Skip to main content
SMT BiH

ISTI DAN U ISTO VRIJEME U 4 DRŽAVE JE STARTOVALO 36 NOVIH SMT POLAZNIKA

Datum: 25/03/2022

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: Careers & HR , People

Dani u JYSKu puni su izazova, a ovih dana za sve SMT (Store manager trainee) polaznike nove generacije u JYSK West Balkanu, bili su posebno uzbudljivi.

Polaznici  programa za Store menadžera (rukovoditelja prodavnice), ovih dana okupili su se u isto vrijeme, istog dana u Ljubljani, Zagrebu, Zenici i Beogradu kako bi dobili priliku raditi i učiti te steći vještine potrebne da u bliskoj budućnosti budu spremni za samostalno rukovođenje.

Tokom programa koji traje devet mjeseci, polaznici će imati 5 sedmica intenzivnih trening modula između kojih imaju mogućnost da sve naučeno uvježbaju i sprovedu u praksi, pod sigurnim vodstvom svojih mentora, iskusnih rukovoditelja prodavnice. Uz njih, grupa trenera sastoji se od internog tima koji čine District manadžeri, Retail manadžeri i menadžeri ostalih odjeljenja u kompaniji.

„Jedan od ciljeva koji smo postavili u JYSKu je popunjavanje 90% rukovoditeljskih pozicija internim kandidatima koje sami razvijamo i pripremamo za sljedeću stepenicu u karijeri. Upravo zato smo kreirali programe kao što je SMT - kako bismo razvili naše nabolje zaposelne u maloprodaji u buduće rukovoditelje prodavnica“, pojasnila nam je Ana Zlopaša, Training and recruiting koordinator za JYSK West Balkan.

Ana Zlopaša
Ana Zlopaša, Training and recruiting koordinator za JYSK West Balkan

Jedan od SMT polaznika je i Nikola Vasilić iz JYSK prodavnice Čačak u Srbiji na kojeg je prilika za učestvovanje u programu ostavila poseban utisak i koji je za ovu priliku posebno pripremio – personalizovane JYSK tenisice.

Nikola
Nikola Vasilić, JYSK Čačak, Srbija

„Kilometri su ispred mene jer planiram dugoročnu karijeru u JYSKu i želio sam to simbolično obilježiti. Motivisala me odgovornost koju sama pozicija zahtijeva, mogućnost razvoja i rukovođenje u ovako organizovanom sistemu.“ podijelio je sa nama Nikola razloge svoje prijave u SMT program.

Još je jedna zanimljiva činjenica je da za apliciranje za ovaj program nije potrebno prethodno iskustvo u rukovođenju već samo trud i želja za razvojem.

I kako kaže Ana: „Obećavamo ti da ćemo ti dati sve potrebne vještine! Samo dođi sa pravim stavom!“

SMT tim
SMT tim iz BiH

Sretno novoj generaciji u novim izazovima!

 

 

 

Latest news

Bring Dedication campaign results

“Bring Dedication” (Donesite posvećenost) je dospjela do više od 53 miliona ljudi

29/09/2022 - Kampanja Bring Dedication (Donesite posvećenost) je dospjela do više od 53 miliona ljudi i dobila preko 25.000 registracija na stranici kampanje.

Development tim - Danijela i Sanja

ŽENSKE SNAGE U SVIJETU GRAĐEVINE

28/09/2022 - Kako izgleda rad u Development odjeljenju punom izazova i dinamike?

Three German colleagues

JYSK Njemačka: 1 godina nakon rebrendiranja

27/09/2022 - Prije godinu dana je DÄNISCHES BETTENLAGER rebrendiran kao JYSK u Njemačkoj. Portal GOJYSK.com se susreo s troje njemačkih kolega da bi čuo kako su oni doživjeli promjenu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office