Skip to main content

Novosti od našeg direktora: Još jedna odlična godina za JYSK

Datum: 17/09/2018

Author: ,

Kategorija: Sales Growth , Strategy

Jan Bøgh
Jan Bøgh, CEO & President of JYSK Nordic (Generalni direktor i predsjednik JYSK Nordic-a).

Još više kupaca, puno novih prodavnica i rast prometa su učinile fiskalnu 2017/18. (FG18) još jednom sjajnom godinom za JYSK Nordic.

Drage kolegice i kolege,

Iako je to tek septembar, JYSK je već započeo novu godinu i siguran sam da ste svi zauzeti nastojeći da učinite FG19 jednako dobrom kao i FG18.

Jer je FG18 bila odlična godina.

Promet JYSK Nordic-a porastao je za 10 posto nakon kursne razlike na 16,1 milijardi DKK, otvorili smo 82 nove prodavnice, a broj kupaca porastao je za 6,7 miliona na preko 64 miliona.

Ovo je sjajan razvoj, i želio bih da iskoristim ovu priliku da se zahvalim svima na radu i posvećenosti, što je učinilo ovaj veliki rezultat mogućim.

Ogromne mogućnosti pred nama

Međutim, daleko smo od obavljenog posla.

Iako je 64 miliona kupaca veliki broj, pogled na mapu pokazuje da u zemljama u kojima JYSK Nordic ima prodavnice ima 290 miliona stanovnika.

Ovo predstavlja ogromnu priliku za nas i ne bi trebali biti zadovoljni sve dok sva domaćinstva ne budu kupovala u JYSK-u najmanje jednom godišnje ili u jednoj od naših fizičkih prodavnica ili na mreži.

Ovo, naravno, nije nešto što možemo postići odjednom, i zahtijevaće naporan rad svih nas. Osim toga, važno je procijeniti kako JYSK radi danas i imati strategiju kako postati još uspješniji u budućnosti.

Nova strategija

Razvijanje i provođenje nove strategije za JYSK je jedna od stvari na kojoj se radujem da radim u novoj finansijskoj godini.

Naravno da dobijemo informacije iz svih dijelova JYSK-a kako bismo napravili najbolju moguću strategiju, ali još više da vidimo kako strategija oživi u svakoj JYSK-ovoj prodavnici, distributivnom centru i kancelariji širom svijeta.

Ovo je nešto o čemu ćete mnogo više čuti kada se razvije strategija.

Za sada bi se svi trebali ponositi na odlične rezultate koje smo postigli u FG18, kao i činjenicu da JYSK nastavlja da raste i privlači još više kupaca.

Srdačno,

Jan Bøgh
CEO & President of JYSK Nordic (Generalni direktor i predsjednik JYSK Nordic-a)

Latest news

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenika

19/03/2024 - JYSK Italija je 26. septembra pokrenuo prvi program District Manager Trainee (DMT) u Glavnom uredu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi na aluminiju i kontejnerskom prostoru

08/03/2024 - Nove inicijative proizvodnje i pakovanja smanjuju upotrebu aluminija i potrebni transportni prostor.

Employees in a store

Zadovoljstvo poslom se povećava za JYSKove zaposlenike

01/03/2024 - Nova anketa s postotkom učešća od 97 posto JYSKovih zaposlenika pokazuje da se zadovoljstvo poslom povećalo s već visokog nivoa 2022.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office