Skip to main content
Greece

U Atini se otvaraju dve prodavnice

Датум: 15/09/2017

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Категорија: Expansion , People

GrčkaJYSK Grčka u poslednje vreme često otvara nove prodavnice. Za samo pet meseci otvoreno je čak osam prodavnica na grčkom tržištu.

Najnovije vesti su da je JYSK u Grčkoj zatvorio finansijsku godinu otvaranjem dve prodavnice u Atini 31. avgusta. Kako kaže Kostas Dimopoulos, Sales & Marketing Manager (menadžer za prodaju i marketing) u Grčkoj, oba otvaranja su bila uspešna.

„Otvaranja su odlično prošla za obe prodavnice. Zapravo, obe prodavnice su uspele da obore grčki rekord na dan otvaranja i sada se rangiraju na prvom i drugom mestu prema zaradi na dan otvaranja u Grčkoj,“ kaže Kostas, koji je učestvovao u oba otvaranja. 

Ove dve prodavnice su međusobno udaljene osam kilometara. Jedna od prodavnica je otvorena u trgovačkom centru u Pireju, južno od Atine, dok se druga nalazi u naselju Peristeri, u zapadnom delu Atine. Uz ove dve novootvorene prodavnice, ukupan broj JYSK prodavnica u Atini sada iznosi šest, a pored toga u Grčkoj ima još sedam prodavnica.

Stručnjaci za odlične ponude

Grčka
Gradonačelnik Rentisa je presekao traku u Pireju zajedno sa Džordžom Tsironisom (levo), koji je District Manager (regionalni menadžer)

Prva JYSK prodavnica u Grčkoj je takođe otvorila svoja vrata u prestonici Atini, i to u septembru 2015. Od tada, JYSK je uspeo dobro da privuče grčke kupce.   

„Broj kupaca stalno raste i postajemo sve poznatiji, što ide u korak sa širenjem i izgradnjom našeg brenda u Grčkoj. Očekujemo da se ovaj veoma pozitivan trend nastavi i u budućnosti,“ kaže Kostas.

Ovaj Sales & Marketing Manager kaže da se skandinavski koreni JYSKa razlikuju od grčkog tržišta u smislu dizajna, mada je asortiman, naravno, prilagođen zemlji u kojoj sezona baštenskog nameštaja traje skoro cele godine.

„JYSK je stručnjak za pružanje odličnih ponuda kupcima, a to, naravno, privlači Grke. Istovremeno, oni veoma cene naš skandinavski brend i dizajn, kao i naše lokalno prisustvo, što je drugi važan faktor za naš uspeh,“ kaže Kostas.

Dobar tajming uprkos krizi

Uspeh nije izostao, mada se Grčka po mnogo čemu razlikuje od drugih zemalja u kojima je JYSK Nordic bio prisutan, kada je odlučeno da ova zemlja bogata ostrvima na južnom kraju Balkanskog poluostrva treba da postane zemlja broj 38 na JYSKovoj mapi sveta.   

JYSK Grčka

  • JYSK je otvorio prvu prodavnicu u Grčkoj 24. septembra 2015. u Atini.
  • JYSK sada ima ukupno 13 prodavnica u Grčkoj, uključujući šest u Atini.
  • Ukupno oko 120 zaposlenih radi u sedištu i u JYSK prodavnicama.

Ova zemlja je posebna, kako po kulturi, tako i po klimi, ali u centru pažnje je ipak bila kriza grčke ekonomije.

Tu je JYSK video mogućnosti.

„Finansijska situacija se, zapravo, prilično dobro uklopila sa dolaskom JYSKa na grčko tržište. Uprkos finansijskoj krizi, kupcima su i dalje potrebni kreveti i nameštaj, a JYSK nudi dobar kvalitet po niskoj ceni, što svi traže,“ kaže Kostas i dodaje:

„Istovremeno, ekonomija će polako jačati, a kada se to desi, već ćemo biti uveliko prisutni na tržištu. Zapravo, finansijska situacija je bila mala prednost za nas kada smo počeli da otvaramo prodavnice pošto su cene iznajmljivanja prostora bile niže. Sada imamo dobro utemeljenu osnovu sa koje možemo da se širimo,“ objašnjava Kostas. 

40 prodavnica za pet godina

Menadžment u JYSK Nordic grupi je od samog početka jasno izložio plan za širenje u Grčkoj.

„Trenutno radimo prema petogodišnjem planu i cilj nam je da otvorimo 40 JYSK prodavnica širom zemlje. To znači da bi trebalo da nastavimo da otvaramo osam do devet prodavnica godišnje, pa nas čeka dosta posla, ali radujemo se tome,“ kaže Kostas, koji radi u JYSKu od otvaranja prve prodavnice u Grčkoj.

U narednom periodu, plan je da se nove prodavnice otvaraju u većim gradovima van Atine, a dugoročno gledano, da se otvore prodavnice i na nekim od turističkih ostrva, kao što su Krit i Rodos.

Grčka
Kolege u prodavnici u Pireju, u Atini, spremne su za otvaranje.

 

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office