Skip to main content
Silkeborgvej reopening

Morten je bio u prvom planu pri historijskom ponovnom otvaranju prodavnice #1

Datum: 02/03/2020

Author: Martin Fyn Aamand, Communications & PR Manager

Kategorija: Attractive Stores , History

Sunce je sijalo tog mrzlog petka ujutro, 28. februara, kad se otvorila JYSKova prva prodavnica od 1979. u najnovijem konceptu lanca.

Kliknite gore da vidite više slika.

Uz energičan skok, Morten Fjelsted je skočio za pult redizajnirane prodavnice čiji je tog dana postao zvanični Store Manager (rukovodioc prodavnice).

"JESTE LI SPREMNI?!" uzviknuo je svojim brojnim kolegama koji su došli prisustvovati historijskom ponovnom otvaranju, nešto više od 40 godina nakon što je osnivač JYSKa Lars Larsen prvi put otvorio prodavnicu.

"DAAA!" povikali su skoro jednoglasno.

Činjenice

  • Osnivač JYSKa, Lars Larsen, otvorio je tu prodavnicu 2. aprila 1979. godine.
  • Prodavnica je ponovo otvorena u petak 28. februara 2020.
  • Ima prodajni prostor od 1 100 kvadratnih metara i skladište od 425 kvadratnih metara.

Ponovni susret u Silkeborgveju

Među zaposlenicima je bilo i troje koji su prisustvovali otvaranju prve prodavnice pod nazivom Jysk Sengetøjslager 2. aprila 1979. Zaposlenica br. 2, Kirsten Holst, br. 3, Jéan Brøns i br. 4 (ili tako nekako, smatra), Sally Johannesen.

Tri člana JYSKovog seniorskog kluba dijelili su kafu i kolače kupcima koji su željeli iskoristiti jednu od mnogih sjajnih promotivnih ponuda.

Kratko prije 09:00, Morten je stojao na vrtnoj klupi ispred ulaza u prodavnicu.

“Velika je čast biti danas ovdje i biti dio ponovnog otvaranja ove historijske prodavnice. To je sjajna prilika, a posebno je iznimno vidjeti danas tako mnogo kupaca i kolega", kaže entuzijastični Store Manager.

Hvale za JYSK

Zatim je Morten skrenuo pažnju na Kristiana Würtza, prvog zamjenika načelnika općine Aarhus, koji živi u lokalnom području i koji je sopstvenim očima svjedočio tranformaciji prodavnice.

"Hvala što ste me danas pozvali. Sa zadovoljstvom ću vas vrlo skoro pozvati unutra, između ostalog i zbog toga što je kompaniji JYSK stalo do njenih zaposlenika. Na taj način, vi kao kupac ne samo da dobijate odličnu ponudu nego i podržavate kompaniju koja ispunjava svoju društvenu odgovornost", objašnjava Kristian Würtz, koji je također savjetnik za društvena pitanja i zapošljavanje.

U 9:00, Morten i Kristian zajedno režu traku i puštaju kupce u prodavnicu.

Iskustvo pri ponovnom otvaranju pogledajte u videosnimku u nastavku:

Latest news

From burned store to a successful sale

Od spaljene prodavnice do uspješne rasprodaje

07/07/2020 - 15. aprila 2020., JYSKova prodavnica u Ringstedu u Danskoj je pretrpila požar koji je potpuno uništio prodavnicu. Samo osam dana poslije, tim iz prodavnice je organizovao uspješnu "požarnu" rasprodaju preostalih proizvoda.

Jørgen Lund

25 godina kontinuiranog razvoja

01/07/2020 - 1. jula 2020, Executive Vice President Marketing, Sales & Expansion (izvršni potpredsjednik odjela za prodaju i marketing), Jørgen Lund, proslavio je 25 uzbudljivih godina u JYSKu.

Clara Hjelt

Clara Hjelt kreira odjeću od JYSKovih tekstila

29/06/2020 - Clara Hjelt, danska dizajnerica, pretvara različite JYSKove tekstile, kao što su posteljina i plahte proizvedene u pogrešnoj veličini, u ručno proizvedenu odjeću.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office