Skip to main content

"To je zastrašujuće - ali na dobar način"

Datum: 15/02/2019

Od strane: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Kategorija: Expansion , People

Slobodanka
Slobodanka Subic će kao Store Manager otvoriti prvu JYSK prodavnicu u Irskoj 2. aprila 2019. godine.

Slobodanka Subic će biti Store Manager (voditeljica prodavnice) u prvoj JYSK prodavnici u Irskoj i raduje se dolasku JYSKa u Irsku.

Kada je Slobodanka Subic prvi put čula za JYSK preko agencije za zapošljavanje, njena prva pomisao je bila: “JYSK: nova kompanija - nova i uzbudljiva prilika.”

Počela je raditi u JYSKu u novembru 2018. godine, i od tada je bila zauzeta pripremama za otvaranje prve JYSK prodavnice u Naasu u Irskoj 2. aprila 2019. godine.

“Kako se približavamo otvaranju, sve postaje stvarnije. Često posjećujem prodavnicu kako bih pratila kako idu stvari. Uzbudljivo je da se stvari stvarno događaju sada. To je zastrašujuće, ali na dobar način“, kaže Slobodanka, koja je porijeklom iz Hrvatske a živi u Irskoj već 13 godina.

Prodavnica u Naasu
Slobodanka često posjećuje prodavnicu u Naasu kako bi pratila kako idu stvari.

Obuka u prodavnicama

U sklopu priprema za otvaranje, 39-godišnja Slobodanka je posjetila nekoliko JYSK prodavnica u Ujedinjenom Kraljevstvu i Danskoj kako bi naučila sve od proizvoda i usluge za korisnike do administrativnih procedura. Takođe, posjeta danskom distributivnom centru u Uldumu bila je dio plana obuke.

“Inspirativno je bilo posjetiti JYSK kolege u drugim zemljama i svi su bili veoma strpljivi i predani kada su nas obučavali. Oduševljena sam saznanjem o JYSKu i veoma sam ponosna što učestvujem u pokretanju poslovanja JYSKa u Irskoj“, kaže Slobodanka.

Odgovorna za JYSK vrijednosti

Iako je Slobodanka potpuno nova u JYSKu, već je impresionirana vrijednostima kompanije i kulturom među zaposlenima.

Slobodanka Subic

  • Slobodanka Subic je porijeklom iz Hrvatske, ali živi u Irskoj već 13 godina.
  • Ima profesionalno iskustvo u maloprodaji prehrambenih proizvoda.
  • Ona će kao Store Manager otvoriti prvu JYSK prodavnicu u Irskoj 2. aprila 2019. godine.

„Radim u maloprodaji skoro čitav svoj radni vijek, ali nikada nisam vidjela takve vrijednosti kompanije kao u JYSKu. Mislim da je nevjerovatno da možemo svaki dan doći na posao sa osmjehom na licu. Svi imaju razumijevanja i od pomoći su, a tu je i topla i prijateljska atmosfera“, kaže Slobodanka.

Tim koji će raditi u prodavnici u Naasu je skoro formiran, a Slobodanka je svjesna svoje odgovornosti da sprovede JYSK vrijednosti.

“Prilikom zapošljavanja naših novih kolega, tražili smo ljude koji odgovaraju kulturi. Moja je odgovornost da kao novi Store Manager da oživim vrijednosti u JYSK Irska, na isti način na koji sam se uvjerila kako to rade u JYSKu negdje drugdje”, kaže Slobodanka.

Prodavnica u Nassu
Prva prodavnica JYSKa u Irskoj će se otvoriti u gradu Naas, udaljenom 40 km od Dablina.

Latest news

Sorø tim

Najboljih 11: Evo najatraktivnijih prodavnica u JYSKu

13/05/2019 - Pronađene su najatraktivnije prodavnice u svakom od 11 JYSK Nordic prodajnih regiona.

Preview April

Najbolje od #GOJYSK – April 2019.

10/05/2019 - Pogledajte neke od najboljih objava na Instagramu za protekli mjesec.

Jean Brøns

Jéan proslavlja 40 godina u JYSKu

08/05/2019 - Prva slavljenica jubileja od 40 godina u JYSKu proslavljena je 2. maja u Danskoj. Jéan Brøns je zaposlena kao treća zaposlenica od strane JYSKovog osnivača Larsa Larsena 1979. godine. 40 godina kasnije, Jéan je još uvijek sretna što je dio JYSK putovanja.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office