Skip to main content

Jedan dan u JYSKu: TROJE KOLEGA PRIČAJU O SVOM RADNOM DANU

Datum: 16/11/2021

Author: Johanne Sandal Nissen, Communications Coordinator, JYSK

Kategorija: Careers & HR

S više od 28.400 kolega u mnogim različitim zemljama, ne postoje dva ista radna dana u JYSKu Zamolili smo četiri JYSKova zaposlenika da podijele fotografije svog radnog dana na web lokaciji GOJYSK.com.

U nastavku ćete upoznati sljedeće osobe:

  • Amélie Petry, Sales Assistant (prodavačica) u Farébersvilleru, Francuska
     
  • Carlos Aroca, Operations Department Manager (menadžer odjela poslova) u Španiji
     
  • Nikola Šilhanová, Accountant (računovođa) u Češkoj Republici
     

Amélie Petry, Sales Assistant (prodavačica) u Farébersvilleru, Francuska

Zaposlenik JYSKa
Imamo praksu koja se zove “3P”, Plein, Prix, Propre, što na bosanskom znači pun, cijena, čist. To znači da moram paziti da su sve naše police popunjene, da su cijene tačne i da je radnja uredna. Na primjer, peškiri moraju biti lijepo presavijeni ako nisu.

 

Zaposlenik JYSKa
Drugi veliki dio mog posla je prodaja i usluga kupcima. Moj glavni zadatak je da saznam šta je potrebno kupcima kako bih mogao da predložim najbolje proizvode. Zaista volim ostaviti kupce znajući da su zadovoljni kupovinom.

 

Zaposlenik JYSKa
Važno je da se fokusiram na brojke, kada na primjer ispitujem koji se proizvodi najviše prodaju, a koji ne. Ovisno o tim brojevima možemo pripremiti narudžbe, kao i reorganizirati police kako bismo pokušali povećati prodaju.

 

Carlos Aroca, Operations Department Manager, Španija

Zaposlenik JYSKa
Prije nego što počnem smjenu, popijem kafu sa svojim kolegama. Ovo vrijeme koristimo da podijelimo informacije.

 

Zaposlenik JYSKa
Radni dan počinjemo “brifingom”. Ovdje organiziramo i postavljamo prioritete posla što efikasnije. Da bih donio takve odluke, moram se osloniti na povratne informacije svog tima, zbog čega je važno da dobro komuniciramo.

 

Zaposlenik JYSKa
Vrlo je važno biti spreman na sve nove okolnosti koje se mogu pojaviti. To je i razlog zašto imam stalni kontakt sa timom tokom cijelog dana. Volim biti prisutan i dijeliti informacije, tako da mogu dobiti mišljenje svog tima kako bih analizirao izazove.

 

Nikola Šilhanová, Accountant, Češka Republlika

Zaposlenik JYSKa
U našoj centrali u Pragu radim u računovodstvu. Pored čeških i slovačkih faktura, zaduženi smo i za danske fakture. Moj posao je da zajedno sa svojim kolegama obrađujem sve pristigle fakture.

 

Zaposlenik JYSKa
Radni dan počinjem provjeravanjem e-mailova. Moj posao je obrada ulaznih faktura u sistemu. Dio mog posla je stoga i saradnja sa kolegama iz Danske, uglavnom iz Distributivnog centra u Uldumu, od kojih dobijam dokumente na obradu. Ako treba pitam ih ako mi nešto nije jasno. Uvijek su ljubazni i od pomoći.

 

Zaposlenik JYSKa
Važno nam je da održavamo dobre odnose između kolega na radnom mjestu i šire. Čak smo osnovali i trkački klub pod nazivom 'Churitto runners' i jednom sedmično idemo zajedno na trčanje.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office