Skip to main content

JYSK gradi 10. distributivni centar

Datum: 07/07/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Logistics

Lelystad
Na ovoj lokaciji će se graditi distributivni centar u Lelystadu.

U proljeće 2022. JYSK će početi s gradnjom novog distributivnog centra u Lelystadu u Nizozemskoj. Distributivni centar će biti 10. JYSKov centar i trebao bi početi s radom 2024. godine.

Činjenice o DC10

  • Novi distributivni centar u Lelystadu će isporučivati proizvode JYSKovim prodavnicama i kupcima u Nizozemskoj, Belgiji, Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj.
  • Osim pružanja brže i bolje usluge isporuke, također je dobar za okoliš jer će se uštedjeti oko 6 miliona kilometara koje kamioni godišnje prijeđu.
  • Novi distributivni centar će donijeti više od 350 novih radnih mjesta nakon što postane potpuno funkcionalan.
  • JYSK očekuje da će se s gradnjom distributivnog centra početi u proljeće 2022., dok bi s radom trebao početi ne kasnije od sredine 2024.

Premda je JYSK još uvijek zauzet uspostavljanjem 9. evropskog distributivnog centra kompanije u Ecseru u Mađarskoj, istovremeno smo vrijedno tražili savršenu lokaciju za 10. distributivni centar.

To je u međuvremenu okončano i JYSK je 4. juna potpisao ugovor za zemljište od 25 hektara u Lelystadu u Nizozemskoj. To će biti lokacija za potpuno novi distributivni centar, za koji će biti potrebna investicija od oko 200 miliona eura prije početka rada 2024.

"Veoma smo zadovoljni lokacijom u Lelystadu. Sasvim je blizu luci Flevokust, koja je logističko središte Nizozemske, a to nam olakšava prijevoz proizvoda u i iz distributivnog centra", objašnjava Executive Vice President Logistics (izvršni potpredsjednik za logistiku) u JYSKu, Allan K. Kjærgaard.

Pogledajte videozapise u 360 stepeni u nastavku:

Latest news

Three Store Managers Chrismas products

Naša tri menadžera prodavnica pokazuju najbolje božićne proizvode

02/12/2022 - Tri menadžera prodavnica pokazuju svoje omiljene proizvode iz novog božićnog asortimana.

Lars Ringtved

JYSK se obavezuje na smanjenje otiska tekstilne industrije

29/11/2022 - JYSK se pridružuje danskoj dobrovoljnoj sektorskoj saradnji, koja za cilj ima smanjenje ekološkog i klimatskog otiska tekstilne industrije.

Jan Bøgh

JYSK je ponovo postigao rekordne rezultate

24/11/2022 - U svom predgovoru godišnjem izvještaju, pod naslovom "vrijednosti tokom turbulentne godine", President & CEO (predsjednik i izvršni direktor) Jan Bøgh se osvrće na prethodnu godinu u JYSKu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office