Skip to main content
Event "Hygge je tamo gdje je JYSK"

Na regionalnom garden eventu predstavljene nove JYSK linije baštenskog namještaja

Datum: 11/05/2023

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: Sustainability , Product Assortment

U prepoznatljivom prostoru Bioskopa Balkan u Beogradu, predstavljene su nove linije baštenskog namještaja i dizajnerski trendovi za proljeće i ljeto. Iako se na prvi pogled enterijer ne čini kao logičan odabir za predstavljanje baštenskog namještaja, ovo dešavanje je pokazalo da pravi komadi i prikladne dekoracije baš svaki prostor mogu jednostavno pretvoriti u mali, lični hygge kutak.

Hygge kutak

Uz brojne medije iz Hrvatske, BiH i Srbije, garden eventu su prisustvovali i B2B kupci i Development partneri.

POVEZANOST, OPUŠTANJE I DRUŽENJE

Uz nove linije baštenskog namještaja, predstavljeni su i Belonging i Release trendovi, koji će obilježiti proljeće i ljeto. Novi asortiman i predstojeći trendovi nastali su na ideji povezanosti, druženja sa porodicom i prijateljima kao i stvaranja stress free oaze u domu, a karakterišu ih smirene nijanse neutralnih skandinavskih boja uz primjese rozih tonova, namještaj od ratana i neobrađenog drveta kao i detalji od terakote.

Zvjezdana Novak, Communications Managerica JYSKa za Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju, istaknula je trendove koji nas očekuju, ali i koliko smo blizu danskom receptu za sreću: „Naši proizvodi inspirisani su prirodom i stvarani su tako da svaki detalj doprinosi postizanju ugodnog, funkcionalnog prostora koji sam po sebi odmara i osigurava atmosferu za svakodnevni hygge trenutak. Novi trendovi Belonging i Release imaju isti zadatak: da stvore atmosferu koja je idealna za druženje sa najdražim ljudima kao i da podstakne osjećaj pripadanja i opuštanja. Zahvaljujući prirodnim materijalima i oku ugodnim nijansama kao i prozračnim komadima namještaja, nove linije već prizivaju ljeto i sve što nam ljeto donosi: odmor, opuštanje i neizostavan boravak na zraku u druženju sa porodicom i prijateljima“.

 

Zvjezdana Novak, JYSK menadžerica komunikacija za Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju i predstavnica za medije
Zvjezdana Novak, Communications Managerica JYSKa za Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju s predstavnicama medija

Uz predstavljene trendove, arhitektica Miroslava Amidžić-Ivan iz Deep house grupe koja se bavi dizajnom enterijera, predstavila je par idejnih rješenja za uređenje spoljašnjeg prostora, uz brojne savjete i preporuke.

Događaju je prisustvovao i Martin Fyn Aamand, Communication i PR manager JYSKa, koji je iz prve ruke ispričao kako Danci pristupaju hyggeu, na koji način ga žive i kako ga uklapaju u svoj svakodnevni život, koji je, kao i kod nas, prilično užurban.

Martin Fyn Aamand, menadžer za komunikacije i odnose s javnošću JYSK-a
Martin Fyn Aamand, Communication i PR manager JYSKa

ODRŽIVOST I PLANOVI ZA BUDUĆNOST

Vesna Kukić Lončarić, Country director JYSKa za Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju predstavila je tako nove fokuse JYSKa, kao i dalje planove za ekspanziju.

 

Vesna Kukić Lončarić, Country direktorica JYSKa za Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju
Vesna Kukić Lončarić, Country director JYSKa za Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju

„I dalje nam je velik fokus na ekspanziji i preuređenju prodavnica prema novom skandinavskom konceptu kako bismo našim kupcima osigurali novi i inspirativniji način kupovine. Do sada smo preuredili 127 prodavnica od ukupno 150 sa kojima poslujemo i nastavljamo dalje istim tempom kako bismo do septembra 2024. godine završili projekat. Posebno smo ponosni na svoje održive projekte i razvoj recikliranih proizvoda i ambalaže sa ciljem ostvarivanja svojih dugoročnih ciljeva – da svedemo poslovanje na nultu stopu emitovanja CO2.“

Kako biste doživjeli atmosferu, pogledajte video u nastavku.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office