Skip to main content
JYSK reaches 50 stores in Bulgaria

JYSK doseže 50 prodavnica u Bugarskoj

Datum: 23/03/2023

Author: Raluca Dascălu, Communications Manager, JYSK Romania

Kategorija: Expansion , Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

U martu 2023. je JYSK proslavio važnu prekretnicu u Bugarskoj dosegnuvši 50 prodavnica u državi. Pedeseta prodavnica je otvorena u istom gradu u kojem se nalazi naša prva bugarska prodavnica, Plovdivu.

JYSK Plovdiv Twin Park
Tim JYSKove prodavnice u Plovdivu, Twin Park, proslavio je otvaranje tortom.

Prošlo je skoro 18 godina otkako je prvi JYSKov znak postavljen na fasadu prodavnice u Bugarskoj. To se dogodilo u Plovdivu, gdje je JYSK otvorio prvu bugarsku prodavnicu još 2005., kada je kompanija bila franšiza.

Iste godine je Luben Mishev dobio posao u JYSKu Plovdiv kao radnik u skladištu. Sada je Retail Manager za JYSK u Bugarskoj i odgovoran je za sve prodavnice. 

“Izuzetno je kako se JYSK razvio tokom godina. Od jedne prodavnice u Plovdivu i samo nekoliko zaposlenih došli smo do 50 prodavnica širom zemlje i više od 700 zaposlenih u ovom trenutku, uključujući jedan od najmodernijih objekata za logistiku u regiji, Distributivni centar Božurište", kaže Luben Mishev, Retail Manager u JYSKu Bugarska i nastavlja:

"Godine su brzo prošle i bilo je zadovoljstvo vidjeti kako se kompanija mijenjala tokom godina, kako su se naši kolege razvijali i kako je brend postajao sve poznatiji svugdje u Bugarskoj. Neki od kolega koji su se zaposlili u JYSKu 2005. su još uvijek u kompaniji, uključujući i mene, što je dokaz da uživamo u svom poslu i da, kada vrijedno radite, pristižu i dobitci."

Entuzijastični tim

JYSK Plovdiv Twin Park je otvoren u četvrtak ujutro. Svi su bili uzbuđeni u vezi događaja: osoblje prodavnice je bilo sretno što će konačno dočekati kupce, nakon sedmica rada i pripremanja prodavnice, a kupci su bili nestrpljivi da vide odlične ponude koje je JYSK pripremio posebno za otvaranje.

Georgi Stefanov, District Manager, je cijeli dan bio u prodavnici sa svojim timom.

JYSK Plovdiv Twin Park
Georgi Stefanov, District Manager (desno) i tim iz JYSKa Plovdiv, Twin Park.

“Dan otvaranja je prošao odlično i tim je zaista uživao u njemu. Bili su puni energije i adrenalina znajući koliko je to posebna prilika za kompaniju. Mogli ste shvatiti po sjaju u njihovim očima koliko im to znači, a vazduh je bio ispunjen entuzijazmom i srećom. Od prvog do zadnjeg kupca, tim je zaista pokazao kako izgleda pravi trgovac u JYSKu”.

Za Georgija je to bilo prvo otvaranje u kojem je radio kao District Manager. On koristi priliku da bi zahvalio svima koji su učestvovali u ovom posebnom otvaranju.

To je bilo moje prvo samostalno otvaranje na poziciji District Manager i zaista ne mogu izraziti koliko sam privilegovan i počašćen što sam District Manager koji otvara 50. prodavnicu za JYSK Bugarska, posebno u mom rodnom gradu Plovdivu. To je bilo jedinstveno životno iskustvo koje sigurno neću zaboraviti.
- Georgi Stefanov, District Manager za JYSK Bugarska

Istog dana, 9. marta, kompanija je otvorila i novu prodavnicu u Razlogu, koja je bila 49. JYSKova prodavnica u Bugarskoj. Događaj je proslavljen otvaranjem s balonima, muzikom i sedmicom specijalnih ponuda.

Činjenice o 50. prodavnici

  • JYSK Plovdiv Twin Park ima ukupnu površinu od 1400 kvadratnih metara.
  • Nakon prva četiri dana od otvaranja, najprodavanije grupe proizvoda su bile: namještaj za interijere i baštenski namještaj.
  • Najprodavaniji proizvodi nakon prva četiri dana su bili: garnitura za sjedenje ULLEHUSE, kauč na razvlačenje VEJLBY i trpezarijski stol ROSKILDE.
  • Od marta 2023., u gradu Plovdiv se nalazi 5 JYSKovih prodavnica, a u Bugarskoj 50 JYSKovih prodavnica.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office