Skip to main content
Donacija

Velika srca JYSK zaposlenih

Датум: 22/12/2023

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Категорија: People

Nesebičnim donacijama osvojenih bonusa, JYSKovi zaposleni iz Hrvatske i Slovenije pokrenuli lanac dobrote i mnogima ulepšali praznike.

Iako nas praznici najviše asociraju na radost i druženje sa našim najbližima, njihovo veliko  značenje je takođe u darovanju i pomaganju onima kojima je to najpotrebnije. Neke JYSK kolege širom regiona, u ovom periodu pred prazike, odlučili su da će se odreći svojih bonusa i usmeriti ih pojedincima i udruženjima kojima će ta pomoć sigurno ulepšati kraj godine.

SLOŽNI ZA PLEMENIT CILJ

ЈИСК Мурска Собота
JYSK Murska Sobota

Sve je krenulo sa kolegama iz JYSK prodavnice Murska Sobota, koji su svoj bonus od 300 evra, odlučili da doniraju porodici iz Beltinaca i skloništu za životinje Mala Hiša. Sklonište za životinje opremili su mekanim prostirkama za kupatilo kako bi životinjama ovi hladni meseci bili topliji, a porodici iz Beltinaca JYSK su donirali ćebad, jastuke, posteljinu, igračke i šolje.

„Proizvode smo donirali porodici koju čine samohrani otac, osmogodišnji dečak i šestogodišnja devojčica. Deca su za vjeme naše posete bili na treningu i u muzičkoj školi, a ocu se u očima videla velika zahvalnost. Kad smo videli koliko radosti smo im pružili, znali smo da je ova odluka bila najbolje što smo mogli da uradimo. Najlepše od svega je što su se svi zaposleni složili da bi opet uradili istu stvar.“, rekla je Simona Zadravec, Store Managerica JYSK Murske Sobote.

ЈИСК Ровињ
JYSK Rovinj

Kolege iz JYSK prodavnice Rovinj takođe su odlučili da doniraju deo svog bonusa u ukupnoj vrednosti od 300 evra i da na taj način pomognu svojoj sugrađanki i samohranoj majci troje dece.

„Nakon osvojenog bonusa, svi zajedno smo odlučili da deo doniramo nekome kome je to stvarno potrebno. Donaciju smo poklonili samohranoj majci troje maloletne dece, od kojih je jedno autistično. Po njenoj želji, kupili smo dve kancelarijske stolice, police za knjige, posteljine i ćebence, a iznenadili smo ih i JYSK torbom punom slatkiša. Gospođa je bila stvarno dirnuta, a nama svima je puno značilo to što smo uspeli da im pomognemo i ulepšamo ove praznike.“ rekla je Senada Matošević, Store Managerica JYSK Rovinj.

ЈИСК Супетар
JYSK Supetar

Zaposleni JYSK prodavnice iz Supetra takođe su odlučili da svoje bonuse usmere u plemenit cilj. Na prvu zvuči pomalo neobično, ali radi se o opremanju prvog kafića u kojem će se prikupljati donacije i u čijem će radu učestvovati deca iz udruženja Brački pupoljci.

Brački pupoljci jedina su institucija na otoku Braču koja nudi socijalne usluge deci sa teškoćama u razvoju, na način da pruža  podršku porodicama kroz porodično savetovanje, da deca brže i lakše dođu do potrebnih terapija i usvajaju znanja potrebna za integraciju u redovne škole i vrtiće.

„Naše bonuse iz oktobra i novembra ćemo iskoristiti za kupovinu baštenskog nameštaja, kojim ćemo opremiti prvi kafić u čijem će radu učestvovati deca iz udruženja Brački pupoljci. Radi se o udruženju za decu sa poteškoćama u razvoju, a kafić će funkcionisati na temelju proizvoljnih donacija, koje će se onda koristiti za finansiranje psihologa, terapeuta, didaktičkih slagalica i drugih materijala za razvoj dece. Realizacija je predviđena u januaru, a svi se radujemo što ćemo dati svoj doprinos ovoj lepoj ideji.“, rekao je Ivan Lovrinčević, Store Manager JYSK Supetar.

Iza svakog poklona krije se priča, a iza ovih poklona krije se veliko srce JYSKovih zaposlenih. Bravo za sve kolege koji su svojom nesebičnošću, brigom i pažnjom, pokrenuli lanac dobrote i inspirisali druge da čine isto – jer to je pravo značenje praznika.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office