Skip to main content

JYSK slavi 40. godišnjicu otvaranjem u Irskoj

Datum: 02/04/2019

Od strane: Laura Sulbæk, Communications & Sponsorship Consultant

Kategorija: Expansion , History , People

2. aprila 2019. će biti 40 godina od otvaranja prve JYSK prodavnice u Aarhusu. Od tada je širenje bilo kamen temeljac u JYSKu, i zato se godišnjica slavi otvaranjem prve prodavnice kompanije u Irskoj.

Prošlo je 40 godina od kada je osnivač JYSKa, Lars Larsen, primio prve klijente u JYSK u prodavnici na Silkeborgveju u Aarhusu u Danskoj, 2. aprila 1979. godine.

Od tada su kupci dočekani u preko 2.700 prodavnica u više od 50 zemalja širom svijeta.

Lars Larsen
 

"Nisam mogao zamisliti bolji način za proslavu 40. godišnjice JYSKa nego dodavanje još jedne zemlje na JYSKovu mapu svijeta (...)"
- Lars Larsen | Osnivač i predsjednik JYSKa. 

 


Kao prirodni dio nastavka širenja JYSKa, godišnjica je obilježena otvaranjem prve prodavnice kompanije u Irskoj. 

"Nisam mogao zamisliti bolji način za proslavu 40. godišnjice JYSKa nego dodavanjem još jedne zemlje na JYSKovu mapu svijeta. Širenje je dio DNK JYSKa od kada je prva prodavnica otvorena prije 40 godina, i drago mi je što ga mogu obilježiti otvaranjem naše prve prodavnice u Irskoj. Ovo je poslednja velika zemlja u Evropi, u kojoj ljudi do sada nisu imali priliku da odu u lokalnu JYSK prodavnicu“, kaže osnivač i predsjednik JYSKa, Lars Larsen.

Planirano je 15 novih prodavnica

Lars Larsen će presjeći vrpcu za prvu JYSK prodavnicu u Irskoj, koja će se otvoriti u gradu Naas, a koji se nalazi na otprilike 40 kilometara od glavnog grada Dablina.

Lars Larsen 1979. godine
Osnivač i predsjednik JYSK-a, Lars Larsen, sa suprugom Kristine Brunsborg na otvaranju prve JYSK prodavnice u gradu Aarhusu 1979. godine. Još uvijek tamo radi i danas.

Na otvaranju 2. aprila bit će u pratnji danskog ambasadora u Irskoj, Uffea Basleva i gradonačelnika Naasa, Billy Hillis

„Vijesti da smo otvorili u Irskoj već su imale dosta pozitivne pažnje u lokalnim medijima, tako da se nadam da će mnogi kupci doći i proslaviti ovaj poseban dan s nama“, kaže Lars Larsen i nastavlja:

„Sa zadovoljstvom ćemo pozdraviti irske kupce i predstaviti im naš asortiman i skandinavsku kulturu, koja je važan dio uspjeha JYSKa u svim drugim zemljama, gdje smo otvorili prodavnice. „Kada pogledamo tržište, gajimo veoma velike nade da će JYSK imati velike mogućnosti za proširenje u Irskoj“, kaže Lars Larsen.

Od samog početka, početni cilj je otvaranje 15 prodavnica u Irskoj, čime bi se otvorilo 200 novih radnih mjesta.  

Latest news

Line Mortensen_pregled

Line gradi prodavnice širom svijeta

21/06/2019 - Sa 15 godina iskustva u JYSKu, Line Mortensen sada putuje širom svijeta kao mentorica za zemlje franšize i pomaže u izgradnji prodavnica na svojoj novoj poziciji Franchise Field Manager (terenski menadžer za franšize).

may

Najbolje od #GOJYSK – Maj 2019.

14/06/2019 - Pogledajte neke od najboljih objava na Instagramu za protekli mjesec.

Pobjednik takmičenja za najatraktivniju prodavnicu

Brașov 3 u Rumuniji imenovan za JYSK-ovu najatraktivniju prodavnicu

11/06/2019 - U protekla tri mjeseca, JYSK prodavnice su se takmičile za titulu najatraktivnije prodavnice. Krajem maja prodavnica Brașov 3 u Rumuniji osvojila je trofej najatraktivnije prodavnice.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office