Skip to main content
Panel diskusija- Retail summit

JYSK učesnik centralnog trgovačkog događanja u BiH

Datum: 09/03/2021

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: Awards , People , Sales Growth , Seamless Cross Channel , Strategy

Ove godine centralni trgovački događaju u BiH, 7. FMCG Retail Summit održan je po prvi put u drugačijim okolnostima, kombinacijom uživo i putem onlinea.

Učesnicima je ponuđen pregled stanja i uvid u potencijale domaćeg i regionalnog trgovačkog sektora, analizu trendova, kao i pregled novih modela poslovanja na globalnom nivou. Promjene koje dolaze nisu prirodne i spontane, već zahtijevaju nove vještine i znanja. Samo oni koji na vrijeme prepoznaju prilike i rizike i, u skladu s tim, preduzmu korake u pravom smjeru, mogu  računati na opstanak kao i na dugoročni održivi rast, koji postaje imperativ.

Ivan Protega, JYSK Retail manager za Sloveniju i BiH učestvovao je kao jedan od predavača kako bi podijelio JYSKovu dobru praksu na temu Digitalizacija kao odgovor na budućnost poslovanja.

Ivan Protega, Retail manager

„Situacija je natjerala sve prisutne da na tržištu budu više prisutni online i pronađu nove kanale prodaje. Mi u JYSKu ćemo u budućnosti sigurno dodatno poboljšati i razvijati online kanale prodaje i tražiti nove, a još jedan strateški cilj koji imamo je da i naše trgovine preuredimo na moderan, skandinavski način“ izjavio je Ivan Protega.

Dodatno, Ivan je učestvovao na panel diskusiji  zajedno sa predstavnicima iz vodećih trgovačkih lanaca Konzum, Bingo i Inovine, na kojoj se razgovaralo o razumijevanju potreba kupaca kao i o tajnama uspjeha: inovacija, odnos i briga o kupcu.

Ono što su organizatori ovog događaja sa ponosom istaknuli, a što je izazvalo najveću emociju svih prisutnih jeste dodjela priznanja „Naši Heroji“. Priznanje je uručeno kandidovanim predstavnicima trgovačkih lanaca za poseban doprinos u svladavanju teškoća izazvanih pandemjiom, koje je dodijeljeno i JYSK heroju, Jadranki Čulo Petrovčić, HR manageru za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju.

Panel diskusija

„Godina iza nas bila je puna izazova. Posljedice na tržište su velike, međutim najviše su se promijenile navike potrošača. To je kompletno tržište natjeralo da se prilagodi i nađe nove modele poslovanja. Imamo ovdje predstavnike velikih kompanija, lidere na tržištu BiH, svi su oni našli neke svoje modele kako da prebrode tu krizu. Ovaj događaj je prilika da se povežemo i skupimo ideje jedni od drugih“, poručio je Ivan Protega.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office