Skip to main content

JYSK gradi 10. distributivni centar

Datum: 07/07/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Logistics

Lelystad
Na ovoj lokaciji će se graditi distributivni centar u Lelystadu.

U proljeće 2022. JYSK će početi s gradnjom novog distributivnog centra u Lelystadu u Nizozemskoj. Distributivni centar će biti 10. JYSKov centar i trebao bi početi s radom 2024. godine.

Činjenice o DC10

  • Novi distributivni centar u Lelystadu će isporučivati proizvode JYSKovim prodavnicama i kupcima u Nizozemskoj, Belgiji, Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj.
  • Osim pružanja brže i bolje usluge isporuke, također je dobar za okoliš jer će se uštedjeti oko 6 miliona kilometara koje kamioni godišnje prijeđu.
  • Novi distributivni centar će donijeti više od 350 novih radnih mjesta nakon što postane potpuno funkcionalan.
  • JYSK očekuje da će se s gradnjom distributivnog centra početi u proljeće 2022., dok bi s radom trebao početi ne kasnije od sredine 2024.

Premda je JYSK još uvijek zauzet uspostavljanjem 9. evropskog distributivnog centra kompanije u Ecseru u Mađarskoj, istovremeno smo vrijedno tražili savršenu lokaciju za 10. distributivni centar.

To je u međuvremenu okončano i JYSK je 4. juna potpisao ugovor za zemljište od 25 hektara u Lelystadu u Nizozemskoj. To će biti lokacija za potpuno novi distributivni centar, za koji će biti potrebna investicija od oko 200 miliona eura prije početka rada 2024.

"Veoma smo zadovoljni lokacijom u Lelystadu. Sasvim je blizu luci Flevokust, koja je logističko središte Nizozemske, a to nam olakšava prijevoz proizvoda u i iz distributivnog centra", objašnjava Executive Vice President Logistics (izvršni potpredsjednik za logistiku) u JYSKu, Allan K. Kjærgaard.

Pogledajte videozapise u 360 stepeni u nastavku:

Latest news

Ireland status

Od 10 do 20 prodavnica: JYSK Irska je spreman za sljedeći korak

21/07/2021 - Uprkos pandemiji, JYSK Irska je uspio da privuče mnoge kupce i postigne sjajne brojeve u prodaji, podjednako putem interneta i u prodavnicama. U finansijskoj godini 2021./2022. JYSK Irska želi poduplati broj prodavnica s 10 na 20.

Liverpool

Atmosfera uz Sales Attitude je došla do usijanja

15/07/2021 - Završio je prvi mjesec takmičenja Sales Attitude Competition i u toku je druga runda. U Ujedinjenom Kraljevstvu, pobjednik 1. runde željno iščekuje nastavak.

JYSK will cut carbon emissions in half

JYSK će prepoloviti emisije ugljika

13/07/2021 - Održivost je dio JYSKove agende i preduzete su mnoge nove inicijative. Nedavno smo postavili ciljeve za smanjenje naših emisija stakleničkih plinova.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office