK for my green city in Croatia

Širom svijeta: Grčka osvaja Business Champions Award (Nagrada za poslovne šampione), a Španija i Portugal dosežu 150 prodavnica

22/09/2023 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office