Skip to main content

Aktivan život i sport osnove su poslovne kulture u JYSKu

Datum: 06/03/2022

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Već tradicionalno zaposleni JYSK West Balkana učestvovali su u svjetski poznatim trkama - Wings for Life Run i Ultra Balaton.

Poznato je koliko je aktivan život neophodan za zdravlje bez obzira na starost i vrstu aktivnosti. Stresne situacije na poslu na koje se ne može uticati u ova turbulentna vremena češće su pravilo nego izuzetak. Međutim, može se uticati na način kako se nositi sa stresom.

U skladu sa tim, već tradicionalno, zaposleni JYSK West Balkana učestvuju u svjetski poznatim trkama kao što su Wings for Life Run i Ultra Balaton.

Učesnici Wings for Life Run 2022.
Sudionici Wings for Life Run 2022.

"Na Wings For life Run prvi put smo učestvovali kao kompanija 2019. godine. Posljednje dvije smo trčali putem online aplikacije pojedinačno. Ove godine ponovo se većina JYSK life club tima okupila u Zadru i uprkos sparini i i velikoj vrućini istrčali smo 176,3 km.“, istakao je jedan od učesnika trke, Nino Stepinac, JYSK Development menadžer.

Wings for Life Run Run posebna je i zbog svog humanitarnog karaktera, s obzirom da u trci učestvuju hiljade učesnika širom svijeta koji trče za plemeniti cilj. Iznos od 100% donacija i uplaćenih startnina koristi se za istraživanja za pronalazak lijeka za ozljede kičmene moždine.

Ivan, Jelena i Nino
Ivan Šoić, Jelena Anđelić i Nino Stepinac na Ultra Balaton  Run

Nešto zahtjevnijeg karaktera bila je Ultra Balaton trka 2022 na kojoj je 11 kolega istrčalo čak 210 km. Radi se o  jednoj od najzahtjevnijih trka u Evropi, na kojoj se ekipa sa ostvarenim rezultatom u vremenu od 17:47 sati svrstala u  korporativnoj kategoriji na 17. mjesto od ukupno 362 ekipe.

Za organizaciju putovanja i okupljanje tima ljubitelja ovog sporta zaslužan je Ivan Šoić, JYSK Help Desk Team Leader koji je sa nama podijelio sljedeće: “Još jednom je ova sjajna ekipa sastavljena od kolega iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije pokazala JYSK takmičarski duh i da ništa nije nemoguće. Bravo Indijanci - Maja, Saša, Jelena, Zvone, Nino, Gabor, Nejc, Tomislav, Igor, i Edo!“

Ultra Balaton završnica
Ultra Balaton završnica

Već kroz par mjeseci slijede novi izazovi i neke nove trke, a kako je Ivan najavio, sljedeće godine planiraju okupiti  tim najboljih trkača sa namjerom da osvoje prvo mjesto na Ultra Balaton Run – „Krećemo sa najboljom ekipom u lov na medalju,  a JYSK life club je otvoren za sve nove članove.“

 

Latest news

Natalia Lach

Natalia je strastvena kad se radi o logistici

16/06/2022 - Natalia is the new Logistics Manager at DC Radomsko.

Scandinavian

Šta znači skandinavski?

15/06/2022 - Skandinavsko spavanje i življenje je JYSKov DNK. Ali šta je tačno skandinavski dizajn?

Ole Thomsen

Nova osoba na čelu logistike

10/06/2022 - Executive Vice President Logistics Ole Thomsen je svoj prvi dan u JYSKu imao 1. juna 2022.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office