Skip to main content
Greece

Dva otvorenja u Ateni

Datum: 15/09/2017

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Kategorija: Expansion , People

GrčkaBrzina otvaranja novih prodavnica u JYSK-u u Grčkoj sigurno je velika u posljednje vrijeme. U samo pet mjeseci na grčkom tržištu otvorilo se impresivnih osam novih prodavnica.

JYSK u Grčkoj je završio trenutnu financijsku godinu 31. avgusta sa dva otvorenja u Ateni. Prema Sales & Marketing Manager (voditelju prodaje i marketinga) u Grčkoj, Kostasu Dimopoulosu, oba otvorenja prodavnica su bila uspješna.

"Otvorenja su prošla vrlo dobro za obje prodavnice. Zapravo, obje prodavnice su uspjele oboriti grčki rekord na dan otvorenja i sada su rangirane kao broj jedan i dva -  izmjerene na osnovu ukupnog prihoda na dan otvorenja u Grčkoj," kaže Kostas, koji je učestvovao na oba otvorenja. 

Između dvije prodavnice je osam kilometara. Jedna od prodavnica se otvorila u komercijalnom centru u Pireosu, južno od Atene, dok je druga prodavnica smještena u Peristeri, u zapadnom dijelu Atene. Sa dva otvorenja novih prodavnica, ukupni broj JYSK prodavnica u Ateni je sada šest zajedno sa ostalih sedam prodavnica u Grčkoj.

Stručnjaci za izvrsne ponude

Grčka
Gradonačelnik Rentisa prerezao je traku u Pireosu zajedno sa District Manager (regionalnim menadžerom) Georgeom Tsironisom (lijevo)

Prva JYSK prodavnica u Grčkoj takođe je otvorila svoja vrata u glavnom gradu Ateni u septembru 2015. godine. Od tada, JYSK je uspio da dobije dobro razumijevanje grčkih kupaca.   

"Broj kupaca stalno raste i postajemo sve više i više poznati po širenju i izgradnji našeg brenda u Grčkoj. Očekujemo vrlo pozitivan razvoj za nastavak u budućnosti," kaže Kostas.

Prema Sales & Marketing Manageru, JYSK-ovi skandinavski korjeni se razlikuju od grčkog tržišta u smislu dizajna, iako je asortiman naravno izrađen za državu gdje sezona baštenskog namještaja traje gotovo cijelu godinu.

"U JYSK-u smo stručnjaci u davanju izvrsne ponude kupcima, a to naravno privlači Grke. U isto vrijeme, oni mnogo cijene naš skandinavski brend i dizajn zajedno sa našom lokalnom prisutnošću, što je još jedan važan faktor za naš uspjeh," kaže Kostas.

Dobar tajming unatoč krizi

Uspjeh se desio iako se Grčka razlikovala na mnogo načina od drugih država, u kojima je JYSK Nordic prisutan, kada se odlučivalo da država bogata otocima, na južnom dijelu Balkanskog poluostrva, bi trebala biti država broj 38 na JYSK-ovoj karti svijeta.   

JYSK Grčka

  • JYSK je otvorio svoju prvu prodavnicu u Ateni 24. septembra 2015. godine.
  • JYSK sada ima ukupno 13 prodavnica u Grčkoj, uključujući šest u Ateni.
  • Ukupno oko 120 zaposlenika radi u sjedištu i u JYSK prodavnicama.

I kulturno i u smislu klime država je bila posebna, međutim, najviše se isticala grčka ekonomija koja je bila u krizi.

Tu je JYSK vidio mogućnosti.

"Financijska situacija se zapravo dobro uklapala sa JYSK-ovim ulaskom na grčko tržište. Unatoč financijskoj krizi, kupci i dalje trebaju krevete i namještaj,a JYSK nudi vrijednost za uloženi novac, a to je ono što svi traže," kaže Kostas i nastavlja:

"U isto vrijeme, ekonomija će polako jačati, a kada ojača, mi ćemo već biti uspostavljeni na tržištu. Zapravo, financijska situacija je bila mala prednost za nas kada smo počeli sa otvorenjem prvih prodavnica jer je najam bio jeftiniji. Sada imamo dobro uspostavljenu bazu sa koje se možemo širiti," objašnjava Kostas. 

40 prodavnica u pet godina

Plan za širenje u Grčkoj je bio jasan upravi JYSK-a Nordic od početka.

"Trenutno, radimo prema petogodišnjem planu čiji je cilj otvoriti 40 JYSK prodavnica diljem države. Ovo znači da bismo trebali nastaviti otvarati osam do devet prodavnica godišnje, tako da imamo još mnogo posla ispred nas, međutim, radujemo se tome," kaže Kostas, koji je i sam radio u JYSK-u otkako se otvorila prva prodavnica u Grčkoj.

Sa nestrpljenjem, plan je otvoriti buduće prodavnice u velikim gradovima izvan Atene i dugoročno otvoriti na nekoliko otoka, kao što su Kreta i Rodos.

Grčka
Kolege u prodavnici u Pireosu, Ateni, spremni su za otvorenje.

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office