Skip to main content
Lars Larsen funeral service

Zaposleni odaju počast osnivaču JYSK-a Larsu Larsenu

Datum: 05/09/2019

Author: Martin Møller Aamand, Communications & PR Manager

Kategorija: History

(Gornja fotografija: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

U 52 zemlje u kojima JYSK posluje u prodavnicama, zaposleni su održali minut ćutnje na dan sahrane Larsa Larsena.

U ponedjeljak, 19. avgusta 2019. godine, preminuo je osnivač JYSK-a Lars Larsen. Tri dana kasnije, u četvrtak 22. avgusta 2019. godine, održana je sahrana u lokalnoj crkvi, u blizini njegove kuće.

Ispred crkve u gradu Sejs-Svejbæk, gdje je Lars Larsen mnogo godina živio sa svojom suprugom, oko 40 zaposlenih JYSK-a stalo je u kordon na putu na kojem je bilo parkirano vozilo pogrebne službe. U rukama su držali neke od 600 plavih ruža, koje su poklonili mnogi zaposleni JYSK-a.

Jacob Brunsborg sa zaposlenima u JYSK-u
Jacob Brunsborg, sin Larsa Larsena i Chairman of the Board (predsjednik upravnog odbora) u Lars Larsen grupe, pokazuje zahvalnost zaposlenima u JYSK-u na sahrani (Fotografija: Nikolai Linares)

Dok su dvoje djece i četvoro unučadi Larsa Larsena nosili kovčeg na pogrebno vozilo, nekoliko zaposlenih je postavilo plave ruže na kovčeg, a potom se pogrebno vozilo polako udaljavalo.

Ranije tokom dana, u 12 sati po danskom vremenu, zaposleni u 52 zemlje JYSK i svim kompanijama unutar Lars Larsen grupe odalo je posljednju počast minutom ćutnje u njegovu čast.

Hvala vam u ime porodice

Svo odavanje pošte puno znači porodici Larsa Larsena, kaže Jacob Brunsborg, koji je postao Chairman of the Board u Lars Larsen grupi nakon što se njegov otac povukao s te funkcije u junu.

„Imali smo veliku podršku zaposlenih u JYSK-u i želimo da zahvalimo svima vama što ste obogatili uspomenu na njega, bilo da je minutom ćutanja tokom radnog dana ili darovanjem plavih ruža. Bio je to prekrasan gest, koji je puno značio na taj tužan dan. Želimo zahvaliti i svima na svim pozdravima, cvijeću i donacijama Danskom društvu za borbu protiv raka koje smo primili od zaposlenih JYSK-a u svim zemljama."

Porodica je odlučila udvostručiti iznos koji je doniran danskom Društvu za borbu protiv raka, koje je u ponedjeljak, 27. avgusta, dostiglo više od 500.000 DKK. To znači da će organizacija dobiti najmanje milion DKK za pomoć njihovom radu.

Latest news

Annual Report

Novosti od našeg direktora: Završila je još jedna uzbudljiva godina

21/11/2019 - Gledajući finansijsku godinu 2018/19, smatram da je sigurno reći da je bila jedna od najuzbudljivijih godina u JYSKovoj historiji.

One Day in JYSK (November 2019)

Jedan dan u JYSKu: Četiri kolege dijele svoj radni dan (novembar 2019.)

15/11/2019 - Sa više od 23.000 kolega u mnogim različitim zemljama, ne postoje dva ista radna dana u JYSKu. Zamolili smo četiri JYSKove kolege da podijele fotografije svog radnog dana na GOJYSK.com.

Best of #GOJYSK October

NAJBOLJE OD #GOJYSK – Oktobar 2019.

11/11/2019 - POGLEDAJTE NEKE OD NAJBOLJIH OBJAVA NA INSTAGRAMU ZA PROTEKLI MJESEC.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office