Skip to main content
Nordic Mood August 2017

Nordic Mood potiče prodaju

Datum: 01/02/2018

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategorija: Attractive Stores , Product Assortment , Sales Growth

Nordic Mood, koji u februaru stiže u 19 JYSK zemalja, potiče prodaju istaknutih proizvoda.

Posebno izlaganje Nordic Mood kolekcije u JYSK Holbæk u Danskoj.
Posebno izlaganje Nordic Mood kolekcije u JYSK-u u Holbæk u Danskoj - uključujući VANDSTED klupu.


Izlaganje odabranih artikala na inspirativan način se isplati.

Nove brojke iz Business Controllinga zapravo pokazuju da prodaja jednog artikla može biti više od četiri puta veća nego standardnim izlaganjem.

"Nakon godinu dana sa Nordic Mood u devet različitih zemalja, brojke jasno pokazuju da posebno izlaganje povećava prodaju odabranih proizvoda. Tako da se u konačnici ipak isplati dodatni trud potreban za izlaganje i kontinuirano punjenje zalihe", kaže Peter Andsager, Executive Vice President Purchasing (Izvršni podpredsjednik za nabavu).

Šta je Nordic Mood?

• Kolekcija proizvoda izložrna na vidljivom mjestu u prodavnici i ažurirana sa novim proizvodima svakog tromjesječja.

• Nordic Mood je aktivan od 2017. godine u Danskoj, Švedskoj, Norveškoj, Finskoj, Poljskoj, Republici Českoj, Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

• U februaru 2018. godine slijede Slovačka, Nizozemska, Belgija, Slovenija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Ukrajina i Grčka.

VANDSTED je postao najprodavaniji artikal

Tokom perioda od 29. augusta do 9. oktobra 2017.godine, klupa VANDSTED je bila ključni artikal u Nordic Mood kolekciji. Brojčano iskazano, više od 4.4 puta više klupa je prodano u prodavnicama sa Nordic Moodom, u usporedbi sa prodavnicama bez posebnog izlaganja.

U usporedbi sa cijelom kategorijom klupa, prosjek u Danskoj je bio 27 prodanih VANDSTED klupa po prodavnici, u usporedbi sa šest klupa iz ostatka asortimana.

Ostatak artikala iz kolekcije takođe se prodao značajno bolje u prodavnicama gdje je Nordic Mood prikazan kao jedinstvena kolekcija.

Nordic Mood postaje globalan

Nordic Mood august 2017U februaru, Nordic Mood se uvodi u više JYSK zemalja. Rikke Blæsild, Range & Design Manager (voditelj za asortiman i dizajn), je bila zadužena za odabir proizvoda za prvu globalnu kolekciju.

"Nevjerovatno je vidjeti kako je Nordic Mood stvarno potaknuo prodaju u devet zemalja sa kojima smo do sad radili. Sada sam dakako uzbuđena da vidim kako će to ići sa novom globalnom kolekcijom. Sastavila sam stilske i skandinavske predmete, koji će nadajmo se biti uspješni u svim JYSK zemljama," kaže ona.

Nordic Mood će biti dostupan u 19 zemalja od 13. februara 2018. godine.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office