Skip to main content
100 JYSK stores in Czech Republic

100 prodavnica u Češkoj Republici

Datum: 08/10/2021

Author: Zuzana Rafajlovič, Communications Manager

Kategorija: Expansion

JYSK na češkom tržištu posluje od 2003. godine, kada je u Pragu otvorena prva prodavnica. Kompanija je od tada brzo rasla i 30. septembra 2021. JYSK je proslavio otvaranje 100. prodavnice po redu.

Velika proslava održana je u gradu Kutná Hora, historijskom gradu u regiji Centralna Bohemija u Češkoj Republici. Velikom otvaranju prisustvovao je i gradonačelnik, koji je zajedno s Country Managerom (regionalnim menadžerom) JYSKa u Češkoj Republici simbolično prerezao vrpcu i službeno otvorio 100. JYSKovu prodavnicu.

Ceremonija rezanja vrpce
Ceremonija rezanja vrpce

PRIPREMA ZA DAN OTVARANJA

District Manager (okružni menadžer) District Manager" data-entity-type="file" data-entity-uuid="ef5525c3-3484-4bc0-8e06-808d8404ef28" height="213" src="/sites/default/files/inline-images/District-Manager.jpg" width="172" />

Najnovija JYSKova prodavnica dio je novog maloprodajnog parka, koji su stanovnici iščekivali.

„Priprema za veliko otvaranje bila je malo komplicirana zbog kašnjenja isporuke polica, ali zahvaljujući vrlo fleksibilnoj pomoći od drugih prodavnica i požrtvovanju tima Establishment Team, sve smo uspjeli završiti tačno na vrijeme”, rekla je Petra Zedníková, District Manager.

Nova prodavnica izgrađena je na najnovijem konceptu, Store Concept 3.0, koji donosi dodatnu inspiraciju i bolje kupovno iskustvo za kupce.

„Kupci snimaju slike naših nadahnjujućih prostorija i zatim kupuju u skladu s njihovim izgledom. Prostorije im se toliko sviđaju da svoje domove žele urediti na isti način”, kaže Petra.

Store Manager (voditeljica prodavnice)
Magdaléna Pešková, Store Manager

ODLIČAN POSLODAVAC

JYSK neprestanim širenjem lokalno stvara poslovne prilike, a kompanija u Češkoj Republici ima skoro 800 zaposlenika. Rad u JYSKu bio je posao iz snova za Magdalénu Peškovu, Store Managera novootvorene prodavnice.

„Direktno od drugih JYSKovih zaposlenika čula sam vrlo dobre stvari o kompaniji. Ponosna sam što sam sada Store Manager 100. prodavnice. Priprema za otvaranje bio je prvi veliki izazov za tim i zajedno smo uspjeli. Nagrada nam je lijepa i prostorna prodavnica koja privlači pažnju”, rekla je Magdaléna.

BLIŽE KUPCU

„Iako je kompanija globalni igrač, poslujemo lokalno i otvaranje 100. prodavnice u Češkoj Republici je dokaz toga. Vjerujemo u potencijal fizičkih prodavnica, želimo biti bliže kupcima, poželjeti im dobrodošlicu u naše prodavnice i inspirirati ih našim asortimanom. Otvaranje 100. prodavnice je značajan ključni događaj, ali još nismo gotovi, idemo dalje”, rekao je Peter Brányik, Country Manager JYSKa u Češkoj Republici i Slovačkoj.

Dan prije velikog otvaranja pokrenuta je nacionalna kampanja za sve JYSKove kupce. Ta posebna kampanja trajat će tokom cijelog sljedećeg mjeseca.

„Želim zahvaliti svim zaposlenicima jer je otvaranje 100 prodavnica u 18 godina rezultat zajedničkih napora. Zahvaljujući njihovom svakodnevnom stručnom i odgovornom radu danas možemo proslaviti jubilarnu prodavnicu”, kaže Peter Brányik. 

100 JYSKovih prodavnica u Češkoj Republici100 JYSKovih prodavnica u Češkoj Republici100 JYSKovih prodavnica u Češkoj Republici

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office