Skip to main content
Lars Larsen funeral service

Zaposleni odaju počast osnivaču JYSK-a Larsu Larsenu

Datum: 05/09/2019

Author: Martin Fyn Aamand, Communications & PR Manager

Kategorija: History

(Gornja fotografija: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

U 52 zemlje u kojima JYSK posluje u prodavnicama, zaposleni su održali minut ćutnje na dan sahrane Larsa Larsena.

U ponedjeljak, 19. avgusta 2019. godine, preminuo je osnivač JYSK-a Lars Larsen. Tri dana kasnije, u četvrtak 22. avgusta 2019. godine, održana je sahrana u lokalnoj crkvi, u blizini njegove kuće.

Ispred crkve u gradu Sejs-Svejbæk, gdje je Lars Larsen mnogo godina živio sa svojom suprugom, oko 40 zaposlenih JYSK-a stalo je u kordon na putu na kojem je bilo parkirano vozilo pogrebne službe. U rukama su držali neke od 600 plavih ruža, koje su poklonili mnogi zaposleni JYSK-a.

Jacob Brunsborg sa zaposlenima u JYSK-u
Jacob Brunsborg, sin Larsa Larsena i Chairman of the Board (predsjednik upravnog odbora) u Lars Larsen grupe, pokazuje zahvalnost zaposlenima u JYSK-u na sahrani (Fotografija: Nikolai Linares)

Dok su dvoje djece i četvoro unučadi Larsa Larsena nosili kovčeg na pogrebno vozilo, nekoliko zaposlenih je postavilo plave ruže na kovčeg, a potom se pogrebno vozilo polako udaljavalo.

Ranije tokom dana, u 12 sati po danskom vremenu, zaposleni u 52 zemlje JYSK i svim kompanijama unutar Lars Larsen grupe odalo je posljednju počast minutom ćutnje u njegovu čast.

Hvala vam u ime porodice

Svo odavanje pošte puno znači porodici Larsa Larsena, kaže Jacob Brunsborg, koji je postao Chairman of the Board u Lars Larsen grupi nakon što se njegov otac povukao s te funkcije u junu.

„Imali smo veliku podršku zaposlenih u JYSK-u i želimo da zahvalimo svima vama što ste obogatili uspomenu na njega, bilo da je minutom ćutanja tokom radnog dana ili darovanjem plavih ruža. Bio je to prekrasan gest, koji je puno značio na taj tužan dan. Želimo zahvaliti i svima na svim pozdravima, cvijeću i donacijama Danskom društvu za borbu protiv raka koje smo primili od zaposlenih JYSK-a u svim zemljama."

Porodica je odlučila udvostručiti iznos koji je doniran danskom Društvu za borbu protiv raka, koje je u ponedjeljak, 27. avgusta, dostiglo više od 500.000 DKK. To znači da će organizacija dobiti najmanje milion DKK za pomoć njihovom radu.

Latest news

JYSK Netherlands celebrated 100 stores with a silent opening

JYSK Nizozemska tihim je otvorenjem proslavio otvaranje 100. prodavnice

03/08/2020 - U petak 10. aprila 2020., JYSK Nizozemska je postigao impresivan uspjeh. Ali proslava otvaranja 100. JYSKove prodavnice u Den Burgu na ostrvu Texel morala je proteći tiho zbog korona virusa.

New JYSK store in just three weeks: “It has been a crazy time”

Nova JYSKova prodavnica za samo tri sedmice: "Bilo je ludo".

28/07/2020 - Nakon što joj je prodavnica izgorila, Store Manager (voditeljica prodavnice) Sine i njene kolege iz Ringsteda u Danskoj napravili su privremenu JYSKovu prodavnicu u staroj automehaničarskoj radionici. Trebalo im je samo tri sedmice i puno korporativnog duha.

One Day in JYSK (July 2020)

Jedan dan u JYSKu: Četiri kolege dijele svoj radni dan (juli 2020.)

20/07/2020 - Sa više od 24.000 kolega u mnogim različitim zemljama, ne postoje dva ista radna dana u JYSKu. Zamolili smo četiri JYSKova zaposlenika da podijele fotografije svog radnog dana na web lokaciji GOJYSK.com.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office