Skip to main content
Worldmap

Lars Larsen želi udvostručiti JYSK

Datum: 14/09/2017

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Kategorija: Expansion , Strategy

JYSK je dostigao 2500 prodavnica, ali san vlasnika i osnivača Larsa Larsena je udvostručiti broj prodavnica diljem svijeta.

Lars Larsen
Lars Larsen ima velike ambicije za budućnost JYSKa.


Tokom vremena, san je udvostručiti broj prodavnica sa 2500 na 5000 sve zajedno na globalnom nivou. Već unutar sljedećih pet godina cilj je otvoriti najmanje 700 novih prodavnica.

Tako kaže vlasnik i osnivač JYSK-a, Lars Larsen, zajedno sa direktorom u JYSK Nordic, Jan Bøghom, u velikom intervjuu sa danskim poslovnim medijem Finans.

"Ne biste trebali zaustavljati vlak koji se kreće velikom brzinom. Umjesto toga, trebali biste dodati novi ugalj. Jako je zabavno stvarati više. Treba mnogo vremena da se vlak opet ubrza nakon što se uspori. Stoga nastavljamo sa ubrzavanjem. A imamo ekonomiju da isprobamo nešto novo," kaže Lars Larsen za Finans.

JYSK U SVIJETU

  • U 2017. godini, JYSK je dostigao broj od 2500 prodavnica.
  • Naše prodavnice zapošljavaju više od 21000 ljudi.
  • Možete kupovati u JYSK-u u 48 zemalja.

JYSK prisutan na cijelom svijetu

Sa izuzetkom Irske i malih zemalja Luksemburg i Lihtenštajn, JYSK trenutno ima prodavnice diljem cijele Evrope. Sada, ambicija za JYSK je da raste na globalnom nivou.

"Definitivno nas želim vidjeti diljem svijeta, sada kada smo pokrili Evropu. Moj san je da JYSK postane prisutan diljem svijeta," kaže Lars Larsen za Finans.

Prema Jan Bøghu, JYSK Nordic trenutno istražuje mogućnosti za osnivanje u Izraelu i daljnje širenje u Aziji.

Dalje, JYSK-ov DÄNISCHES BETTENLAGER, njemačka kompanija, je u procesu ulaska na južno američko tržište, gdje je Čile vjerovatno prva stanica.

Larsen ne ide nikuda

Da li će se udvostručavanja JYSK-a desiti sa Lars Larsenom kao predsjednikom uprave, ne znamo. Međutim, nema namjeru da odstupi od svoje uloge vidljivog predsjednika uprave JYSK-a.

"To će se desiti samo ako izgubim interes. Strast je još uvijek moj pokretač, tako da ne vidim razlog da išta mijenjam. Bit ću tu još puno narednih godina, sve dok moje zdravlje to bude dozvoljavalo," kaže Lars Larsen za Finans.

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenika

19/03/2024 - JYSK Italija je 26. septembra pokrenuo prvi program District Manager Trainee (DMT) u Glavnom uredu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi na aluminiju i kontejnerskom prostoru

08/03/2024 - Nove inicijative proizvodnje i pakovanja smanjuju upotrebu aluminija i potrebni transportni prostor.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office