Skip to main content

Novi CFO se želi približiti kupcima

Datum: 04/09/2023

Author: Martin Fyn Aamand, Communications & PR Manager, JYSK

Kategorija: Careers & HR , People , Technology

Prevod: www.languagewire.com

Na svom novom "poslu iz snova", JYSKova CFO (finansijska direktorica), Signe Lind Jacobsen, raduje se uspostavljanju bliskosti s kupcima.

Signe Lind Jacobsen
"Jedna od stvari za koje očekujem da mogu dati svoj doprinos jest da uložim napor u donošenje ispravnih odluka za poslovanje pomoću finansiranja", kaže Signe Lind Jacobsen.

"Ispunjeni su svi kriteriji za moj posao iz snova kao CFO, tako da je posao u JYSKu zaista posao o kojem sam sanjala".

To je zaključak Signee Lind Jacobsen, koja je svoj prvi radni dan provela u JYSKovom međunarodnom sjedištu u Brabrandu u Danskoj 1. augusta 2023.

Kao obučena računovotkinja s više od 20 godina iskustva u finansijama, 40-godišnja Signe Lind Jacobsen donijela je posebnu stručnost u JYSK. Na svojoj posjetnici već je imala Bestseller, Rema 1000, Salling Group te Danish Crown.

Bliži kupcima

Prije prvog radnog dana na novom poslu već je postavila JYSKovu adresu e-pošte kako bi pratila sva dešavanja.

"Kad sam dobila JYSKovu adresu e-pošte, počela sam dobijati i dnevne prodajne izvještaje. Zaista volim svakodnevni dio prodaje jer praktički možete vidjeti brojke od prethodnog dana, poduzeti nešto danas, a rezultate vidjeti već sljedeći dan. Radujem se radu na poboljšanju bliskosti s kupcima", nastavlja.

Nova finansijska direktorica se želi približiti kupcima i želi još više iskoristiti JYSKove velike količine finansijskih podataka kako bi se to postiglo.

"Jedna od stvari za koje očekujem da mogu dati svoj doprinos jest da uložim napor u donošenje ispravnih odluka za poslovanje pomoću finansiranja. Imamo ogromne količine podataka koji nam bez sumnje mogu pomoći u tom pogledu", objašnjava.

Karijera

  • 2023.: CFO i Executive Vice President (izvršni potpredsjednik), JYSK
  • 2021.-2023.: Viši potpredsjednik i CFO za komercijalni odjel, Danish Crown
  • 2014.-2020.: Finansijski direktor, Salling Group
  • 2013.-2014.: Komercijalni kontrolor, Läntmannen Unibake
  • 2012.-2013.: Kontrolor, Rema 1000 Denmark
  • 2008.-2012.: Kontrolor i upravitelj finansija, Cadbury Stimorol
  • 2006.-2008.: Kontrolor, Bestseller
  • 2002.-2006.: Računovođa, Deloitte

Održivost kao vrijednost za kupce

Osim finansijske odgovornosti, novi CFO će također biti odgovoran za odjel održivosti, čime će se staviti dodatni fokus na JYSKovo postupanje u pogledu održivosti. Ona smatra da je to "veoma uzbudljivo".

Prema njenom mišljenju, pravni aspekti moraju svakako biti pod kontrolom.

"Također me zanima kako možemo učiniti održljivost dijelom poslovanja, tako da se ne radi samo o izvještavanju, nego i stvaranju vrijednosti za kupce", dodaje.

Signe Lind Jacobsen živi u Aarhusu, predgrađu Risskova u Danskoj, sa suprugom Christianom koji je samozaposlen i dvoje djece u dobi od 10 i 12 godina te porodičnim psom i mačkom.

Latest news

JYSK store

JYSK je ponovo postigao rast prihoda za finansijsku godinu 2022./2023.

14/09/2023 - JYSKov prihod se povećao za 6,3 posto, dostigavši 38,5 milijardi DKK (5,2 milijardi EUR) za finansijsku godinu 2022./2023., što je novi rekord.

Carsten Nørgreen Weinkouff

JYSK ojačava fokus na korisničko iskustvo uz novu funkciju u upravi

06/09/2023 - U svojoj novoj ulozi kao Executive Vice President (izvršni potpredsjednik), Carsten Nørgreen Weinkouff želi provesti dodatne testove radi povećanja prodaje i komercijalne privlačnosti.

Martin Amstrup Bang

Novi EVP u prodajnom odjelu želi optimizirati ono što čini JYSK jedinstvenim

05/09/2023 - Sjajna ponuda, kompetentna usluga i skandinavski dizajn su samo neke od stvari koje po mišljenju novog EVP-a u prodajnom odjelu osiguravaju JYSKovu jaku poziciju na tržištu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office