Skip to main content

JYSK gosti doniraju 200.000 DKK danskom para-sportu

Datum: 16/04/2019

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Kategorija: Sustainability , History , People

Gosti na prijemu povodom 40. godišnjice JYSK-a donirali su 200.000 DKK (oko 27.000 EUR) danskoj organizaciji za para-sport.  

Donacija za para-sport
Direktor Parasport Denmark, Niels Christiansen, zajedno sa Larsom Larsenom, osnivačem i predsjednikom JYSK-a, na prijemu 40. godišnjice u Himmerlandu u Danskoj.

JYSK je 29. marta na prijemu proslavio 40 godina postojanja.

U skladu sa tradicijom, osnivač i predsjednik JYSK-a, Lars Larsen, ohrabrio je goste da preskoče poklone i umjesto toga doniraju novac za dansku organizaciju za para-sport, zvanu Parasport Denmark, čiji je JYSK glavni sponzor 30 godina.

Ohrabrenje, koje je priznato u velikom obimu. Iz tog razloga, direktor Parasport Denmark, Niels Christiansen, sa zadovoljstvom je primio 200.000 DKK, koje će mnogo značiti danskim para-olimpijskim sportistima.

„To mnogo znači za naš rad, jer možemo mnogo da uradimo sa tom količinom novca“, rekao je Niels Christiansen, koji je učestvovao u proslavi JYSK-ove godišnjice.

Ponosni sponzor 30 godina

Iskoristio je priliku da se zahvali JYSK-u na podršci već 30 godina, koja puno znači za danski para-sport.

“To je najduže trajanje sportskog sponzorstva u Danskoj, i ono nam je pružilo stabilne prihode tokom godina, što je pospiješilo razvoj danskog para-sporta. Istovremeno, mnogo je značilo da je JYSK odobrio da možemo imati i druge glavne sponzore, koji su ojačali rad zajedno sa JYSK-om”, rekao je Niels Christiansen.

Lars Larsen je takođe bio sretan što su mnogi gosti odlučili da slijede podsticaj da doniraju novac Parasport Denmark-u.

“Drago mi je što su naši gosti prihvatili podsticaj i donirali tako veliku količinu novca Parasport Denmark-u. Sportisti imaju divnu snagu volje i dokazuju da možete da uradite ono šta ste zamislili. JYSK želi da podrži taj duh", kaže Lars Larsen.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office