Skip to main content

Davide stvara atraktivne prodavnice

Datum:

Author: Laura Glintborg Mouritsen, Student Help, Communications

Kategorija: Careers & HR , People

Prevod: www.languagewire.com

Davide i Tim Italija
Davide Moretto (lijevo) i Tim JYSK Italija.

Davide je počeo svoju karijeru u JYSKu kao Sales Assistant i od tada je pronašao svoj put karijere u JYSKu. Danas on stvara atraktivne prodavnice za kupce u Italiji.

Što je trebalo trajati šest mjeseci pretvorilo se u četiri godine. Davide Moretto je bio zaposlen prema ugovoru o zapošljavanju na fiksno razdoblje kao Sales Assistant, ali danas je on odgovoran za koncept JYSKovih prodavnica u Italiji kao Store Concept Manager.

Prije početka u JYSKu, Davide je imao vlastiti studio za dizajn interijera u Milanu, ali je 2020. s pojavom pandemije pala prodaja. Bez iskustva u prodaji i usluzi, prijavio se za posao sa skraćenim radnim vremenom kao Sales Assistant u JYSKu Arco u sjevernom dijelu Italije.

“Nikad nisam imao konkretan plan za budućnost i nisam bio svjestan višestrukih prilika za karijeru koje nudi JYSK. Tako da sam bio vrlo sretan što sam ovdje u JYSKu pronašao posao koji odgovara mom zanimanju za dizajn. Uvijek su me fascinirali moda i dizajn interijera, posebno estetika skandinavskog stila, pa je to što sam na poslu svakodnevno okružen time za mene pobjeda”, kaže Davide.

Budućnost je "plava"

Davide Moretto, Store Concept Manager u JYSKu ItalijaKako se Davideov ugovor bližio kraju, otvorila se nova pozicija Store Activity Coordinator. Njegov menadžer ga je poticao da se prijavi za novu poziciju i ostane u JYSKu. U početku je Davide malo oklijevao, ali je njegov menadžer počeo objašnjavati potencijal za razvoj i kako mogućnosti posla odgovaraju Davideovim interesima.

“Kada sam postao Store Activity Coordinator, shvatio sam da želim biti u JYSKu. Uključen sam u 72 aktivnosti prodavnice i drago mi je što sam poslušao svog menadžera i odabrao pravac na svom putu karijere koji je više internacionalan”, kaže on. Kao Store Concept Manager, on svakodnevno koristi svoje znanje o dizajnu i vještine kako bi poboljšao koncept i estetiku prodavnice.

“Volim blisko sarađivati s odjelom za maloprodaju (Retail) kako bismo stvorili atraktivne prodavnice za naše kupce. Za nas Talijane, moda i dizajn su neophodni, pa pokušavam dovesti ljepotu i praktičnost u JYSKove prodavnice kako bih inspirirao naše kupce”, kaže on i nastavlja:

 

Moj cilj je razviti JYSKov koncept u Italiji na još višem nivou
- Davide Moretto, Store Concept Manager 

 

 

Latest news

JYSK Italy

JYSK sjećanja: Otvaranje prodavnica u tri nove države, ponovno otvaranje prve prodavnice i JYSKova Kuća slavnih

- Portal GOJYSK.com je otišao u arhivu da bi vidio kako je svijet JYSKa izgledao u prošlosti. 

Piotr Padalak

Country Director za Poljsku slavi 25 godina u JYSKu

- Piotr Padalak, Country Director za JYSK Poljska, slavi svoju 25. godišnjicu.

Najljepše terase i vrtovi JYSK West Balkana

Ovo su najljepši balkoni i terase zaposlenih JYSK West Balkana

- Drugo izdanje JYSK Garden Corner takmičenja privuklo je brojne JYSKove zaposlene širom regiona, koji su pokazali kako i manji balkoni i prostrane terase, uz kvalitetan namještaj i efektne dekoracije, postaju prave ljetne oaze.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office