Skip to main content

Finska prodavnica slavi rekordni godišnji ukupni prihod

Datum: 09/10/2017

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Kategorija: Sales Growth

Finska proslava
Tim u Oulu Limingantulli slavi rekord.

Prodavnica u Oulu Limingantulli u Finskoj je dostigla najveći godišnji ukupni prihod ikad viđen u zemlji.

Zaposlenici u prodavnici u gradu Oulu Limingantulli, u sjeverozapadnoj Finskoj, su se u petak 25. avgusta mogli ponosno pojaviti na poslu u drugačijem i radosnom danu kada se slavio njihov timski i veliki borbeni duh.

Prodavnica je mogla proslaviti postavljanje rekorda za najveći godišnji ukupni prihod ikad viđen, otkako je 1995. godine JYSK otvorio svoju prvu prodavnicu u Finskoj.

"Nekoliko godina za redom, prodavnica je ostvarivala fantastične rezultate koji su prešli prethodne godine. Ovaj novi rekord je 12.4 posto veći od prethodnog, tako da stvarno možemo govoriti o značajnom poboljšanju ukupnog prihoda," kaže Ville Velin, Country Manager (menadžer za državu) u JYSK u Finskoj.

Motivirajući start na poslu

Činjenice o JYSK-u u Finskoj

  • JYSK je otvorio svoju prvu prodavnicu u Finskoj 1995. godine.

  • Danas, JYSK ima 74 prodavnice u Finskoj.

Impresivni rezultat je proslavljen u prodavnici posjetom menadžera za državu, regionalnog direktora i regionalnog menadžera. Svi zaposlenici u prodavnici su pozvani na kafu, kolač i malu čašu šampanjca za početak drugačijeg dana na poslu.

Store Manager (voditelj prodavnice), Minna Järvinen, zajedno sa District Managerom (regionalnim menadžerom), je vrlo ponosna na rezultat prodavnice.

"Razbijanje ove prekretnice ukupnog prihoda znači mnogo za svo osoblje prodavnice koji su ganjali rekord tijekom cijele financijske godine. Njihov nevjerovatan stav Kupac na prvom mjestu i glad za prodajom su omogućili ovaj rekord. Također je bilo važno da su mogli postaviti ovaj rekord sada, jer će JYSK otvoriti treću prodavnicu u Oulu u oktobru, pa će ponavljanje ovog postignuća biti veliki izazov tijekom 2018. financijske godine ," kaže Jenni Mikkonen, District Manager.

Nakon sat vremena proslave, zaposlenici su mogli otvoriti prodavnicu za još jedan dan prodaje sa obnovljenom motivacijom i energijom.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office