Skip to main content
World map

JYSK priprema širenje u Irsku

Datum: 21/05/2018

Od strane: Martin Møller Aamand, Communications & PR Manager

Kategorija: Expansion

Prije planova otvaranja u Irskoj u aprilu 2019., predstavnici JYSK Nordica su nedavno razgledali irsko tržište.

Posjeta Irskoj
JYSK tim je imao priliku posjetiti porodicu u Irskoj, koja je bila dovoljno gostoprimljiva da primi znatiželjne ljude u svoj dom.


„Trebamo vjerovati u sebe i naš asortiman.“

Širenje u Irsku

  • JYSK planira otvoriti prvu prodavnicu u Irskoj u aprilu 2019.
  • JYSK već ima 16 prodavnica u sjevernoj Engleskoj.
  • Nakon nekoliko izazovnih godina, razvoj JYSK-a je sada pozitivan u Engleskoj.

Sa ovom izjavom – koju je prvi dao Claus Christensen, Purchasing Director for Furniture, Garden and Sourcers (direktor službe nabavke za namještaj, bašte i izvore) – se generalno svi slažu, kada su on i drugi predstavnici iz JYSK Nordica nedavno posjetili irsko tržište.

Pored posjeta prodavnicama, JYSK tim je imao priliku da posjeti porodicu u Irskoj, koja je bila dovoljno gostoprimljiva da primi znatiželjne ljude iz JYSK-a u svoj dom.

„Nevjerovatno je da nam je bilo omogućeno da vidimo kako se živi u tipičnom irskom domu na tom putovanju. To nam daje sasvim drugačiji utisak o tome kakvu vrstu kućnih proizvoda trebaju potrošači u Irskoj i kako izgleda prosječan dom. Upravo činjenica da većina ljudi živi u malim kućama sa nekoliko spratova znači da naš namještaj i kreveti moraju biti fleksibilni“, kaže Mikael Albæk Kristensen, koji je bio turistički vodič grupe.

Kućna posjeta 1 Kućna posjeta 2

Klaus i Mikael su bili u društvu Sørena Nissena, Purchasing Director for Textiles (direktor nabave za tekstil), Rubena Faarupa Christensena, Purchasing Director for Mattresses & Online (direktor nabave za madrace i online), i Hansa Christiana Hansena, Category Manager for Garden (menadžer kategorije za baštu).

JYSK tim u Irskoj

Skandinavski stil za Irce

Nakon nekoliko godina izazova u sjevernoj Engleskoj - gdje JYSK trenutno ima 17 prodavnica a prodaja se kreće u pozitivnom pravcu - Mikael i ostatak tima pristupaju Irskoj skromno, ali i sa snažnim uvjerenjem u naš asortiman proizvoda.

U Irskoj, JYSK ima priliku ponuditi potrošačima u Irskoj skandinavske proizvode koji još nisu dostupni na irskom tržištu.

„Ponudi ćemo nešto što jednostavno nije dostupno na njihovom tržištu danas - čak i po povoljnijim cijenama, tako da se radujemo tome da upravo to pokažemo kupcima u Irskoj. Ali to će takođe zahtijevati mnogo od nas, jer imamo samo jednu šansu da impresioniramo irske kupce, i moramo u potpunosti iskoristiti ovu priliku“, kaže Mikael, koji je generalno odgovoran za poslovanje JYSK-a u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Plan je da JYSK otvori prvu prodavnicu u Irskoj u aprilu 2019.

Madrac Mick
JYSK tim se takođe susreo sa lokalnom poznatom ličnosti, Madrac Mickom, koji prodaje madrace i rukovodi taxi firmom.

 

Latest news

Agnes Nyeste

JYSK proizvodi u našim domovima

23/08/2019 - Pogledajte kako vaše kolege dekorišu svoj dom sa JYSK proizvodima.

Leonid Tică, Regional Customer Service Manager (regionalni menadžer službe za korisnike)

Leonid Tică, od Rumunije do Nordica za samo 6 mjeseci

20/08/2019 - Nakon samo 6 mjeseci otkako se zaposlio kao vođa tima službe za kupce u Rumuniji, Leonid Tică postao je Regional Customer Service Manager za JYSK Nordic. Sada je odgovoran za osiguranje najbolje prakse i visokog kvaliteta u centrima službi za kupce u šest organizacija.

Fotografija pregleda jednog dana u JYSKu

Jedan dan u JYSKu: Četiri kolege dijele svoj radni dan (august 2019.)

16/08/2019 - Sa više od 23.000 kolega u mnogim različitim zemljama, ne postoje dva ista radna dana u JYSKu. Zamolili smo četiri JYSKove kolege da podijele fotografije svog radnog dana na GOJYSK.com.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office