Skip to main content

JYSK memories: prvi časopis za zaposlenike, prva web-prodavnica i reklame s osobama

Datum: 24/02/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: History

Otkako je 1979. u Danskoj otvorena prva prodavnica, puno toga se dogodilo u JYSKu. GOJYSK.com je zavirio u arhive i podsjetio se kako je JYSKov svijet izgledao u prošlosti.

Prije 19 godina

Forside

JYSK memories

  • “JYSK memories” je kvartalni podsjetnik na stranici GOJYSK.com. Slavimo našu historiju i napredak i podsjećamo se šta se sve događalo tokom proteklih godina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U prvom GOJYSK časopisu u julu 2002., naš osnivač Lars Larsen je bio na naslovnoj strani s pozdravom upućenim svim zaposlenicima. To je bilo prvo od 59 štampanih izdanja časopisa koji se objavljivao svakih tri mjeseca, a zadnje izdanje je izašlo u decembru 2016. Nakon toga, GOJYSK časopis je prebačen u digitalni format na strani GOJYSK.com.

 

Prije 10 godina

Overblik

 

 

2011., broj otvaranja novih prodavnica snažno je narastao uz 34 nove prodavnice u samo tri mjeseca. U poređenju s tim, taj broj je 2005. iznosio 42 za cijelu godinu.

Web-prodavnica

 

 

 

Na jesen 2010. pokrenuta je prva JYSKova web-prodavnica u Danskoj na strani JYSK.dk. Web-prodavnica je postigla veliki uspjeh s istim sedmičnim prodajnim brojkama kao i prosječna danska JYSKova prodavnica, prema podacima GOJYSK časopisa iz marta 2011.

 

Prije 5 godina

Vijetnam

 

 

 

 

 

Posljednjih mjeseci 2015., brojevi JYSKovih država 40 i 41 postali su stvarnost s Vijetnamom i Albanijom. U Vijetnamu je JYSKova franšiza koristila reklame s osobama da bi privukla pažnju Vijetnamaca, naroda koji se u velikom broju prevozi biciklima, na novu robnu marku.

 

HorsensHorsens2

 

 

 

 

 

 

Na jesen 2015. testiran je novi koncept prodavnice u Horsensu u Danskoj. To je bio prvi nacrt našeg novog koncepta Store Concept 3.0 koji se trenutno provodi u svim JYSKovim državama.

Latest news

Spain

Španija i Poljska otvaraju većinu novih prodavnica

28/09/2023 - Ove finansijske godine nijedna zemlja nije otvorila više prodavnica od Španije i Poljske.

Camelia and Gabriela are ready for the Paralympic Games in Paris

Camelia i Gabriela su spremne za paraolimpijadu

26/09/2023 - Paraolimpijske igre u Parizu počinju za manje od godinu dana, a JYSK se susreo s nekim sportašicama i sportašima koji se pripremaju za Igre.

Around the world: JYSK for my green city in Croatia

Širom svijeta: Grčka osvaja Business Champions Award (Nagrada za poslovne šampione), a Španija i Portugal dosežu 150 prodavnica

22/09/2023 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office