Skip to main content

Gryfice je najatraktivnija JYSKova prodavnica u svijetu

Datum:

Author: Sylwia Filimon, Communications Manager, JYSK Poland

Kategorija: Attractive Stores , Awards

Prevod: www.languagewire.com

 

Tokom posljednjih mjeseci je organizirano takmičenje da bi se pronašla najatraktivnija JYSKova prodavnica u svijetu. Među više od 3000 prodavnica, pobjednik je bila Gryfice u Poljskoj.  

Store Manager (menadžer trgovine)
Store Manager u JYSKu Gryfice, Katarzyna Kaczmarska u sredini.

Atraktivan izgled i profesionalna i ljubazna usluga su elementi koji privlače kupce u prodavnice. 

Zato je JYSK nedavno pokrenuo međunarodno takmičenje kako bi se pronašla najatraktivnija prodavnica u svijetu. Svrha je bila proslaviti pobjednika i potaknuti sve prodavnice da učine više kako bi bile još spremnije za kupce. 

Prodavnica u gradu Gryfice u Poljskoj je dobila titulu ispred više od 3000 JYSKovih prodavnica u svijetu. Gryfice je grad u sjeverozapadnoj Poljskoj, 20 kilometara udaljen od mora.  

Kolege iz prodavnice su saznali za nagradu neposredno prije otvaranja u četvrtak 23. maja, kada su Michael Bach Olesen, Retail Operational Director, Piotr Padalak, Country Director za JYSK Poljska i Sylwia Filimon, Communications Manager u JYSKu Poljska, iznenadili sve s tortom i diplomom. 

“Ponosni smo i veoma sretni. U svakom takmičenju učestvujemo da bismo pobijedili, ali ovo takmičenje je jedinstveno, jer je globalno. Ovo je naš svakodnevni rad, ovdje dolazimo sa zadovoljstvom, radimo kao tim i želimo biti najbolji u onom što nudimo našim kupcima”, kaže Katarzyna Kaczmarska, Store Manager u gradu Gryfice. 

Slavlje
Pobjedničku prodavnicu su iznenadili Retail Operational Director Michael Bach Olesen (drugi slijeva) i Country Director u JYSKu Poljska, Piotr Padalak (prvi zdesna).

Kupci očekuju atraktivne prodavnice 

Takmičenje za najatraktivniju prodavnicu se održalo u svim JYSKovim državama. Prvo su prodavnice proslavljene na nivou okruga, zatim na regionalnom nivou i na kraju je pronađen državni kandidat. Finalist je prodavnica koja je pobijedila među svim JYSKovim državama. 

“Kupci očekuju lijepe i dobro održavane prostore svaki put kad dođu kupovati kod nas. Također je iz perspektive konkurentnog tržišta važno da JYSKove prodavnice potiču posjetioce na posjetu i da se kupci dobro osjećaju u njima”, kaže Michael Bach Olesen. 

Glavni kriterij u takmičenju je bila atraktivnost prodavnice u smislu izlaganja proizvoda i usluge, a razmatrano je i nekoliko pokazatelja vezanih za prodaju i KPI-ji. 

“Smatram da imamo mnogo toga po čemu se razlikujemo od konkurencije. Imamo odličnu uslugu, zaista atraktivan asortiman i prekrasne prodavnice. Drago mi je što, kada putujem po različitim zemljama, vidim lijepe prodavnice, neovisno o zemlji koju posjetim. A atraktivna prodavnica znači veću prodaju”, dodaje Michael. Pobjednička slika

Latest news

JYSK Farum with new strategy poster

Dodatni sprat i riječi dolaze u novu JYSK kuću (JYSK House)

- U sve prodavnice, distributivne centre i urede stiže novi važni element. 

JYSK Family day

JYSKov dan za druženje i zabavu – brojni zaposleni i njihove porodice uživali su u JYSK Family dayu

- Lijepo vrijeme, ukusna hrana i igre za sve generacije obilježile su ovogodišnji JYSK Family day, u kojem su širom Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije uživali brojni JYSKovi zaposleni i njihove porodice.

Maja Andrić

Majin put od Rukovoditeljice prodavnice do B2B Sales Consultanta za Bosnu i Hercegovinu

- Maja Andrić, B2B Sales Consultant za JYSK Bosnu i Hercegovinu, u JYSKu je počela raditi u januaru 2019. kao Rukovoditeljica prodavnice u Trebinju. Pet godina kasnije, i dalje svakodnevno komunicira sa kupcima – ali ovaj put su to poslovni subjekti, kojima predstavlja brojne prednosti saradnje sa JYSKovim B2B odjeljenjem.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office