Skip to main content

JYSK je otvorio 2500. prodavnicu

Datum: 24/09/2017

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Expansion , Strategy

Lars Larsen in BelgiumJYSKovu poslovnu 2017. godinu obilježio je veliki događaj: naime, ove godine JYSK je otvorio svoju 2500 prodavnicu, što predstavlja veliku prekretnicu u historiji poslovanja ovog poduzeća.

Od samog osnivanja poduzeća, 1979. godine, kada je vlasnik i osnivač Lars Larsen otvorio prvu JYSK prodavnicu, JYSKova strategija temelji se na konstantnom rastu i ekspanziji koja je ujedno bila i glavni motivator za napredak.

JYSK danas posluje u 48 zemalja diljem svijeta, a u septembru 2017. otvorio je vrata svoje jubilarne 2500. prodavnice u svijetu. No JYSK tu ne misli stati.

“Oduvijek nam je glavni cilj bio imati prodavnice širom svijeta, stoga je pred nama još uvijek puno posla. Dostizanje brojke od 2500 prodavnica svakako je velik razlog za slavlje, a najbolji način za slavlje u JYSKu vidimo kroz razne izvrsne ponude koje smo pripremili za naše kupce te mnoge aktivnosti i takmičenja uz atraktivan nagradni fond“, izjavio je Lars Larsen.

Proslava širom svijeta

Proslava 2500. prodavnice obilježena je globalnom kampanjom čiji je fokus na kontinuiranoj ekspanziji, kvalitetu proizvoda te poznatim JYSK vrijednostima.

Let's Celebrate 2500 Stores“Imati 2500 prodavnica širom svijeta nije sjajno samo za mene kao vlasnika, već i za sve naše kupce jer na taj način JYSK, kao ekspert za kulturu spavanja i svakodnevnog života, postaje lako dostupan svima, u gotovo svakom gradu. Ujedno, ovakvom uspješnom ekspanzijom u mogućnosti smo u potpunosti ostvariti svoju viziju, a to je Izvrsna skandinavska ponuda za svakoga”, objašnjava Lars Larsen.

Predani zaposlenici

Lars Larsen također ističe kako uspjeh ostvaren tokom svih ovih godina ne bi mogao biti moguć bez JYSKovih zaposlenika.

“Kontinuirani rast i razvoj zahtijevaju kvalifikovane i predane zaposlenike. Zato zahvaljujem svim JYSKovim zaposlenicima koji su svojim radom doprinijeli ovako velikom uspjehu”, kaže Lars Larsen.

Zanimljiv je podatak da je JYSK u financijskoj godini 2015./2016. otvorio više od 100 prodavnica te ostvario najviši promet dosad, u iznosu od 3,12 milijarde eura.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office