Skip to main content

Roni menja snežnu Finsku za zelenu Irsku

Датум: 22/02/2019

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Категорија: Careers & HR , Expansion , People

Kao Head of Retail (rukovodilac maloprodaje), Roni Tuominen iz Finske je predvodnik JYSKovog proširenja na Irsku.

Roni Tuominen
Roni Tuominen koji ima 39 godina je sada Head of Retail u JYSKu u Irskoj.

„Zapravo sam oduševljen. Mislim da su to prave reči.“

Nakon pridruživanja JYSKu pre manje od tri godine, 39-godišnji Roni Tuominen je sada Head of Retail i zadužen za ambiciozno proširenje kompanije na Irsku.

Prva prodavnica će se otvoriti u Nejsu 2. aprila, a još više prodavnica će se otvoriti u narednim mesecima. Početni cilj je otvaranje 15 prodavnica da bismo se izjednačili sa kolegama u UK i time otvorili 200 novih radnih mesta tokom tog procesa.

„Ne nedostaje mi sneg iz Finske. Uopšte nisam zimska osoba.“

„Kada me je prvi put kontaktirao regruter pre tri godine, nisam znao mnogo o JYSKu. Ali zaista me je impresionirao Country Manager (menadžer u zemlji) Ville Velin i pomislio sam da sigurno može da me pogura dalje u karijeri. Tako da sam se pridružio timu kao Retail Manager (menadžer maloprodaje) za JYSK u Finskoj“, objašnjava Roni.

Odluka da se pridružim JYSKu se izgleda isplatila. Po pitanju Ronijeve karijere i vremenskih uslova na smaragdnom ostrvu.

„Ne nedostaje mi sneg iz Finske. Uopšte nisam zimska osoba,“ kaže sa osmehom.

Šira slika

Roni je započeo karijeru u maloprodaji veoma mlad u rodnom gradu Rauma u Finskoj gde je radio sa majkom u lokalnoj prodavnici prehrambenih proizvoda. Kasnije je dobio posao sa skraćenim radnim vremenom u švedskom maloprodajnom lancu Clas Ohlson gde je postao Store Manager (menadžer prodavnice) i Regional Manager (regionalni menadžer).

„Deset godina koje sam proveo u prodavnicama je zapravo bila moja škola maloprodaje koja me je naučila važne lekcije. Pošto sam ponekad bio previše posvećen honorarni Sales Assistant (asistent prodaje), gubio sam mnogo vremena i energije brinući o tome zašto neke stvari radimo na određeni način i pokušavao da ih promenim,“ kaže Roni.

Kada je postao Regional Manager, sve ono što ranije nije razumeo su sada imale potpuni smisao jer je mogao da vidi širu sliku.

„Važan deo mog svakodnevnog posla je da budem veoma direktan sa svima u vezi sa tim zašto radimo stvari na ovaj način, a ne neki drugi,“ kaže Roni.

Roni Tuominen

  • Rođen 1980. u mestu Rauma, u Finskoj.
  • Pridružio se JYSKu u julu 2016.
  • Živi u Dablinu u Irskoj sa devojkom Elinom.
  • Voli Star Wars, jutarnja je osoba i trenira CrossFit.

Ambiciozna avantura

Jasno razumevanje zaduženja svake osobe i razloga za to je takođe važan deo Ronijevog dolaska u irski deo JYSKa.

„Znao sam da JYSK radi na ulasku na tržišta u novim zemljama duže vreme. Međutim, zaista je fantastično kada vidim koliko smo dobro pripremljeni kao kompanija. Naravno bilo je malih iznenađenja i Brexit je interesantan izazov, ali imamo odličan tim koji će upravljati svim tim,“ kaže Roni.

„Iskreno verujem da imamo dobru priliku da rastemo i da se proširimo na Irsku.“

Pored iskusnih kolega iz međunarodnog tima JYSK Nordic, Roni takođe gradi svoju lokalnu organizaciju sačinjenu od brojnih različitih nacionalnosti. Prvih četiri Store Manager su iz Irske, Hrvatske, Rusije i Danske, tim redom.

„Baš kao i sama Irska, naš tim JYSK Ireland je veoma multinacionalna. Zaista verujem da je naša snaga to što naše prodavnice odražavaju lokalnu zajednicu. Pre aprila ćemo organizovati međukulturnu radionicu da bismo iskoristili brojna različita porekla,“ on kaže.

Roni ima velike ambicije za irsku avanturu JYSKa.

„Iskreno, kada posmatramo tržište i ono što donosimo ovde, zaista verujem da imamo dobru priliku da rastemo i da se proširimo na Irsku.“

Latest news

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Aleš Kisý

Moja šesta Paraolimpijada

27/03/2024 - Pet meseci pre početka Paraolimpijskih igara u Parizu, Aleš Kisý, češki paraolimpijski osvajač medalja, priprema se za svoju šestu Paraolimpijsku igru.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office