Skip to main content
New JYSK store in just three weeks: “It has been a crazy time”

Nova JYSKova prodavnica za samo tri sedmice: "Bilo je ludo".

Datum: 28/07/2020

Author: Mikkel Barkler, Communications & PR

Kategorija: People

Nakon što joj je prodavnica izgorila, Store Manager (voditeljica prodavnice) Sine i njene kolege iz Ringsteda u Danskoj napravili su privremenu JYSKovu prodavnicu u staroj automehaničarskoj radionici. Trebalo im je samo tri sedmice i puno korporativnog duha. 

JYSK Ringsted
Store Manager Sine Starup Petersen vidi svjetlo na kraju tunela.

Obično, kad se JYSKove prodavnice otvore negdje u svijetu, protekne puno vremena u procesu realizacije ideje do gotove prodavnice. Ali za Sine i njene kolege u Ringstedu u Danskoj tri sedmice su bile dovoljne.   

"Ludo je što ovo stvarno radimo", kaže Sine Starup Petersen i dodaje: 

"Prije tri sedmice ovo je bila samo stara automehaničarska radionica s vrlo malim potencijalom da nekad postane prodavnica, ali sad smo skoro spremni ponovo dočekati kupce", rekla je Sine za GOJYSK.com u Ringstedu prije otvaranja prodanice 26. juna.

Od trenutka kad je potpisan ugovor o najmu do početka juna, Sine i njen tim nisu se osvrnuli unazad.

"Morali smo raditi brzo da bismo stigli sve napraviti do roka. Nasreću, imamo sjajne kolege iz drugih prodavnica i regija koji su nam pomogli", kaže Sine.

Da bi napravio privremenu prodavnicu, JYSK je reciklirao interijer iz obližnje JYSKove prodavnice u Slagelseu, koja je nedavno izmijenjena prema novom 3.0 konceptu prodavnice. Privremena JYSKova prodavnica će raditi dok se ne pronađe nova trajna lokacija.

JYSK Ringsted
Kupci su se obradovali povratku JYSKove prodavnice u Ringstedu.

Zadovoljni kupci

Rezultatom nisu zadovoljni samo Sine i njene kolege, nego i drugi.

"Kupci su bili impresionirani da smo uspjeli sve ovo napraviti za samo tri sedmice i udijelili su nam mnogo komplimenata za našu privremenu prodavnicu", kaže Sine.

Čini se da su se kupci veoma obradovali povratku JYSKove prodavnice u Ringstedu. Tokom pet dana koliko je privremena trgovina bila otvorena u junu, Sine i njen tim su uspjeli postići indeks prometa za cijeli mjesec.

"Mislim da je to jasan znak da je ljudima u Ringstedu stvarno nedostajao JYSK u periodu kad smo bili prisiljeni zatvoriti. Ali su nas itekako podržali", kaže Sine.


Što te ne ubije, to te ojača

JYSK Ringsted
Store Manager Sine priprema svoje kolege za otvaranje prodavnice.

Nakon što je dobila ključeve prodavnice u februaru 2020., Sine je morala riješiti problem sa spaljenom prodavnicom, uspješno organizirala rasprodaju nakon požara, pronašla novu privremenu prodavnicu, otvorila prodavnicu i istovremeno se pobrinula da se sve odvija u skladu s vladinim mjerama suzbijanja korona virusa.

"Ovo je bilo ludo vrijeme", objašnjava Sine i nastavlja:

"Žao mi je mojih kolega. Morala sam promijeniti sve njihove radne planove nekoliko puta i neke od njih preusmjeriti u druge prodavnice dok tražim novu. Ali oni su bili sjajni za to vrijeme i mogu biti ponosni na to kako su jedni drugima pomagali", kaže Sine.

Sine čak vidi i pozitivnu stranu tog zajedničkog suočavanja sa silnim poteškoćama.

"Kroz sve ovo što smo prošli, upoznala sam sasvim druge strane mojih kolega, a mislim da oni to isto mogu reći za mene, što, po mom mišljenju, nije nimalo loša stvar", kaže Sine.

JYSK Ringsted
Premda je privremena JYSKova prodavnica imala kratak rok za otvaranje, važno je da sve bude u redu.

Ponosni District Manager (regionalni menadžer)

Za District Managera Petera Michaela Ordrup Frosta bilo je pravo zadovoljstvo vidjeti kako se regija udružuje da pomogne JYSKovoj prodavnici u Ringstedu.

"Kad pogledamo šta je sve pretrpila prodavnica u Ringstedu, ne možemo ne biti ponosni na Sine i njen tim, ali i cjelokupnu organizaciju. Svi su učestvovali u pomaganju otkad se dogodio požar", kaže District Manager Peter Michael.

Trenutno, privremena JYSKova prodavnica čak je u vrhu prema prodajnim rezultatima u Danskoj za juli.

"To samo pokazuje za šta smo sposobni. Ne samo na nivou prodavnice ili regije nego i na organizacijskom nivou. Kad moramo brzo djelovati, jednostavno djelujemo", kaže Peter Michael. 
 

Latest news

Three colleagues from JYSK stores ready to share their favourite new products.

Omiljeni proizvodi troje kolega iz prodavnice

29/04/2024 - Troje kolega iz JYSKovih prodavnica je ponovo spremno da priča o svojim apsolutno omiljenim proizvodima iz novog asortimana.

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office