Skip to main content

JYSK gosti doniraju 200.000 DKK danskom para-sportu

Datum: 16/04/2019

Od strane: Laura Sulbæk, Communications & Sponsorship Consultant

Kategorija: CSR , History , People

Gosti na prijemu povodom 40. godišnjice JYSK-a donirali su 200.000 DKK (oko 27.000 EUR) danskoj organizaciji za para-sport.  

Donacija za para-sport
Direktor Parasport Denmark, Niels Christiansen, zajedno sa Larsom Larsenom, osnivačem i predsjednikom JYSK-a, na prijemu 40. godišnjice u Himmerlandu u Danskoj.

JYSK je 29. marta na prijemu proslavio 40 godina postojanja.

U skladu sa tradicijom, osnivač i predsjednik JYSK-a, Lars Larsen, ohrabrio je goste da preskoče poklone i umjesto toga doniraju novac za dansku organizaciju za para-sport, zvanu Parasport Denmark, čiji je JYSK glavni sponzor 30 godina.

Ohrabrenje, koje je priznato u velikom obimu. Iz tog razloga, direktor Parasport Denmark, Niels Christiansen, sa zadovoljstvom je primio 200.000 DKK, koje će mnogo značiti danskim para-olimpijskim sportistima.

„To mnogo znači za naš rad, jer možemo mnogo da uradimo sa tom količinom novca“, rekao je Niels Christiansen, koji je učestvovao u proslavi JYSK-ove godišnjice.

Ponosni sponzor 30 godina

Iskoristio je priliku da se zahvali JYSK-u na podršci već 30 godina, koja puno znači za danski para-sport.

“To je najduže trajanje sportskog sponzorstva u Danskoj, i ono nam je pružilo stabilne prihode tokom godina, što je pospiješilo razvoj danskog para-sporta. Istovremeno, mnogo je značilo da je JYSK odobrio da možemo imati i druge glavne sponzore, koji su ojačali rad zajedno sa JYSK-om”, rekao je Niels Christiansen.

Lars Larsen je takođe bio sretan što su mnogi gosti odlučili da slijede podsticaj da doniraju novac Parasport Denmark-u.

“Drago mi je što su naši gosti prihvatili podsticaj i donirali tako veliku količinu novca Parasport Denmark-u. Sportisti imaju divnu snagu volje i dokazuju da možete da uradite ono šta ste zamislili. JYSK želi da podrži taj duh", kaže Lars Larsen.

Latest news

Tim iz Sambrevillea

JYSK usluga sa francuskim osmijehom

18/04/2019 - JYSK je 3. aprila otvorio prvu prodavnicu u francuskom govornom području Belgije, kada je kupcima pružena dobrodošlica u JYSK Sambreville.

Jan Bøgh

Novosti od našeg direktora: Priprema za narednih 40 godina

17/04/2019 - Novosti od našeg generalnog direktora i predsjednika, Jana Bøgha, o budućnosti JYSKa.

Donacija za para-sport

JYSK gosti doniraju 200.000 DKK danskom para-sportu

16/04/2019 - Gosti na prijemu povodom 40. godišnjice JYSK-a donirali su 200.000 DKK (oko 27.000 EUR) danskoj organizaciji za para-sport.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office