Skip to main content
Lejla i Zenaida

Dobar balans između privatnog i poslovnog života: Upoznajte Lejlu i Zenaidu

Datum: 02/06/2021

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: Careers & HR , People

Lejla Polić svoju karijeru u JYSKu počela je 2016. godine a prvu godinu rada obilježile su joj česte edukacije i treninzi koje je imala uz podršku i motivaciju njenog mentora.

Lejla Polić

Kako je jedan od glavnih motiva koji pokreće JYSKove zaposlene ostvaren rezultat,  ne čudi da su Lejla i Zenaida sa svojim timovima jako uspješne u tome. Lejla je sa svojim timom čak tri puta odnijela pobjedu na internom Champions League takmičenju, te nagradu za najbolju JYSK prodavnicu u regiji, dok je Lejli zasluženo pripala i titula najboljeg rukovoditelja/ice prodavnice.  Zenaida sa svojim timom kontinuirano postiže sjajne rezultate kao što su godišnji rast od skoro 12%, visoka mjesta na svim takmičenjima te pozitivne ocjene za mentorstvo novim kolegama.

 

 

 

 

„Prije dolaska u JYSK bila sam samostalni preduzetnik, ali uvijek mi je nešto nedostajalo a najviše taj dio dana kada sam se u miru mogla posvetiti djeci i porodici. Ovaj timski duh, kolegijalnost i briga o zaposlenima me naprosto oduševljava! Evo već 4 godine, svaki, ali baš svaki dan na posao dolazim sa zadovoljstvom i entuzijazmom da moj tim i ja budemo sve bolji i bolji.“ ističe Zenaida.

Zenaida Mašić

Jasno definisanje prioriteta

Osim što su obje uspješne u svojoj karijeri, privatno su i majke koje svakodnevno nakon posla preuzimaju brigu o porodici  a ovdje do izražaja najviše dolaze njihove organizacijske vještine i dobro planiranje.

Lejla ističe da je bitno balansirati privatni i poslovni život, a kao majka dvoje djece ima vrlo malo slobodnog vremena koje voli najviše provoditi u krugu porodice i prijatelja. One rijetke, ali dragocjene trenutke kada ostane sama voli provesti uz dobar film i pokoju knjigu, a priznaje da voli i dobar shopping.

 Zenaida pored posla i porodice ima i još jednu veliku ljubav – trčanje. Zenaida ističe kako je ovo dinamičan posao koji zahtijeva jako puno energije, ali njezin hobi niti u jednom momentu nije bio zapostavljen. Upravo suprotno, dobio je jednu novu i bolju dimenziju jer je ljubav prema trčanju mogla podijeliti unutar JYSK trkačke zajednice i postati dio JYSK life cluba te zajedno sa ostalim zaposlenima JYSKa učestvovati na raznim utrkama kao što su UltraBalaton, Ljubljanski maraton, Wings for life itd.

„Svoj prvi polumaraton istrčala sam upravo u Ljubljani sa JYSK timom. Neizmjerno sam zahvalna i ponosna što se u JYSKu promoviše i podržava zdrav način života i fizička aktivnost kao preduslov dobrom zdravlju.“

Lejla i Zenaida znaju da predanost donosi brojne mogućnosti i ništa ne prepuštaju slučaju, postižu izvrsne rezultate i uspješno balansiraju jer znaju da od njih zavise uspjesi njihovih timova.

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office