Skip to main content
Milan Vojisavljević

Milan Vojisavljević o odličnom programu za učenike u Srbiji

Datum: 28/07/2023

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: Careers & HR , People

Već treću godinu za redom, JYSK Srbija učestvuje u programu dualnog obrazovanja, u sklopu kojeg učenici srednjih škola dolaze u JYSK prodavnice kako bi stekli praktično iskustvo. Program će se sprovoditi i sledeće školske godine, kad će se JYSKu pridružiti deset učenika iz Trgovačke škole u Beogradu.

Kao dugogodišnji partner ovog programa za praktičnu edukaciju učenika, JYSK među svojim zaposlenima ima i dva licencirana instruktora, koji su od prvog dana uvijek na raspolaganju svim učesnicima programa. Jedan od njih je Milan Vojisavljević, Store Manager JYSK prodavnice Karaburma u Beogradu, koji vidi brojne prednosti ovog programa.  

„Glavni benefit je svakako činjenica da učenici dobijaju više iskustva u praksi i imaju prvi stvarni dodir sa onim što će potencijalno raditi u budućnosti. Nama kao firmi puno znači svakodnevna pomoć učenika, koji kroz taj proces uče različite stvari. Mislim da je važno spomenuti da od ove godine svi učenici za praktičan dio nastave dobijaju finansijsku naknadu, što ranije nije bio slučaj.“ rekao je Milan i dodao uz osmijeh da ipak nisu svi učenici jednako motivisani za rad i učenje.

„Zalaganje učenika se zaista razlikuje od osobe do osobe, zbog čega smo djelimično zadovoljni njihovom motivacijom. Kod nekih vidimo da se zaista trude kako bi naučili što više, a neki se uopće ne pojavljuju na poslu. Naravno, onima koji pokažu želju za učenjem i zdrav stav prema obavezama na poslu, rado ćemo pružiti priliku da ostanu dio JYSKa i nakon završetka srednje škole, ali to zavisi isključivo od njihove volje.“

Jedan od učesnika programa je sedamnaestogodišnji Goran Gavrilović, učenik Trgovačke škole u Beogradu, koji cijelo iskustvo opisuje vrlo pozitivnim i korisnim.

„Dualno obrazovanje nam omogućava da u firmama steknemo puno iskustva iz područja prodaje, a uz to imamo priliku i da steknemo nova znanja i vještine vezana za samu trgovinu. Smatram da je vrlo bitno to što uz teoretsko dolazim i do praktičnog znanja. Tokom cijelog procesa i rada u JYSKu, imao sam ogromnu podršku instruktora, koja mi zaista puno znači jer sam uz njega naučio puno korisnih stvari.“

Ovo je jedan od brojnih programa u sklopu kojih JYSK podstiče mentorske uloge svojih zaposlenih i razmjenu znanja. Nedavno je sa istim ciljem gostovao i u Trgovačkoj školi u Beogradu, gdje su bivši učenici, a sadašnji zaposleni JYSKa, na svojim primjerima pokazali kako su volja za učenjem i praksa u JYSKu odličan put do stalnog zaposlenja.

U nastavku pogledajte video kako su kolege predstavili budućim učesnicima programa rad u JYSKu.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office