Skip to main content
Lars Larsen funeral service

Zaposleni odaju počast osnivaču JYSKa Larsu Larsenu

Датум: 05/09/2019

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Категорија: History

(gornja slika: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

U 52 zemlje u koje JYSK ima prodavnice, zaposleni su održali minut ćutanja na dan sahrane Larsa Larsena.

Lars Larsen, osnivač JYSKa, preminuo je u ponedeljak 19. avgusta 2019. godine. Tri dana kasnije, u četvrtak 22. avgust 2019. godine, sahrana je održana u lokalnoj crkvi blizu njegove kuće.

Ispred crkve u gradu Sejs-Svejbæk, gde je Lars Larsen živeo mnogo godina sa svojom suprugom, oko 40 JYSKovih zaposlenih je napravilo kolonu na kolovozu gde je bilo parkirano pogrebno vozilo. U rukama su držali nekoliko od 600 plavih ruža koje su donirali mnogobrojni JYSKovi zaposleni.

Jacob Brunsborg sa JYSKovim zaposlenima
Jacob Brunsborg, sin Larsa Larsena i Chairman of the Board (predsednik odbora) Lars Larsen grupe, zahvaljuje se tokom službe JYSKovim zaposlenima. (Slika: Nikolai Linares)

Dok su dvoje dece i četvoro unučadi Larsa Larsena nosili kovčeg do pogrebnog vozila, nekoliko zaposlenih je postavilo plave ruže na kovčeg, a potom je vozilo polako krenulo.

Ranije tog dana, u 12 sati po danskom vremenu, zaposleni iz 52 JYSKove zemlje i sve kompanije zajedno sa Lars Larsen grupom, odali su poslednju počast minutom ćutanja u njegovu čast.

Porodica se zahvaljuje

Sve reči podrške mnogo znače porodici Larsa Larsena, kaže Jacob Brunsborg koji je postao Chairman of the Board u Lars Larsen grupi nakon što se njegov otac povukao sa te pozicije u junu.

„Dobili smo veliku podršku od JYSKovih zaposlenih i želimo da se zahvalimo svima vama koji ste odali počast njegovom sećanju, bilo to minutom ćutanja tokom radnog dana ili donacijom plavih ruža. Bila je to lepa gesta koja je mnogo značila u ovom tužnom danu. Želimo i da se zahvalimo za sve izjave saučešća, cveće i donacije za organizaciju Danish Cancer Society (dansko udruženje za borbu protiv raka) koje smo dobili od JYSKovih zaposlenih u svim zemljama“.

Porodica je odlučila da udvostruči iznos donacije za organizaciju Danish Cancer Society koji je dostigao više od 500 000 DKK u ponedeljak 27. avgusta. To znači da će organizacija primiti najmanje 1 milion DKK za pomoć u svom radu.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office