Skip to main content
JYSK Netherlands celebrated 100 stores with a silent opening

JYSK Nizozemska tihim je otvorenjem proslavio otvaranje 100. prodavnice

Datum: 03/08/2020

Author: Mikkel Barkler, Communications & PR

Kategorija: Expansion

U petak 10. aprila 2020., JYSK Nizozemska je postigao impresivan uspjeh. Ali proslava otvaranja 100. JYSKove prodavnice u Den Burgu na ostrvu Texel morala je proteći tiho zbog korona virusa. 

Sales and Marketing Manager (menadžer prodaje i marketinga) Joanne Uenk
Sales and Marketing Manager (menadžer prodaje i marketinga) Joanne Uenk

Obično, kad JYSK slavi takav uspjeh kao što je 100. prodavnica, imamo puno sjajnih ponuda i kupce koji čekaju u redu ispred prodavnice. Međutim, zbog korona virusa, takve događaje je teško organizirati na siguran način. Stoga je JYSK Nizozemska odlučio napraviti tiho otvorenje svoje 100. prodavnice.

"Smatrali smo da je tako najbolje, tako da ne primamimo ljude da čekaju u redu za naše ponude", kaže Sales and Marketing Manager Joanne Uenk i dodaje:

"Zato smo imali tiše otvorenje bez akcijskih ponuda i bez uobičajenih proslava i natječaja".

Prodavnica u Den Burgu nije bila samo 100. JYSKova prodavnica u Nizozemskoj nego i prva JYSKova prodavnica na ostrvu Texel koje se nalazi u sjeverozapadnom dijelu Nizozemske.

Promjena plana

Ispočetka je JYSKov tim u Nizozemskoj mislio da će morati zatvoriti prodavnice zbog korona virusa, kao što je bio slučaj u Francuskoj i Belgiji.

"Drago nam je što su naše prodavnice u Nizozemskoj mogle ostati otvorene, ali smo znali da moramo promijeniti prvotne planove. Sve smo isplanirali za otvaranje 100. prodavnice, ali smo morali naći drugo rješenje zbog vladinih mjera restrikcije", objašnjava Joanne i nastavlja:

"Šteta, jer se osoblje stvarno veselilo otvaranju 100. prodavnice, ali znamo da u ovim vremenima ne možemo proslavljati kao inače". To ne bi bilo opravdano".

Unatoč tihom otvorenju, kupci u Den Burgu su posjetili novu JYSKovu prodavnicu na Texelu, pritom se pridržavajući propisanog razmaka.

Country Manager (regionalni menadžer) Frank Christant
Country Manager JNL Frank Christant

Sjajan timski duh

Za Country Managera Franka Christanta, situacija s korona virusom dovela je do izražaja sjajan korporativni duh.

"Premda se otvorenje 100. JYSKove prodavnice nije moglo proslaviti na uobičajen način, mislim da možemo slaviti sjajan stav koji smo iskazali u ovom periodu", kaže Frank i dodaje:

"Naši zaposlenici su se ponijeli sjajno. Bili su veoma fleksibilni i ne mogu im dovoljno zahvaliti na njihovom zalaganju tokom ovog perioda", kaže Frank. 

Činjenice:

  • JYSKova prodavnica u Den Burgu na Texelu velika je 1300 m2
  • Otvorena je u petak, 10. aprila 2020.
  • Prve JYSKpve prodavnice u Nizozemskoj su otvorene 2006., pri čemu su istovremeno otvorene četiri trgovine

 

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office