Skip to main content
Silkeborgvej reopening

Morten je bio u prvom planu pri historijskom ponovnom otvaranju prodavnice #1

Datum: 02/03/2020

Author: Martin Fyn Aamand, Communications & PR Manager

Kategorija: Attractive Stores , History

Sunce je sijalo tog mrzlog petka ujutro, 28. februara, kad se otvorila JYSKova prva prodavnica od 1979. u najnovijem konceptu lanca.

Kliknite gore da vidite više slika.

Uz energičan skok, Morten Fjelsted je skočio za pult redizajnirane prodavnice čiji je tog dana postao zvanični Store Manager (rukovodioc prodavnice).

"JESTE LI SPREMNI?!" uzviknuo je svojim brojnim kolegama koji su došli prisustvovati historijskom ponovnom otvaranju, nešto više od 40 godina nakon što je osnivač JYSKa Lars Larsen prvi put otvorio prodavnicu.

"DAAA!" povikali su skoro jednoglasno.

Činjenice

  • Osnivač JYSKa, Lars Larsen, otvorio je tu prodavnicu 2. aprila 1979. godine.
  • Prodavnica je ponovo otvorena u petak 28. februara 2020.
  • Ima prodajni prostor od 1 100 kvadratnih metara i skladište od 425 kvadratnih metara.

Ponovni susret u Silkeborgveju

Među zaposlenicima je bilo i troje koji su prisustvovali otvaranju prve prodavnice pod nazivom Jysk Sengetøjslager 2. aprila 1979. Zaposlenica br. 2, Kirsten Holst, br. 3, Jéan Brøns i br. 4 (ili tako nekako, smatra), Sally Johannesen.

Tri člana JYSKovog seniorskog kluba dijelili su kafu i kolače kupcima koji su željeli iskoristiti jednu od mnogih sjajnih promotivnih ponuda.

Kratko prije 09:00, Morten je stojao na vrtnoj klupi ispred ulaza u prodavnicu.

“Velika je čast biti danas ovdje i biti dio ponovnog otvaranja ove historijske prodavnice. To je sjajna prilika, a posebno je iznimno vidjeti danas tako mnogo kupaca i kolega", kaže entuzijastični Store Manager.

Hvale za JYSK

Zatim je Morten skrenuo pažnju na Kristiana Würtza, prvog zamjenika načelnika općine Aarhus, koji živi u lokalnom području i koji je sopstvenim očima svjedočio tranformaciji prodavnice.

"Hvala što ste me danas pozvali. Sa zadovoljstvom ću vas vrlo skoro pozvati unutra, između ostalog i zbog toga što je kompaniji JYSK stalo do njenih zaposlenika. Na taj način, vi kao kupac ne samo da dobijate odličnu ponudu nego i podržavate kompaniju koja ispunjava svoju društvenu odgovornost", objašnjava Kristian Würtz, koji je također savjetnik za društvena pitanja i zapošljavanje.

U 9:00, Morten i Kristian zajedno režu traku i puštaju kupce u prodavnicu.

Iskustvo pri ponovnom otvaranju pogledajte u videosnimku u nastavku:

Latest news

Jan Bøgh

Poruka od našeg CEO

03/04/2020 - Posljednje sedmice su bile pune izazova za sve nas, a i sada je teško reći šta će biti rezultat trenutne krize. Ipak, nije bilo teško vidjeti kako JYSK vrijednosti žive u našoj kompaniji u svakoj prodavnici, distributivnom centru i kancelarijama u svim zemljama. Mi smo zaista One JYSK (Jedan JYSK).

FSC Week 2020

Šume svijeta vam se zahvaljuju za FSC

30/03/2020 - „Gracias, obrigado, thank you, tak.” Tema ovogodišnje FSC sedmice je globalno „hvala” što upotrebljavate održivo drvo.

CEO of JYSK Jan Bøgh

Novosti od našeg CEO-a (izvršnog direktora) o situaciji u vezi s Korona virusom

20/03/2020 - U zadnjih nekoliko sedmica u Evropi smo doživjeli što niko od nas još nije vidio i što stvara ogromne probleme u vezi s poslovanjem općenito, JYSKu i naravno svima nama kao pojedincima.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office