Skip to main content
Budi podrška

JYSK fotelje kao mjesta povjerenja za žrtve nasilja širom BiH

Datum: 01/12/2023

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: People

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u JYSK prodavnici Novo Sarajevo održala se press konferencija „Sigurne kuće - mjesto povjerenja: Budi podrška!“.

Ovaj je događaj označio početak međunarodne kampanje „16 dana aktivizma“ u BiH, a JYSK, AVON i magazin Ljepota i zdravlje udružili su se kako bi zajedno osudili sve oblike nasilja, podigli svijest o ovoj važnoj temi i pružili podršku Fondaciji lokalne demokratije i Sigurnoj mreži BiH, koje pomažu žrtvama nasilja.

MJESTA POVJERENJA KAO SIMBOL SIGURNOSTI I TOPLINE

JYSK, koji svojim donacijama godinama pomaže rad sigurnih kuća, kao znak podrške Fondaciji lokalne demokratije i Sigurnoj mreži BiH, svojim je namještajem opremio „sigurne kuće - mjesta povjerenja“ širom zemlje. Time je podstakao stvaranje sigurnih sredina, koja pružaju zaštitu ženama i djeci izloženima porodičnom nasilju.

Budi podrška

„JYSK se kao kompanija oštro protivi bilo kakvom obliku nasilja i godinama pomaže rad Sigurnih kuća tako da su donirane fotelje simbol sigurnosti i topline, kojima bi trebao zračiti svaki dom, a koje smo nazvali ‘mjestom povjerenja‘. To je mjesto na kojem se svaka osoba u sigurnom okruženju može slobodno izraziti i ispričati svoju priču.“, rekao je Zlatan Bajić, JYSK District manager za BiH i dodao:

Situacije kojima svjedočimo u posljednje vrijeme su poražavajuće, ne samo u BiH nego širom regiona i to je nešto što svi trebamo pokušati promijeniti pružajući podršku.“

PORAST BROJA SLUČAJEVA PORODIČNOG NASILJA

Budi podrška

Jasmina Mujezinović, direktorica Fondacije lokalne demokratije osvrnula se na podatke o porastu broja slučajeva porodičnog nasilja i ukazala na važnost ove i sličnih akcija. „U periodu poslije pandemije došlo je nažalost do porasta broja prijava nasilja u porodici za oko 30 posto. Sigurne kuće su važne jer predstavljaju sigurno mjesto za žrtve nasilja u porodici. Kampanje kao što je ova su značajne, jer se šalje poruka ženama koje žele da prestanu da trpe nasilje da zaista postoji mjesto u kojem će biti zaštićene”, rekla je.

Kampanju „16 dana aktivizma“ obilježit će brojne akcije sa ciljem podsticanja institucionalnog rješavanja problema porodičnog nasilja u BiH i brojnim drugim zemljama svijeta. Kampanja će završiti na simboličan datum, 10. decembra, kada se obilježava Međunarodni dan ljudskih prava.

Latest news

Team Metz

JYSK Francuska otvara novu prodavnicu i glavni ured

15/02/2024 - JYSK Francuska je otvorio sasvim novu prodavnicu i prešao u novi glavni ured u Metzu.

Aleksandra Knežević

JYSK ima najbolji Home & Office Online Store u Srbiji

13/02/2024 - Zahvaljujući inovativnosti i funkcionalnosti svoje online platforme, JYSK je na HotSpot eCommerce Awardsu, osvojio prestižnu nagradu za najbolji Home & Office Online Store u Srbiji.

Rami Jensen

Novosti od našeg CEO-a (glavnog izvršnog direktora): Hvala vam što ste učestvovali u ESS-u

11/02/2024 - Mnogo vam hvala za učešće u našoj anketi ispitivanja zadovoljstva zaposlenih (Employee Satisfaction Survey).

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office