Skip to main content
Maja Andrić

Majin put od Rukovoditeljice prodavnice do B2B Sales Consultanta za Bosnu i Hercegovinu

Datum:

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: Careers & HR , People

Maja Andrić, B2B Sales Consultant za JYSK Bosnu i Hercegovinu, u JYSKu je počela raditi u januaru 2019. kao Rukovoditeljica prodavnice u Trebinju. Pet godina kasnije, i dalje svakodnevno komunicira sa kupcima – ali ovaj put su to poslovni subjekti, kojima predstavlja brojne prednosti saradnje sa JYSKovim B2B odjeljenjem.

Za Majin radni dan može se reći da je više nego dinamičan, a rad sa B2B kupcima zahtijeva nešto malo drugačiji pristup. Za svakog od njih kreira personalizovanu ponudu, koja se temelji na kvalitetnim proizvodima, dobrim cijenama i fleksibilnoj dostavi, a najzanimljiviji dio posla joj je sama komunikacija i zaključivanje prodaje.

Prije kreiranja ponude, uvijek detaljno ispitam potrebe kupce i onda krenem da predlažem artikle. Veseli me svaka uspješna prodaja jer je zadovoljan kupac lojalan kupac, što je nama najvažnije.

Kad je počela raditi u JYSKu, najviše ju je iznenadila sloboda izražavanja vlastitog mišljenja, koja se uvijek podstiče i koja, po njenom mišljenju, firmu izdvaja od drugih. Vjeruje da u JYSKu entuzijazam ne može splasnuti jer svi zaposleni imaju prilike za lični i profesionalni razvoj.

PRIJATELJSKA ATMOSFERA, PROFESIONALNOST I POVJERENJE

U JYSKu je Maja stekla puno lijepih uspomena, koje najviše veže uz dugogodišnja prijateljstva, a rado se prisjetila i anegdota iz prodavnice.

„Na početku mog zaposlenja, gdje sam se još edukovala, došao je čovjek da kupi trpezarijski set. Stol i stolice su bili izložbeni primjerci, i već su imali sniženu cijenu, ali je on insistirao na još većem popustu. S obzirom na to da sam se prvi put našla u takvoj situaciji, u trenutku nisam znala šta da uradim i samo sam odgovorila „Moram da prvo pitam svog šefa.“ Kako sam ja tad bila Store Manager, odnosno „šef“ prodavnice, otišla sam do kancelarije, kratko na glas prokomentarisala situaciju sama sa sobom i kupcu rekla da može.

On je posle često dolazio i svim zaposlenima govorio kako sam tada lijepo postupila, odmah pitala šefa i da je baš lijepo od firme što sam ja postala Store Manager.“

U JYSKu najviše cijeni prijateljsku atmosferu, profesionalnost i razvojne prilike, koje su oblikovale i njenu karijeru.

„Kada sam se prijavila na poziciju B2B Sales Consultanta, bila sam svjesna da će u prodavnici koju sam vodila interna organizacija postati izazov jer su tad dvije koleginice bile na porodiljnom. Mnogo sam razmišljala šta će se dogoditi i da li ću uspjeti. Međutim, moj District Manager me samo pitao „Da li to zaista želiš?“ Nije me sputavao ni jedan trenutak. Puno mi je značila njegova podrška.“

Maja bi rad u JYSKu preporučila svima zbog slobode, timskog duha i razvojnih prilika, uz koje svi mogu oblikovati svoju karijeru u željenom smjeru.

„I prije nego što sam se zaposlila u JYSKu, osmjesi zaposlenih, ljubaznost i pozitivna energija su mi bili znak da tu vlada odlična radna atmosfera. Od samog razgovora za posao do pozicije na kojoj danas radim, znam da je JYSK firma koja podstiče učenje i razvoj, što želim svima.“

 

Latest news

JYSK Farum with new strategy poster

Dodatni sprat i riječi dolaze u novu JYSK kuću (JYSK House)

- U sve prodavnice, distributivne centre i urede stiže novi važni element. 

JYSK Family day

JYSKov dan za druženje i zabavu – brojni zaposleni i njihove porodice uživali su u JYSK Family dayu

- Lijepo vrijeme, ukusna hrana i igre za sve generacije obilježile su ovogodišnji JYSK Family day, u kojem su širom Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije uživali brojni JYSKovi zaposleni i njihove porodice.

Maja Andrić

Majin put od Rukovoditeljice prodavnice do B2B Sales Consultanta za Bosnu i Hercegovinu

- Maja Andrić, B2B Sales Consultant za JYSK Bosnu i Hercegovinu, u JYSKu je počela raditi u januaru 2019. kao Rukovoditeljica prodavnice u Trebinju. Pet godina kasnije, i dalje svakodnevno komunicira sa kupcima – ali ovaj put su to poslovni subjekti, kojima predstavlja brojne prednosti saradnje sa JYSKovim B2B odjeljenjem.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office