Skip to main content
JYSK DC Ecser

JYSK ulaže 200 miliona eura u novi distributivni centar u Mađarskoj

Datum: 14/04/2020

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategorija: Expansion , Logistics

Tokom aprila 2020. JYSK će početi graditi novi distributivni centar u Ecseru u Mađarskoj. Nakon otvaranja, distributivni centar će zapošljavati oko 300 ljudi i dodatno ojačati ustroj logistike naše kompanije u Evropi.

Allan K. Kjærgaard
Allan K. Kjærgaard, Executive Vice President Logistics (izvršni potpredsjednik za logistiku) u JYSKu.

Neki su plavi kontejneri već postavljeni kod zaobilaznice u Ecseru blizu Budimpešte, na mjestu na kojem će se graditi JYSKov novi distributivni centar. Uskoro će veliki bageri početi s kopanjem površine do 560 000 kvadratnih metara.

JYSK širi logistički ustroj kopanije radi stvaranja mogućnosti brže isporuke proizvoda kupcima u brojnim državama Srednje Evrope.

"Premda je situacija s koronavirusom značajno utjecala na JYSK, i dalje nam je vrlo važno ulagati u budućnost. Nakon normalizacije svakodnevnog života ljudima će i dalje trebati kreveti, jorgani i jastuci, kao i druge potrepštine za dom. Da bismo to omogućili, treba nam jak logistički ustroj, što će nam osigurati upravo naš novi distributivni centar u Ecseru u Mađarskoj”, objašnjava Allan K. Kjærgaard, Executive Vice President Logistics u JYSKu.

Bliži kupcima i prodavnicama

Zgrade novog distributivnog centra – koje će imati dvije dvorane, rampe za utovar i istovar kamiona i kancelarijski prostor za administraciju – zauzet će do 143 000 kvadratnih metara. Dvorane će imati 205 000 lokacija za palete proizvoda.

"Proširenjem našeg novog distributivnog centra u Ecseru u Mađarskoj moći ćemo puno brže i efikasnije isporučivati proizvode direktno našim kupcima i u stotine prodavnica. Zapravo, očekujemo da ćemo uštedjeti 4,5 miliona kilometara cestovnog transporta svake godine, što je dobro i za okoliš i za našu sposobnost pružanja sjajnih ponuda za kupce”, kaže Allan K. Kjærgaard.

Očekuje se da distributivni centar bude spreman za rad sredinom 2022. godine. Nakon otvaranja, distributivni centar će pružati proizvode za JYSKove kupce i trgovine u Mađarskoj, Češkoj Republici, Slovačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Činjenice o distributivnom centru Ecser

  • JYSKov novi distributivni centar nalazit će se u Ecseru u Mađarskoj i zapošljavati oko 300 ljudi.
  • Zgrade novog distributivnog centra prostirat će se na 143 000 kvadratnih metara.
  • Zahvaljujući svojoj lokaciji, očekuje se da će novi distributivni centar uštedjeti 4,5 miliona kilometara cestovnog transporta svake godine.
  • JYSK ulaže 200 miliona eura u novi distributivni centar, za koji se očekuje da bude spreman za rad sredinom 2022. godine.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office